Sinds begin januari werk ik als digital nomad, dit betekent dat ik overal ter wereld kan werken. Ik heb mijn eigen onderneming als blogger en tekstschrijver waarmee ik mijn brood verdien. De laatste tijd krijg ik steeds meer vragen over een zakelijke rekening als digital nomad. Is het echt nodig en wat zijn dingen waar je op moet letten? Toen ik mijn zakelijke rekening ging afsluiten had ik veel vragen. Daarom deel ik mijn ervaringen en tips zodat als jij een rekening wilt afsluiten, dat je deze vragen niet hebt!

Zakelijke rekeningen vergelijken

Het is slim om eerst te beginnen met het vergelijken van zakelijke rekeningen dit kun je makkelijk doen op Bankr. Daarbij kun je zien welke kosten en bij de verschillende banken gerekend worden en wat de voor- en nadelen zijn. Zelf vind ik voornamelijk transactiekosten belangrijk, je wilt geen hoge kosten maken per transactie. Een bank die veel gratis transacties per jaar mogelijk maakt, heeft bij mij een streepje voor.

zakelijke rekening als digital nomad

Een digital nomad heeft een zakelijke rekening

Zelf vind ik het erg belangrijk dat privé en zakelijke gescheiden blijft. Daarom wilde ik meteen een zakelijke rekening, ook toen ik nog niet fulltime met mijn onderneming bezig was. Het is officieel niet verplicht om een zakelijke rekening af te sluiten als ondernemer maar ik zou het wel aanrader. Zo kun je de administratie een stuk makkelijker doen omdat die rekening puur voor zakelijke betalingen wordt gebruikt.

Makkelijk contact met de bank

Omdat je vaak op reis bent, wil je niet iedere keer naar de bank moeten als er iets aan de hand is. Daarom vind ik het fijn als ik contact kan opnemen met een bank via bijvoorbeeld een app of een chat. Hierdoor kan ik ook op reis makkelijk contact opnemen met een bank als er mogelijke problemen zijn. Het aanzetten van de pas in andere werelddelen is daarvan ook een onderdeel. Dit kan ik makkelijk via de app regelen en dat is voor mij een must.

Het nemen van een creditcard

Het is belangrijk om na te gaan of het makkelijk is om een zakelijke rekening als digital nomad te nemen waarbij ook een creditcard nemen mogelijk is. Dit is nodig omdat je vaak op reis een creditcard nog hebt om een auto te huren of een hotel te reserveren. Persoonlijk kan ik niet meer zonder mijn creditcard dus dat was voor mij ook belangrijk bij het maken van een keuze voor een bank. Over betalen met een pinpas in het buitenland kun je alles lezen op de website van de consumentenbond.

zakelijke rekening als digital nomad

Een duurzame bank kiezen

Als digital nomad vind ik het erg belangrijk om te kiezen voor een duurzame bank. Daar heb ik dan ook naar gekeken. Wil jij ook een duurzame bank kiezen? Ga dan voor ASN of Triodos. Bij ASN kun je zelfs CO2 besparen omdat zij alleen maar investeren in duurzame projecten en fondsen.

Conclusie

Zorg dat je kiest voor een bank die bij je past. Een zakelijke rekening als digital nomad is niet niks en het is belangrijk om de volgende punten te controleren:

  • De kosten voor een rekening
  • De kosten per transactie
  • Wat is het standpunt van de bank?
  • Is het mogelijk een creditcard toe te voegen?

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. Afbeeldingen in dit artikel zijn afkomstig van Pixabay. 

Heb jij een zakelijke rekening als digital nomad? Welke voorwaarden vind jij belangrijk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Tips voor het verkopen van een caravan

~ Een fiets verzekeren?

~ Vlucht geannuleerd: dit zijn jouw rechten!

Ik ben dol op Amerika en dan met name Florida. Zonder mijn camera ga ik nooit op reis en ook mijn notitieboekje neem ik altijd mee. Prachtig is het om in mijn lessen Aardrijkskunde te vertellen over de reizen die ik maak. Wintersport is mijn favoriete vakantie van het jaar, heerlijk. Mijn lievelingseten? Saté! Bovenaan mijn bucketlist staat momenteel Costa Rica, gevolgd door Cuba. Door mijn reis naar de Noordkaap werd ik verliefd op de wereld.

4 thoughts on “Een zakelijke rekening als digital nomad: mijn tips!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: