’s Nachts om 00:00 moesten we verzamelen voor de excursie naar de Bromo vulkaan. Suzanne en ik waren om 16:00 gaan slapen zodat we niet in slaap zouden vallen. We reden nog eens drie uur voor we überhaupt ergens waren. Toen hebben we ook nog even slaap kunnen pakken. Voor degenen onder ons die een zwakke maag hebben… haarspeld bochten kwamen we elke 5 minuten tegen. En voor het idee, de buschauffeurs rijden niet zachtjes aan.

Avontuurlijke rit

Na een rit van drie uur kwamen we aan bij het bedrijf dat de excursie uitvoerde. Per vier personen gingen we in een Jeep verder, nog steeds was het pik donker. De chauffeur van onze Jeep was een jaar of 19 en reed super hard, we moesten ons goed vast houden om niet heen en weer geslingerd te worden op de achterbank. Na een rit van een uur, door haarspeldbochten en over steile heuvels kwamen we aan op een kleine parkeerplek.

img_5084

Vanaf daar moesten we nog zo’n 10 minuten lopen en kwamen we op de plek vanuit waar we de zonsopgang gingen bekijken. Op dit moment was het 05:30 ’s ochtends en waren wij zeker niet te enigen die daar stonden.

Waar moeten we kijken?

Het was zo donker dat het voor ons eerst onduidelijk was aan welke kant wij moesten kijken. Gelukkig hoefden we niet lang te wachten op het magische moment. Rond 06:00 kwam de zon over de bergen naar boven, werkelijk prachtig! We hebben ongeveer een uur staan kijken naar de prachtige kleuren van de zon, de vulkaan en de mooie bergachtige omgeving.

Toen was het gelukkig nog geen tijd om deze prachtige omgeving te verlaten, we gingen naar de vulkaan toe! De jonge chauffeur nam ons weer mee en zo’n 30 minuten later stonden we aan de voet van de vulkaan.

Bromo vulkaan

We gingen naar boven en na een heftige wandeling kwamen we bij de rand van de vulkaan. Hier waren we jaloers op de Chinezen met hun mondkapjes want wat een stank kwam er uit deze vulkaan. Na 5 minuten besloten we toch zelf ook maar een mondkapje te kopen en hebben we zo nog even rustig kunnen kijken. Zeker voor ons als Aardrijkskundigen is het prachtig om zo’n natuurverschijnsel in het echt te zien.

Ik zou iedereen aanraden om een excursie te doen naar de Bromo vulkaan, mocht je op Java zijn! Houd er alleen wel rekening mee dat de klim naar boven erg zwaar is en lastig voor mensen met astma of kortademigheid.

Zou jij de Bromo vulkaan beklimmen? Heb jij wel eens een vulkaan van dichtbij gezien? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Indonesië?

~ Hoteltip Bali

– Cultuur & chillen Bali

~ Orang-oetans op Sumatra

6 gedachten over “Zonsopgang bij de Bromo vulkaan [Indonesië]”

  1. Wow, een hele gave ervaring moet dit zijn geweest! Zonsopkomsten zie ik eigenlijk te weinig, op de een of andere manier ga ik vaker voor de zonsondergang, maar ik zou voor deze zeker vroeg opstaan. Prachtige omgeving en ik zou het onwijs leuk vinden om zo’n vulkaan te beklimmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge