De Eifel is een prachtige regio om in te gaan wandelen. Tijdens onze vakantie naar de Eifel hebben wij dat ook zeker gedaan, we kozen voor het Felsenpad, dat begon in Gerolstein. Dat is een plek in de regio die door veel mensen bezocht wordt.

Praktische informatie:
Beginpunt: Station Gerolstein / Toeristenbureau
Eindpunt: Station Gerolstein / Toeristenbureau
Lengte: 8,2 kilometer
Duur: 3 tot 4 uur
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Het beginpunt van het Felsenpad

De wandeling begint zoals gezegd midden in Gerolstein. Bij het treinstation bij het Toeristenbureau vindt je de eerste sticker. Vlakbij het treinstation zijn er meerdere plekken waar je makkelijk kunt parkeren. Wij kwamen op zondag en toen was het geheel gratis. Doordeweeks betaal je €1 euro per uur om hier te parkeren. Vanaf de parkeerplek loop je naar het beginpunt en kun je meteen starten. Het eerste deel loop je door een woonwijk maar als snel beland je in een prachtig bos.

het Felsenpad

De stickers

Op het Felsenpad hangen overal stickers die de route aangeven. De gele sticker met een groene en blauwe cirkel zijn opvallend en overal op de route geplaatst. Leuk om te weten is dat je ook een deel van de Eifelsteig loopt, deze route is maar liefst 313 kilometer lang en heeft iets weg van het Pieterpad. Je kunt hem in verschillende etappes lopen. Let dus goed op dat je niet per ongeluk de route van de Eifelsteig verder loopt want soms lijken de stickers best op elkaar.

het Felsenpad
het Felsenpad
het Felsenpad

De route

De route begint in een woonwijk maar gaat al snel door het bos heen. Je loopt richting het noorden van Gerolstein en gaat daar de natuur in. Het beginstuk door het bos is vrij heuvelachtig en brengt je na een aantal minuten wandelen op een mooi uitzichtpunt. Onderweg vind je verschillende borden die je iets vertellen over de omgeving, die de Dolomieten van Duitsland worden genoemd. Er liepen ook een aantal mensen die de route samen met kinderen liepen maar zelf vond ik de wandeling vrij heftig en niet geschikt voor kinderen. Na het heuvelachtige gedeelte van de wandeling kom je in het grasland rond Gerolstein terecht. Hier heb je niet veel last meer van de stijging en daling en kun je heerlijk wandelen. Onderweg kom je veel dieren en mooie landschappen tegen. Een prachtige wandeling voor beginners en gevorderden om de Eifel te leren kennen.

het Felsenpad

Munterley plateau

Vlak na het begin van de wandeling kom je op dit prachtige uitzichtpunt terecht. Het punt ligt op het Munterley Plateau en kijkt uit over het hele dorp. Je kunt hier even genieten van wat rust door de picknickplekjes. Ook kun je vanuit hier mooi de treinen zien rijden en het hele dorpje Gerolstein zien liggen. Voor ons was het een goede plek om even wat te eten en drinken en weer verder te gaan. Het is namelijk best een klim om boven op het plateau te komen.

het Felsenpad

Indrukwekkende grot op het Felsenpad

Nadat je van het plateau naar beneden wandelt kom je midden in de bossen ineens een prachtige grot tegen. De grot is door erosie gevormd en heeft een hele bijzondere vorm. Je kunt de grot even inlopen, het is wel erg donker hier binnen. Verder is het ook een goede plek om even te schuilen wanneer het begint te regenen. Voor de geïnteresseerden is er buiten een bord te vinden, hoe de grot ontstaan is.

het Felsenpad

Kasselburg

Bijna aan het einde van de wandeling kom je langs Kasselburg, een oud kasteel wat tegenwoordig een dierenpark en speeltuin is geworden. Maar ook voor mensen die niet geïnteresseerd zijn in de dieren en speeltuin is het bezoek het zeker waard. Je kunt namelijk nog steeds de toren beklimmen. Bovenop de toren heb je een prachtig uitzicht over het glooiende landschap waar je al enige tijd door aan het wandelen bent. Overigens heeft het park ook een restaurant waar je goed kunt lunchen of genieten van een lekker ijsje op een mooie dag. Na het kasteel loop je het Felsenpad verder af en kom je vrij snel weer in Gerolstein.

Zou jij het Felsenpad willen lopen? Heb jij een andere leuke wandeling in de Eifel gemaakt? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Eifel?

~ Mountainbiken in de Eifel

~ Ontdek de historische stad Trier

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Het Felsenpad in Gerolstein- wandelen in de Eifel”

  1. Leuke wandeltocht lijkt me. Zijn er daar in de buurt nog meer wandelingen te maken van ong dezelfde lengte of iets langer? Dan kunnen we daar een drietal keer overnachten bv. Zo ja, kun je misschien een hotel aanbevelen of anders een plaatsnaam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge