Afgelopen zomer gingen wij naar Halkidiki of Chalkidiki een gedeelde van Griekenland wat niet erg bekend is. Het is het schiereiland ten zuiden van Thessaloniki en is een heerlijke bestemming. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad mede door het Bella Grecia hotel wat wij geboekt hadden. Daarom vandaag mijn hotel tip Halkidiki voor een heerlijke vakantie in deze regio.

Mount Athos

Bereikbaarheid

Vanuit Nederland vlieg je rechtstreeks naar Thessaloniki en vanuit daar is het ongeveer één uur rijden. Het is aan te raden om een huurauto te nemen want dan kun je naast het hotel nog meer andere activiteiten uitvoeren. Je komt geen tolwegen tegen onderweg en hoeft vrijwel alleen maar rechtdoor te rijden. Verder kun je ook met de bus naar het hotel komen vanuit andere steden. En als laatste heeft het hotel ook goede connecties met verschillende taxibedrijven. Mocht je dus weg willen zonder de huurauto dan is dat ook een mogelijkheid.

Hotel tip Halkidiki
Hotel tip Halkidiki
Hotel tip Halkidiki

De kamer

Ik was op vakantie met twee vriendinnen en we hadden dus een drie persoonskamer. De kamer was superruim en had één tweepersoonsbed en één eenpersoonsbed. Verder stond er een grote kledingkast, een tafel met meerdere stoelen en was er een keukentje aanwezig. Ook hing er een televisie maar daar hebben wij natuurlijk geen gebruik van gemaakt met het heerlijke Griekse weer. De keuken is het enige wat een klein nadeel is aan de kamer, er is namelijk een geringe hoeveelheid servies aanwezig. Je moet iedere dag afwassen en verder moet je soms hannesen omdat de ruimte op het aanrecht klein is. Verder wordt wel iedere dag de kamer schoongemaakt en krijg je om de dag schone handdoeken.

De badkamer

De badkamer is een klein beetje gedateerd maar schoon en praktisch. Je hebt voldoende ruimte om te bewegen en de douche is lekker warm. ’s Avonds kun je makkelijk met meerdere personen tandenpoetsen en dergelijke.

Hotel tip Halkidiki

Het hotel

Het Bella Grecia is een gezellig familiehotel in het midden van de eerste arm van Halkidiki. We merkten meteen dat er een gezellige sfeer hing. De zonen van de eigenaren hielpen mee en ook vader en moeder waren veel aanwezig. We werden hartelijk ontvangen en voelden ons meteen thuis. Je kon ervoor kiezen om ontbijt te nemen maar wij kozen ervoor om zelf voor het ontbijt te zorgen. Desondanks kon je ’s morgens altijd terecht bij de bar voor ontbijt. Het zwembad is de centrale plek van het hotel samen met de bar. Aan de bar kun je gedurende de dag eten en drinken bestellen en ’s morgens dus ontbijten. De prijzen van alle gerechten liggen enorm laag en wij aten daarom vaak gewoon bij het zwembad.

Hotel tip Halkidiki

De omgeving van deze hotel tip Halkidiki

Vanuit het hotel loop je binnen vijf minuten naar het strand, het strand is prachtig. De typische blauwe zee die je overal in Griekenland vind, vind je hier ook. Het is een heerlijke plek om even tot rust te komen. Het strand heeft geen grote bars of restaurants en is daarom vaak rustig. Verder ligt het dorp op ongeveer vijf minuten rijden met de auto en kun je daar goed boodschappen doen. Ook kun je hier souvenirs scoren in de tientallen leuke winkeltjes of gewoon kleding shoppen. In het dorp heb je ook de mogelijkheid om lekker uit eten te gaan en

Prijs voor drie personen exclusief ontbijt per nacht: vanaf €60 euro. 

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij de hotel tip Halkidiki opvolgen en het hotel boeken? Ben jij wel eens in dit gedeelte van Griekenland geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Griekenland?

~ Mount Athos

– Meest fotogenieke plekken in Halkidiki

~ Het zonnige Kos

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Hotel tip Halkidiki in Hanioti: Bella Grecia”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge