Antwerpen is een favoriete plek om lekker een weekendje heen te gaan. Je kunt er makkelijk en snel komen met de trein, bus of met de auto. Er zijn genoeg leuke dingen te doen in Antwerpen, maar één daarvan is wel een must! De Zoo Antwerpen bezoeken, deze wereldberoemde dierentuin ligt in het centrum van Antwerpen.

zoo antwerpen

Je kunt letterlijk vanuit de dierentuin het centraal station zien. Dus mocht je maar voor een aantal uurtjes in Antwerpen zijn, kun je de Antwerpen Zoo ook makkelijk bezoeken. Het is minder dan 2 minuten lopen vanaf het station naar de dierentuin.

Wanneer je de dierentuin binnen komt, waan je je gelijk in een prachtige omgeving. Alles is groen en je kunt heerlijk wandelen door het park aan het begin van de dierentuin. Natuurlijk vind je allemaal leuke dieren in de dierentuin, zoals bij elke dierentuin. De dieren zitten ingedeeld op soort en je kunt er dus snel achter komen waar jouw favoriete dieren te vinden zijn.

Je kunt alle soorten dieren vinden in deze dierentuin; reptielen, amfibieën, zoogdieren, vissen etc. Zelf kom ik uit de buurt van Rotterdam en daar zijn wij natuurlijk erg verwend met het prachtige Oceanium. Gelukkig doen ze daar in Antwerpen niet voor onder en kun je ook daar geweldig genieten van een prachtige onderwater wereld.

Zoo Antwerpen

Na deze foto’s wil je echt meteen naar de dierentuin, of niet? Ik heb zelf de meeste tijd hier doorgebracht, wat een prachtig deel van deze dierentuin! Wat ik zelf ook nog een leuke verrassing vond toen ik in deze dierentuin was; de zeeleeuwen show!

In Nederland moet je naar het Dolfinarium om zeeleeuwen en een mooie show te zien, maar hier kun je dat gewoon in de dierentuin zien. Erg leuk en het kost niets extra! De shows zijn wel erg druk bezocht dus ik raad aan om een tijdje voor de show begint al in de rij te gaan staan bij het “theater”. Deze show is vooral erg leuk voor kinderen omdat er veel interactie is met het publiek.

Zoo Antwerpen
Prijzen Zoo Antwerpen Volwassen: €22
Studenten & jongeren tot 17 jaar: €22
Kinderen tot 11 jaar: €19
Kinderen tot 3 jaar: Gratis

Heb jij de Zoo Antwerpen al eens bezocht? In welke stad vind jij dat wij de dierentuin moeten bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Antwerpen?

~ Hotel tip Antwerpen

Meer bezoeken?

~ Bezoek de Zaanse Schans

~ Bezoek de Hoge Veluwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge