Na mijn bezoek aan Gili kreeg ik veel de vraag ‘Wat te doen op de Gili eilanden?’ Een vraag waar ik inmiddels antwoord op weet. Vanuit ons verblijf op Bali zijn we twee nachtjes naar Gili Trawangan geweest. Een prachtige plek waar vandaan we ook de andere eilanden hebben bezocht per boot. Vandaag deel ik mijn zeven tips om te doen op deze eilanden!

wat te doen op Bali
wat te doen op Bali

Paard rijden

Al snel kwam ik tegen dat je op Gili goed kunt paard rijden. Samen met Amy (die gek is op paarden) konden we dat natuurlijk niet laten schieten. We zochten contact met Stud horse riding en spraken een tijd en datum af. De paarden waren lief en hebben ons de andere kant van het eiland laten zien. Rijden over de prachtige witte stranden met naast je de helder blauwe zee, heerlijk. Ook als je niet goed kunt paardrijden is het geen probleem, de paarden zijn lief en luisteren goed naar hun baas. Hij loopt ook het hele stuk mee om jou en de paarden te begeleiden.

wat te doen op Bali - wat te doen op de Gili eilanden
snorkelen rond de Gili eilanden

Snorkelen

Natuurlijk het punt waarom de meeste mensen naar Gili komen. Wat te doen op de Gili eilanden, het nummer 1 antwoord: snorkelen! En ook dat was onze gedachte, de onderwaterwereld is prachtig rondom de eilanden. We boekten een privé snorkeltour en hebben een geweldige dag gehad. We gingen met een boot langs de verschillende eilanden en hebben de meest mooie plekken onder water gezien. Mijn absolute hoogtepunt van ons bezoek aan Gili! Van zeeschildpadden tot kleurrijke visjes en van onderwaterstandbeelden tot het mooiste koraal.

Op zoek naar meer prachtige eilanden in Indonesië? Lees de ultieme reisgids Raja Ampat van Rani van Young wild free.

snorkelen rond de Gili eilanden
snorkelen rond de Gili eilanden

Duiken

Gili is ook een goede plek om te gaan duiken. Overal op Gili Trawangan kun je ook je PADI halen als je deze nog niet hebt. Je begint met lessen in een zwembad en gaat vervolgens oefenen in open zee. Het is een populaire plek om te bezoeken voor mensen die gek zijn op duiken. Je ziet veel bootjes vertrekken met duikers en je kunt zelfs voor een avondduik gaan. Er zijn veel bedrijven die duiktochten aanbieden, vergelijk en kies vooral niet te snel.

wat te doen op de gili eilanden

Surfen

De golven rond het eiland zijn tijdens de vloed fantastisch om op te surfen. Je kunt hier heerlijk genieten van de mooie golven in combinatie met het lekkere warme water. Het is wel belangrijk dat je niet zomaar zelf gaat want op veel plekken rond het eiland ligt koraal. Het is niet de bedoeling dat je met het surfen over het koraal heen gaat of valt op het koraal want dat is erg pijnlijk. Vraag dus informatie aan locals of ga op pad met een instructeur.

wat te doen op Bali

Wat te doen op de Gili eilanden: Suppen

Zelf ben ik gek op suppen, ik vind het een heerlijke watersport. Het is in tegenstelling tot surfen een stuk kalmer en zo kun je ook beter van de omgeving genieten. Zelf zou ik iedereen aanraden om hier te gaan suppen, de omgeving is er perfect voor. Langs de boulevard vind je verschillende aanbieders om te gaan suppen, je moet wel rekening houden met eb en vloed anders kom je op het koraal vast te zitten en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

wat te doen op Bali

Fietsen

Hoewel op Lombok en Bali enorm veel vulkanen en bergen zijn te vinden zijn de Gili eilanden plat. Wat te doen op de Gili eilanden als Nederlander? Fietsen natuurlijk! De meeste bewoners en bezoekers gebruiken een fiets om het eiland te kunnen ontdekken. Je kunt ongeveer binnen één uur het hele eiland rond fietsen. Wij huurden een fiets bij ons hotel voor maar €2 euro per dag. Heerlijk om zo ook naar de andere activiteiten of restaurants toe te fietsen.

wat te doen op de gili eilanden

Eten op de stranden van de Gili eilanden

De eilanden zijn klein en volledige omgeven door strand. De meeste restaurants bevinden zich dan ook langs of zelfs op het strand. Het is heerlijk om hier te gaan eten met de zonsondergang of opkomst. Het uitzicht over Lombok met de Rinjani vulkaan is prachtig. Ik zou aan raden om in ieder geval één avond lekker op het strand te gaan eten. Je kunt zo genieten van het geluid van de zee, de frisse zeewind en het aanleggen van de verschillende bootjes.

Wat te doen op de Gili eilanden, welke activiteiten lijken jou het leukst? Ben jij wel eens op Gili geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Indonesië?

~ Wat te doen op Bali – 45 tips

– Orang oetans spotten op Sumatra

~ Wat te doen op Nusa Penida?

Bewaren op Pinterest?

3 gedachten over “Wat te doen op de Gili eilanden? 7 tips!”

  1. Op Gili Air begon ik elke morgen met een rondje hardlopen over het strand, rondje was 5 km, dus prima te doen, direct het hele eiland verkend en een lekkere active start van de dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge