Tijdens onze rondreis door Indonesië zijn wij geeindigd op Bali. We verbleven in de heerlijke rustgevende badplaats Sanur en hebben daar de meeste tijd doorgebracht. Natuurlijk kun je niet thuis komen na een tripje Bali zonder een mooie tempel bezocht te hebben. We hebben gekeken naar het bezoeken van verschillende tempels en kozen uiteindelijk voor de Pura Tanah Lot tempel. De tempel ligt aan de westkust van Bali en bevindt zich op zo’n 60/70 minuten rijden van Sanur. Het is dus wel even een ritje, maar onderweg kom je langs de mooiste uitzichten dus je komt dan ogen te kort! Een leuk idee is om per scooter van Bali naar Flores te rijden. Jessica vertelt je alles over een bijzondere scooterreis van Bali naar Flores.

We keken eerst hoe duur het was om met de reisorganisatie naar de tempel te gaan, we moesten €30 euro per persoon betalen voor het vervoer + entree van de tempel. We besloten dat we dit zelf goedkoper konden doen en hebben afgesproken met de taxi chauffeur van ons hotel. Hij zou ons brengen voor €50 euro en daar zaten de entreebewijzen bij in. We zouden samen gaan met een stel dat wij daar ontmoet hadden dus als je even rekent komt dit uit op zo’n €12,50 per persoon. De chauffeur vertelde ons dat het rond de zonsondergang het mooist zou zijn bij de Tanah Lot tempel. Zo gezegd zo gedaan, we gingen op weg naar de tempel.

Aangekomen werden we gelijk geconfronteerd met de drukte bij de tempel, we waren zeker niet de enigen die vanavond hadden gekozen als een mooie dag om de Tanah Lot tempel te bezoeken. Zelf zou ik aanraden niet rond de zonsondergang naar de tempel af te reizen, het is dan gigantisch druk. Mocht je zelf een taxi nemen naar de tempel en geen entreebewijs daarbij hebben, je kunt dit gewoon kopen bij de ingang. Een entreebewijs kost RP10.000 wat ongeveer €0,70 cent is.

Aangekomen bij de tempel had ik verwacht dat we alleen een tempel zouden zien. Een positieve verrassing was dus dat er een gigantisch park bij ligt waar je heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van de mooiste uitzichten. De locals zitten hier te picknicken of zijn gewoon aan het genieten van het weer en het uitzicht. Het bezoeken van dit prachtige park is alleen al de moeite waard.

wat te doen op bali

Maar we komen natuurlijk voor de Tanah Lot tempel! De tempel ligt in de Indische oceaan en is gebouwd op een rotspartij. De tempel is te bereiken te voet maar let op de vloed, want zo kun je zomaar een aantal uur moeten wachten bij de tempel. Of natuurlijk zoals de toeristen op deze foto gewoon schoenen uit, broek omhoog, camera omhoog houden en gaan!

Tanah Lot

Zoals ik al vertelde kwamen wij er ook voor de zonsondergang. Ook al was het erg druk: het was een prachtige zonsondergang! Wil je dit ook graag meemaken? Dan moet je even door de vingers zien dat je niet alleen bent en gewoon genieten van het moment. Naar mijn mening is de Tanah Lot tempel is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Zou jij kiezen voor de Tanah Lot tempel? Of heb jij een andere prachtige tempel bezocht die de moeite waard is? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Indonesië?

~ Op zoek naar Orang-oetans (Sumatra)

~ Zonsopgang vanaf de Bromo vulkaan

18 gedachten over “Pura Tanah Lot de adembenemend mooie tempel op Bali”

  1. Een bezoek aan Tanan Lot kun je prima combineren met Sangeh Monkey Forest en de Pura Desa in Mengwi. Dit zijn twee andere tempels (plus een apenbos).

    De taxi vraagt hier nauwelijks iets extra’s voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge