Tijdens een paar dagen in Lissabon blijven de meeste mensen in de stad. Wij besloten om een huurauto te regelen via EasyTerra en dat was een goede keuze. Met een huurauto kun je veel meer zien van de mooie omgeving van Lissabon. De stad kun je het beste snel verlaten met de auto, dus zorg dat je alle bezienswaardigheden in de stad al wel hebt bekeken. Een auto huren in Lissabon is een goede keuze!

auto huren in Lissabon
auto huren in Lissabon

De mooie kustlijn van Portugal

Lissabon is de hoofdstad van Portugal maar buiten de hoofdstad heeft het land een prachtige kustlijn. Op de ideale route vind je daarom ook meerdere kuststeden. Een goede tip is daarom om op deze route een zwembroek of bikini mee te nemen. Tijdens de warme dagen in Portugal is het heerlijk om eventjes af te koelen met een lekkere duik. Zeker bij de stranden aan de noordkant van Lissabon is het heerlijk vertoeven. De kustplekken op een rijtje:

auto huren in Lissabon

Azenhas do Mar – een mysterieus dorpje op de rand van een klif

Dit dorpje ligt op de rand van een klif en heeft daardoor een mysterieuze uitstraling. Het is een klein dorpje wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Je kunt de auto parkeren op het uitzichtpunt en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het dorp.

Praia da Adraga – een strand om te relaxen

Het strand kent verschillende rotsformaties, wat ik persoonlijk erg mooi vind. Doordat het strand erg breed is, kun je hier heerlijk relaxen. Maar zorg wel dat je jezelf goed insmeert want de Portugese zon is fel. Zonder een auto huren in Lissabon zou je nooit op deze plek komen!

Praia da Ursa- een adembenemend uitzicht

Je moet vanaf de weg ongeveer 1,5 kilometer wandelen maar het uitzicht is het zeker waard. Praia da Ursa is een magisch strand met de enorme rotsen die uit het water torenen. Het strand zelf is voor naturisten dus wees daarop voorbereid.

Cabo do Rocha – het westelijkste puntje van Europaauto huren in Lissabon

Een leuke mijlpaal tijdens een rondje met de auto in de omgeving van Lissabon is Cabo do Rocha. Het meest westelijke puntje van het vasteland van Europa. Helaas was het bij ons erg mistig, maar normaliter is het uitzicht over de oceaan prachtig.

Parque Natural da Arrabida vlakbij Lissabon

Ten zuiden van Lissabon ligt het nationaal park Parque Natural Da Arrabida, maar voordat je daar heen gaat, is het leuk om Cristo Rei te bezoeken. Dit beeld van Christus torent boven Lissabon uit en doet je denken aan Rio de Janeiro. Je kunt naar het topje van het standbeeld gaan en vanaf daar heel Lissabon bekijken. Vervolgens rijd je verder richting het zuiden naar het park. Het is een prachtig groen park langs de kust. Tijdens ons bezoek was het ongeveer 35 graden dus was een wandeling geen mogelijkheid, maar tijdens koelere maanden is een wandeling zeker een aanrader. Een leuke tip is Castelo de Sesimbra, dit kasteel kun je volledig gratis bezoeken. Een auto huren in Lissabon brengt je op prachtige plekken zoals deze.

auto huren in Lissabon

Serra de Montejunto – molens in Portugal

Alsof we even thuis zijn, in deze regio staan ontelbaar veel molens. Hierover ga ik niet teveel zeggen want later volgt een uitgebreid artikel over de molens in deze regio. Daarnaast heb je prachtige uitzichten vanaf de heuvels in Serra de Montejunto, de mensen zijn vriendelijk en de straatjes smal. Een plek vlakbij Lissabon waar je nog het echte Portugese leven tegenkomt.

Praktische informatie auto huren in Lissabon: 

  • In Portugal worden vrijwel dezelfde regels gehanteerd in het verkeer als in Nederland.
  • Er komen verschillende tolwegen voor op deze route, zorg dus voor voldoende contant geld.
  • Voor het huren van een auto heb je een geldige creditcard nodig op naam van de bestuurder.
  • Parkeren in Lissabon kan voordelig bij Santa Apolonia, hier betaal je maximaal €8 euro per dag. Vanuit daar kun je meteen de stad in, want het parkeerterrein ligt naast de metro.

Disclaimer: De huurauto in Lissabon is gesponsord door EasyTerra. Ik deel echter niets anders dan mijn persoonlijke mening. 

Zou jij een auto huren in Lissabon? Welke plekken vind jij het mooist? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Portugal?

~ De prachtige Algarve

– Sintra: de historische stad in Portugal

~ De vijf mooiste stranden rond Lissabon

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Een auto huren in Lissabon: dit is de ideale route!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge