De Eifel is een gebied dat zich goed leent voor een actieve vakantie. Mountainbiken in de Eifel is dan ook een activiteit dat je niet mag missen! Wij besloten op onze trip naar de Eifel ook om met de mountainbike op pad te gaan. In het kleine dorpje Rohren, vlakbij de Belgische grens, huurden wij 2 mountainbikes. Dat kostte ons 16 euro per fiets per dag. De meneer van MTB mountainbike verhuur gaf ons ook een kaart van de omgeving mee en route instructies. We waren klaar om op pad te gaan!

Mountainbiken in de Eifel

Het begin van de route

Het eerste deel van de route bracht ons over een slingerende grindweg die afdaalde naar het riviertje de Roer. Dit is echt mountainbiken! Hier moesten we oppassen dat we niet té snel over de losse stenen de bocht door gingen. Na een spectaculaire rit stonden we beneden aan de oever van de rivier. Wat een prachtige plek! Een houten bruggetje brengt ons naar de overkant, waar we onze weg vervolgen. We slaan linksaf en rijden stroomopwaarts geleidelijk naar boven. Na een tijdje wordt het grindpad een asfaltweg en zien we dat we weer in de bewoonde wereld terechtkomen. We rijden het stadje Monschau in.

Mountainbiken in de Eifel

In Monschau is het lunchtijd. Op het centrale plein bevinden zich meerdere gezellig ogende terrasjes. We kiezen een plekje uit, direct langs het kabbelende water van de Roer. Ook al zit je hier vlakbij België staan op de kaart de échte Duitse specialiteiten die je in de Eifel mag verwachten. Gabriëlle kiest een omelet en ik ga voor de braadworst. Terwijl we op onze lunch wachten genieten we van de prachtige vakwerkhuizen die aan het plein staan. Het stadje Monschau is een van de pareltjes van de Eifel, en zeker de moeite waard om nog eens beter te verkennen.

Mountainbiken in de Eifel

We vervolgen onze weg

Na de lunch vervolgen we onze weg, waarbij de Roer ons wederom de weg wijst. Wij volgen de rivier de stad uit en komen na een stukje asfaltweg weer midden in de natuur terecht. We komen langs fraaie rotspartijen en door groene bossen. Vanaf hier volgen we de fietsknooppunten die in deze regio een uitgebreid netwerk vormen en goed staan aangegeven. We navigeren naar knooppunt 39, waar we voor een keuze komen te staan: de route nog flink verlengen of binnendoor steken en rustig aan terug naar Rohren gaan. We kiezen voor het laatste. Een afdaling over de provinciale weg volgt, waarbij we hoge snelheden behalen op het gladde asfalt. Bij het volgende kruispunt komen we juist weer voor een flinke klim te staan. Mountainbiken in de Eifel vereist wel wat conditie!

De laatste etappe begint als we na de steile klim in het dorpje Höfen aankomen. We rusten hier eerst even uit en kopen wat frisdrank voor wat extra suikers. Weer opgeladen rijden we de laatste 4 kilometer terug naar Rohren, over mooie landweggetjes. Moe maar voldaan leveren we hier de fietsen weer in, na een prachtige route door de Eifel!

Zou jij ook willen mountainbiken in de Eifel? Waar heb jij eerder gemountainbiked? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Duitsland?

~ Steeds meer liefde voor Duitsland

– Een dagje naar Trier

~ Wintersport in Willingen

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Mountainbiken in de Eifel: racen door de natuur!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge