Wanneer je thuiskomt van een prachtige reis, wil je graag met iedereen je enthousiasme delen. Zelf deel ik mijn ervaringen natuurlijk hier, op GlobeGirl, maar veel mensen hebben geen eigen website. Dan is het maken van een mooi fotoboek van een reis een goed alternatief. Je kunt op die manier alle familie en vrienden de ervaringen en herinneringen laten zien. Maar wat moet je nu doen om een mooi fotoboek van een reis te kunnen maken?

fotoboek van een reis

Maak een fotoboek aan de hand van het programma

Zelf ben ik nu bezig met het fotoboek van onze reis naar Nepal afgelopen zomer. We hebben zo ontzettend veel gedaan dat het moeilijk is om alles op chronologische volgorde te plaatsen. Daarom heb ik het programma erbij gepakt en aan de hand van het programma ben ik het fotoboek gaan maken. Een mooi fotoboek kun je laten maken bij Fotoboeken.nl. Het programma is een goede leidraad om een mooi fotoboek te kunnen maken. Zo heb je in ieder geval alle momenten chronologisch in het album staan en kun je dit aan iedereen laten zien. Vaak zijn er ook een aantal momenten waarvan je niet meer weet wanneer het was, door het programma te gebruiken kun je dit terughalen. Heb je geen georganiseerde reis? Maak dan aantekeningen tijdens de reis zodat je zelf een programma maakt.

rondreis door Nepal - fotoboek van een reis

Kort maar krachtig

In een fotoboek van een reis gaat het voornamelijk om de foto’s maar tekst is ook nodig. Je kunt namelijk niet zonder tekst want je wilt vaak foto’s toelichten en dergelijke. Maar de tekst moet kort maar krachtig blijven. Vrienden en familie willen de verhalen van jou horen en de tekst puur gebruiken als leidraad, zorg er daarom voor dat de tekst in het fotoboek kort maar krachtig is. Overigens is het slim om de tekst altijd te laten controleren door iemand zodat je geen fotoboek laat drukken met fouten erin.

rondreis door Nepal

Gebruik alleen foto’s van hoge kwaliteit

Als je een fotoboek van een reis wilt gaan maken, dan moet je ervoor zorgen dat de kwaliteit van de foto’s goed is. Een korrelige foto maakt een fotoboek namelijk minder mooi en geeft vaak niet goed de sfeer van een plek weer. Daarom is het belangrijk om goede foto’s op reis te maken zodat je deze kunt gebruiken in het fotoboek. Zelf maak ik altijd foto’s met mijn telefoon en camera maar ik gebruik alleen de foto’s van mijn camera in mijn fotoboek. Dit om de kwaliteit van de foto’s te waarborgen.

overnachten bij locals in nepal - fotoboek van een reis

Zorg dat iedereen aanwezig is in het fotoboek

Er is altijd iemand in het reisgezelschap die meer foto’s maakt dan de anderen. Dit betekent dat er soms meer foto’s zijn van enkele personen en van andere weinig. Zorg er bij het maken van het fotoboek voor dat je afwisselt. Laat iedereen een aantal keer terug komen op de foto’s, zodat het niet lijkt alsof je alleen op reis was. Een tip is daarom om op reis een aantal keer te vragen aan voorbijgangers om een foto te maken van het gehele reisgezelschap.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Maak jij altijd een fotoboek van een reis? Wat vind jij daarbij belangrijk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Een canvas foto aan de muur

~ Wereldkaart in de woonkamer

~ Zakelijke rekening als digital nomad: tips

3 gedachten over “Hoe maak je een mooi fotoboek van een reis?”

  1. Goede tips over het maken van een leuk fotoboek. Ik vind vooral het laatste punt belangrijk. Het is altijd jammer als iemand er niet op staat, terwijl hij of zij er wel bij was. Daarom is het misschien verstandig om ook om de beurt foto’s te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge