Iedereen kent Bali maar er zijn steeds meer mensen die het nabijgelegen eiland Nusa Penida gaan ontdekken, waaronder ook ik. Afgelopen maand was ik namelijk ruim drie weken op Bali en toen besloten we om naar Nusa Penida te gaan. Het is een eiland wat qua grootte te vergelijken is met Schiermonnikoog, ongeveer 20 km bij 12 km. Alleen zijn er verder weinig overeenkomsten tussen de twee eilanden. Het eiland is namelijk tropisch en een uitstekende plek om te gaan snorkelen, te genieten van mooie baaien en de bergen in het midden van het eiland. Vandaag zet ik de tien leukste tips om te doen op het eiland op een rijtje, wat te doen op Nusa Penida vind je hier!

Atuh Beach

Handig om te weten is dat je veel zult moeten traplopen op het eiland aangezien en veel hoge kusten zijn met laaggelegen stranden, zoals ook Atuh Beach. Het is een prachtige baai met verschillende leuke tentjes waar je kunt genieten van traditioneel voedsel. Hoewel de baai er spectaculair uit ziet is het water heel kalm en kun je hier lekker opfrissen. Helaas liggen er wel veel rotsen onderwater dus moet je goed opletten tijdens het zwemmen hier.

  • Entree is samen met Diamond Beach 15.000 roepia per persoon

Diamond Beach

Aan de andere kant van de heuvel ligt Diamond Beach, persoonlijk vind ik dit het mooiere strand. Hier hebben we zelfs schildpadden gespot vanaf het strand. Het is een kleinschalig strand waar je hoogstwaarschijnlijk helemaal alleen zult zijn. Helaas waren wij de dag ervoor verbrand dus was het niet handig om naar dit strand zonder enige bescherming te gaan om te zonnen. We hebben het dus bekeken en zijn vervolgens op Atuh Beach gaan zonnen.

  • Entree is samen met Atuh Beach 15.000 per persoon
wat te doen op Nusa Penida

Crystal Bay

Nog een strand inderdaad, Nusa Penida heeft echt de mooiste baaien en stranden die ik ooit heb gezien. Het is erg leuk om hier te liggen zonnen. Er zijn veel bootjes met mensen die gaan snorkelen maar je kunt er ook gewoon vanaf het strand snorkelen. Let er wel op dat in sommige delen van de baai een sterke stroming staat en je daar nu net niet naartoe moet gaan. Je kunt een snorkel huren voor 100.000 roepia per dag.

  • 5.000 roepia om een auto te parkeren

Snorkelen bij Crystal Bay

Wat te doen op Nusa Penida? Snorkelen is een activiteit die je hier echt goed kunt doen. Er zijn veel verschillende plekken waar je gewoon vanaf het strand koraal en onderwaterleven kunt zien. Wij gingen snorkelen vanaf Crystal Bay en ik vond het persoonlijk erg leuk. Het wordt snel diep maar hierdoor is het ook geen probleem dat je per ongeluk het koraal kan aanraden. Ik heb zelfs voor het eerst ooit een zeepaardje gezien en je ziet hier veel mooie kleurrijke vissen.

  • 100.000 roepia om een snorkel te huren per dag

Angel’s Billa Bong

Een bijzondere rotsformatie vormt de Angel’s Billa Bong waar je afhankelijk van de eb of vloed naar beneden kunt lopen. Bij ons bezoek was het vloed en dus niet mogelijk. Maar desondanks is het een mooie plek om te bezoeken. De rotsformaties zijn erg bijzonder en iets wat zelfs deze docent Aardrijkskunde nog niet vaak heeft gezien. Het ligt samen met Broken Beach in het zuidwesten van het eiland, vergeet dus ook zeker niet de volgende plek te bezoeken.

  • Entree 10.000 roepia per persoon samen met Broken Beach

Broken beach

Dit is echt een hidden gem, wat een prachtig verscholen strand. Door een gat in de rotsen is een paradijselijk strand ontstaan. Helaas kun je hier niet beneden komen want tijdens vloed is er helemaal geen strand. Maar ook van boven is het al de moeite waard. Ik wil graag meegeven, wees voorzichtig. Er is geen reling en veel mensen willen zo dicht mogelijk bij de rand staan voor een mooie foto maar wees voorzichtig. Het ligt overigens bij dezelfde parkeerplaats als Angel’s Billa Bong.

  • Entree 10.000 roepia per persoon samen met Angel’s Billa Bong

Kelinkung beach

Voor velen de reden om naar Nusa Penida te gaan, wat te doen op Nusa Penida is dus zeker weten naar Kelinkung beach gaan. Het wordt ook wel de T-rex genoemd omdat het daar zeker iets van weg heeft. Je kunt hier het meest blauwe zeewater vinden wat ik ooit in mijn leven heb gezien, echt magisch. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht en beneden kun je genieten van een heerlijk strand en zeewater. Het is een fijne plek om te zwemmen omdat er weinig golven zijn en ook geen rotsen die in het water liggen.

  • De entree bedraagt 10.000 roepia per persoon + 5.000 roepia voor een auto

Bukit Teletubbies

Iedereen heeft vroeger de Teletubbies gekeken, een super populair televisie programma. De Teletubbies wonen in een gigantische groene heuvel, die je op Nusa Penida in het echt kunt vinden. Hoewel het grootste gedeelte van de bezienswaardigheden langs de kust liggen, is dit echt een teken van de schoonheid van het binnenland. Wanneer je door het binnenland rijdt met de auto, zie je af en toe ook prachtige uitzichten, waaronder dus Bukit Teletubbies. Een super toffe plek om te bezoeken tijdens een bezoek aan  Nusa Penida.

  • Gratis

Pulau Seriba Viewpoint

Een prachtig uitzichtpunt waar je onder andere Diamond Beach vandaan kunt zien. Het staat voornamelijk bekend om de boomhut die je er hebt. Iedereen droomt ervan om een nachtje in deze hut te verblijven, ook wij. Het is een superleuke spot om een Instagram foto te maken en van het uitzicht te genieten. Ook hier moet je wel een aantal trappen naar beneden dalen voordat je er bent dus zorg dat je hier niet tijdens het heetste moment van de dag bent.

  • Entree is 5.000 roepia persoon

Peguyan waterval

Een mysterie vind ik de Peguyan waterval, een gave plek waar veel mensen een wandeling naar beneden maken. Op internet is er nergens een foto te vinden van de daadwerkelijke waterval dus ik verwachtte dat dit erg zou tegenvallen. Maar wij zijn wel naar beneden gegaan, helaas waren er werkzaamheden dus konden we op een gegeven moment niet verder en ik kon het mysterie dus niet oplossen. Toch was de wandeling tot halverwege al gaaf, de opvallende blauwe trappen geven je een geweldig uitzicht over de ruige kustlijn aan deze kant van het eiland.

  • Er is geen entreeprijs je moet alleen verplicht een sarong huren voor 5.000 en parkeren kost ook 5.000 roepia.

Heb jij nog tips voor wat te doen op Nusa Penida? Welke van deze tips zou jij graag bezoeken of doen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Indonesië?

~ Bukit Lawang jungle trekking

– Sta op de evenaar in Pontianak

~ Tanah Lot de mooiste tempel van Bali

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Wat te doen op Nusa Penida? Top 10 mooiste plekken!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge