Kopenhagen is een hippe en populaire stad. Ik maakte eerder al een travel video van deze leuke stad. Ik merkte dat er toch veel vragen kwamen naar wat te doen in Kopenhagen en tips. Nu bezocht ik afgelopen weekend Kopenhagen nogmaals voor een studiereis en ben ik begonnen aan dit blog.

City Hall Copenhagen

De City Hall van Kopenhagen staat midden in het centrum en is zeker het bezoeken waard. Het imposante gebouw is het prachtige stadhuis van de stad. Op het plein voor de city hall vind je verschillende mooie standbeelden en sculpturen. Het gebouw is gebouwd in Barok stijl en dateert uit de 16de eeuw. Het gebouw behoort tot één van de hoogste gebouwen van Kopenhagen. Je kunt de City Hall ook beklimmen en dan heb je een prachtig uitzicht over de hele stad!

Lego winkel Kopenhagen

Je zult denken, de Lego winkel? De Lego winkel is echt een aanrader voor iedereen, jong tot oud! Ik heb vroeger niet eens heel veel met Lego gespeeld, maar dit is toch wel erg leuk om te bezoeken. Je kunt hier in alle soorten en maten Lego blokjes en accessoires kopen. De gekste auto’s, poppetjes en zelfs parasols en konijnen, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het hier vinden. Altijd een leuk souvenir voor je neefje, nichtje of zoon of dochter. Ook vind je in de winkel prachtige Lego kunstwerken, zo zie je hier de Nyhavn van Kopenhagen!

Nyhavn Kopenhagen

De Nyhavn mag natuurlijk niet ontbreken. Dit schattige haventje staat bekend om zijn prachtig gekleurde huizen. Je vindt hier verschillende bakkerijen, cafeetjes en leuke barretjes. De Nyhavn betekent letterlijk de nieuwe haven, die in opdracht van Koning Christiaan V aangelegd werd in 1681. Vroeger had deze haven een slechte naam. In de barretjes en cafés waren de zeelieden niet altijd trouw aan hun vrouw thuis. De haven is ook erg mooi om ’s avonds te bezoeken, alle huizen zijn dan prachtig verlicht. Benieuwd naar meer? Annemarie geeft je meer tips om te zien & doen in Kopenhagen.

Botanische tuinen Kopenhagen

Je vindt in Kopenhagen niet alleen de mooiste huizen maar ook de mooiste planten en bloemen. In de Botanische tuinen kun je uren rondlopen en genieten van al het prachtigs om je heen. Je hebt een gigantisch buiten gedeelte waar je verschillende bomen en vooral planten vindt. Ook kun je binnen rondneuzen, hier vind je vooral bloemen, cactussen en andere exotische planten. De botanische tuinen zijn overigens geheel gratis te betreden en liggen op zo’n 5/10 minuten lopen vanaf het stadscentrum.

Christiana town Kopenhagen

Toen ik in Kopenhagen was, had ik nog nooit gehoord van deze vrije staat. We liepen hier bij toeval binnen. Op dat moment was het niet zo’n fijne ervaring omdat wij geen idee hadden waar we terecht waren gekomen. Later besefte ik mijzelf dat het echt een gaaf concept was. Christiana town heeft namelijk een eigen vrije staat uitgeroepen midden in Kopenhagen. Ze leven met hun eigen regels en daar moet jij je als bezoeker ook aan houden. De creativiteit in Christiana is prachtig en daarom het bezoeken waard. Denk er wel aan dat het na de poort niet meer is toegestaan om foto’s te maken, hier zijn ze absoluut niet op gesteld.

Tivoli Kopenhagen

Tivoli is eigenlijk te vergelijken met Liseberg in Göteborg. Een attractiepark midden in de stad. Tivoli ligt dus midden in de stad, vanuit het centraal station ben je er met 5 minuten lopen. Het park is relatief klein maar heeft gigantisch veel leuke attracties voor de kleine oppervlakte. Dit park vind je bijna in elk lijstje van wat te doen in Kopenhagen. Ook is het aan te raden rond kerst een bezoek te brengen aan Tivoli. Alles is dan prachtig verlicht en compleet in kerststijl, je weet niet wat je ziet! Doordeweeks kost een kaartje je €13 en in de weekenden €14, kinderen onder de 7 jaar zijn gratis.

Christiansborg

Dit slot is gebouwd als paleis voor de koninklijke familie van Denemarken. Sommige delen van het gebouw worden nog steeds bewoond door de familie maar dit is niet meer de hoofd locatie. Het slot wordt nu vooral gebruikt door het Hooggerechtshof en de ministers van Denemarken. Je kunt het slot van binnen bekijken of gewoon genieten van de buitenkant. Het slot werd gebouwd in de 17de eeuw, maar overleefde niet heel erg lang en ging in 1794 in vlammen op. Het “tweede” Christiansborg was klaar in 1828 en dat is het slot wat je vandaag de dag nog kunt bezoeken.

Zeemeermin

Natuurlijk kan deze niet ontbreken in het lijstje wat te doen in Kopenhagen. Als je aan Kopenhagen denkt, denk je aan de zeemeermin. Ik moet zeggen dat de grootte van het standbeeld mij erg tegenviel, maar toch was het ons bezoek waard. De wandeling er naartoe is erg leuk en vooral rustgevend.

Ben jij wel eens in Kopenhagen geweest? Wat te doen in Kopenhagen, heb jij wat aan deze tips gehad? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Kopenhagen?

~ Kopenhagen in 5 minuten (travel video)

Meer Scandinavië?

~ Wat te doen in Stockholm (5 tips)

~ Reis naar de Noordkaap

16 gedachten over “Wat te doen in Kopenhagen, Denemarken (8 tips)”

  1. Leuke studiereis! En fijn dat je dan vrije tijd hebt om de stad te verkennen. Top! Christiana town ziet er bijzonder uit, als een plek waar ik ook wel even zou willen rondkijken.

  2. Ik heb al veel gehoord over Christiana Town. Het is toch ook een hele gave uitgaansgelegenheid ´s avonds? Ik vind Kopenhagen echt een fijne stad, klein maar fijn, met een klein beetje hetzelfde sfeertje als hier in Amsterdam. Alleen met nog veel mooiere design!

    1. Jaa de sfeer komt inderdaad overheen met Amsterdam, die vergelijking begrijp ik wel. Hmm volgens mij is het niet specifiek een uitgaansgelegenheid, misschien dat ze wel feestjes geven af en toe. Dat zou ik eigenlijk niet precies weten, sorry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge