Bali is een erg toeristisch eiland en het nadeel daarvan is, zoveel hotels!! Je kunt bijna niet kiezen, welk hotel is beter, goedkoper, mooier of dichter bij het strand? Ik bezocht Bali en de keuze voor Diwangkara Beach Sanur was, perfect! Waarom? Dat ga ik jullie in dit blogpost uitleggen.

Wij verbleven vijf nachten op Bali en kozen voor het Diwangkara Beach Sanur hotel op Bali. Het Diwangkara ligt in de plek Sanur,een bruisende stad aan de zee met een heerlijke boulevard. Soms wordt er gezegd ‘Sanur is voor bejaarden’ maar ik heb dat absoluut niet zo ervaren. Een verblijf in het Diwangkara Sanur Beach Hotel is ongeveer €50 – 60,- per nacht. De backpackers onder ons schrikken zich waarschijnlijk een hoedje. Deze prijs is echter een gemiddelde prijs voor een hotel in Sanur. Het hotel bevindt zich op ongeveer 45-50 minuten rijden van de luchthaven in Denpasar.

Bij binnenkomst van het hotel, kom je in een gigantische hal zonder ramen. De lobby is dus eigenlijk buiten, soms vliegen er ook gewoon vogels door de lobby. Het personeel bij de receptie, het zwembad, het ontbijt en het restaurant zijn er behulpzaam en vriendelijk.

Kamer

Dan de kamers, je kunt kiezen uit twee verschillende kamers. Je kunt gaan voor een kamer met eigen zwembad, die is wel een stuk duurder als die €50 – 60,- per nacht. Of je kunt gaan voor een “normale” kamer gaan zonder zwembad. Wij gingen voor de normale kamer en kwamen deze prachtige kamer binnen. De kamers zijn super ruim en erg hygiënisch. Het zijn eigenlijk meer huisjes, geen kamers. Elk huisje heeft een eigen veranda met een tafeltje en twee stoelen, een knus plekje om ’s avonds nog even te zitten.

Faciliteiten

Ondanks dat we niet kozen voor een eigen zwembad, hebben we wel erg genoten van het zwembad. Het publieke zwembad is groot en ondanks dat wij in het hoogseizoen in het hotel verbleven, vrij rustig. Langs het zwembad zijn er een aantal strandstoelen en kun je een strandhanddoek lenen bij de badmeester. Toch kozen wij vaak voor het strand, wat op zo’n 50 meter lopen van ons huisje zat. Op het strand kun je heerlijk genieten van de zee en de mensen die over het strand lopen.

Diwangkara Beach Sanur

Omgeving van deze hotel tip Diwangkara Beach Sanur

Tussen de huisjes en het strand loopt een kleine boulevard, waar veel te beleven is. Overdag lopen er veel mensen langs de kraampjes en kun je overal lekker een cocktail drinken of een dagtocht naar Lombok boeken. ’s Avonds vind je er overal bandjes, die spelen voor de gasten van de verschillende restaurants. Je kunt elke avond ergens anders gaan eten en dan nog overheerlijk eten. Elk tentje langs de boulevard is uniek en serveert lekker en vers eten! Kortom, ik zou zo nog een keer naar het Diwangkara Beach Sanur Hotel gaan!

Disclaimer: In dit artikel heb ik een affiliate link geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen

Weet jij meteen in welk hotel jij gaat overnachten op Bali na deze hoteltip Diwangkara Beach Sanur? Of verbleef jij in een ander leuk hotel? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Indonesië?

~ Wat te doen op Bali

– Wat te doen op Gili

~ Wat te doen op Nusa Penida

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge