Een ESTA aanvragen is nodig om de Verenigde Staten binnen te komen. Iedereen die voor toerisme naar de andere kant van de oceaan vliegt heeft een toezegging nodig. Het voordeel is dat je hier niet voor naar de ambassade of een consulaat moet gaan, je kunt het gewoon online doen. Maar er zijn een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden en wat je moet weten!

visum voor Sri Lanka

Geldigheid en belangrijkste voorwaarden

Er zijn verschillende voorwaarden voor ESTA USA aanvragen, zoals de geldigheid en de voorwaarden. Alle voorwaarden vind je hier onder uitgebreid beschreven. Over de geldigheid is vaak verwarring. De toezegging is namelijk twee jaar geldig maar binnen die periode mag je maximaal 90 dagen aan één stuk in Noord-Amerika zijn. Je mag wel meerdere keren binnen de geldigheidsperiode naar de Verenigde Staten reizen maar nooit langer dan 90 dagen aan één stuk blijven.

Voorwaarden van de reis:

 • Je moet voor vertrek het visum hebben aangevraagd
 • Je mag maximaal 90 dagen in Noord-Amerika blijven
 • Toeristische of zakelijke redenen van het bezoek
 • Je moet vliegen met een luchtvaartmaatschappij die aangesloten is bij Visa Waiver Program.

Voorwaarden voor het verleden:

 • Je mag niet naar: Irak, Iran, Soedan, Syrië, Jemen, Somalië of Libië.
 • Het hebben van een strafblad is verboden.
 • Geestelijke en lichamelijk ziektes die een bedreiging kunnen vormen, dan mag je Amerika niet betreden.

Voorwaarden voor het paspoort: 

 • Het paspoort moet een e-symbool hebben.
 • Iedereen dient een eigen paspoort te bezitten, ook kinderen.
 • Je mag geen stempels hebben van één van de verboden landen hierboven.
 • Je mag niet in het bezit zijn van een Amerikaans paspoort.
vakantie naar Florida

Een overstap in Amerika

In veel landen is het maken van een overstap geen probleem en kun je zonder enige problemen doorreizen. Maar een ESTA voor doorreis is zeker nodig. Je kunt namelijk ook al verlaat je het vliegveld niet, niet in Amerika verblijven zonder geldige toezegging. Een overstap in Amerika gaat overigens ook altijd gepaard met het zelf overbrengen van jouw bagage. Je moet het zelf ophalen en weer opnieuw laten labelen voor de bestemming.

vakantie naar Florida - ESTA

Contactpersoon opgeven

Bij het visum voor US aanvragen wordt altijd gevraagd om een contactpersoon. Maar als je deze niet hebt? Wat moet je dan doen? Een contactpersoon moet een Amerikaan zijn, dit kan een familielid zijn of een vriend of vriendin. Voor veel mensen is dit niet van toepassing want je verblijft in een hotel of appartement zonder contactpersoon in Amerika. In dat geval kun je gewoon het hotel of appartement doorgeven en het telefoonnummer waarop die accommodatie te bereiken is. Ga je op de bonnefooi, dan mag je het vak leeg houden maar kan het ESTA geweigerd worden. Of kan het langer duurder voordat de toezegging wordt gedaan.

ESTA

Letters in het paspoort

Bij het invullen van het aanvraagformulier krijg je te maken met het paspoortnummer. In Nederland ontstaat daar vaak verwarring over. Je moet het nummer namelijk exact goed invullen, anders wordt je waarschijnlijk geweigerd bij het instappen of op de grens. Het is dus noodzakelijk om de letters en cijfers exact over te nemen. Een belangrijk punt daarbij is: er bestaat geen letter O, alleen een cijfer 0 (nul). Check dit daarom altijd goed want je komt in de problemen als dit niet overeenkomt.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij wel eens een ESTA aangevraagd? Waar in Amerika zou jij graag heen reizen binnen de twee jaar?

Meer Verenigde Staten?

~ De ultieme route door Florida

– 5x Wat te doen in New York 

~ Boottocht door de Everglades

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Alles wat je moet weten om ESTA aan te vragen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge