Florida is een prachtige staat waar ik graag naartoe ga. Ik heb voor aankomende mei weer een leuk tripje gepland en ben dan ook al bezig om een route uit te stippelen. Want wat is nu de beste route door Florida ? Vandaag deel ik mijn ultieme route door Florida!

route door Florida
Bron: Google Maps
Startpunt: Miami- 2 of 3 dagen

Het makkelijkst is om te beginnen in Miami. De hoofdstad van Florida biedt goede mogelijkheden om naartoe te vliegen vanaf Nederland. Een auto huren Miami is ook een stuk goedkoper dan op sommige andere luchthavens. In Miami is genoeg te zien en te beleven, maar het leukst?! De prachtige stranden vind ik het leukst van Miami en daarom mag je Miami zeker ook niet overslaan. Naast de stranden is de hoofdstad van Florida de beste plek om te shoppen. Vooral omdat er meerdere grote outlets zijn met gave (Amerikaanse) merken.

Orlando – 2/3 dagen

Orlando staat vooral bekend om de gigantische pretparken. De pretparken zijn ook zeker te gek, maar dat is niet gek voor een pretparkenfanaat. Maar welk pretpark past nou bij jou? Dat heb ik in dit artikel uitgelegd. Naast de pretparken is Orlando en mooie rustige stad waar je kunt genieten van mooie parken en de skyline van de stad. Dit kun je het beste doen vanuit Lake Eola Park, aan de rand van het centrum.

amerika

Tampa of Clearwater – 1 of 2 dagen

Vanuit Orlando rijd je verder naar Tampa of Clearwater, aan de kust van de Golf van Mexico. Clearwater is vooral leuk voor degene die gek zijn op zon, zee en strand. Voor de stadsmensen is Tampa een gave stad. Het is een typisch Amerikaanse stad waar je echt de Amerikaanse cultuur kunt opsnuiven.

mooiste stranden van Florida

Sarasota – 1 of 2 dagen 

Vanuit Tampa of Clearwater zak je af naar het zuiden en kom je langs Sarasota. Deze kustplaats heeft weer een hele eigen sfeer. Ook hier vind je mooie stranden en vaak wordt Sarasota beach ook genoemd in lijstjes van mooiste stranden van Amerika. In de stad vind je veel groen, deze parken zijn heerlijk om doorheen te wandelen en even tot rust te komen in het drukke Florida.

Everglades – 1 of 2 dagen

Dit nationaal park in het zuidwesten van Florida is na al die gave steden een goede plek voor de natuurliefhebbers onder ons. Je vindt hier de mooiste mangrovebossen en meest uitgestrekte meren. Maar daarnaast staat het gebied ook bekend om de krokodillen die je er kunt spotten. Het leukst is om het gebied per boot te ontdekken en zo echt de grote van het nationaal park te verkennen.

The Keys- 2 of 3 dagen

Ten zuiden van Miami vind je de eilandengroep, The Keys. Deze prachtige eilanden mag je niet overslaan tijdens jouw route door Florida. Je kunt het best met de auto vanuit Miami naar Key West rijden, het eindpunt van de eilanden. De eilanden zijn goed te bereiken door de snelweg 1, die helemaal van Miami naar Key West loopt. Onderweg kun je stoppen voor een heerlijke lunch of picknick op één van de mooie eilanden. In Key West kun je de invloed van Cuba goed zien, Cuba ligt zo’n 100 kilometer ten zuiden van Key West. Veel Cubanen zijn naar deze regio verhuist en je voelt dan ook de hele Cubaanse sfeer, erg bijzonder. Vanaf the Keys kun je terug rijden naar Miami en daar eindigt dan jouw route door Florida.

Voorbereidingen voor Florida

Het is natuurlijk belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan, zeker buiten Europa. Voor Amerika heb je namelijk een visum nodig, een ESTA. Het is belangrijk om dat visum op tijd aan te vragen/kopen. Zonder ESTA kom je namelijk Florida helemaal niet in. Het mooie hieraan is dat je VisumBuitenland, je hierbij kan helpen. Zij kunnen voor jouw een ESTA regelen, zodat je zelf geen moeilijkheden hebt. ESTA een afkorting voor: “Electronic System for Travel Authorization”, wat neer komt op een elektronisch visum voor de Verenigde Staten. Je krijgt dus geen papiertje in jouw paspoort maar de ESTA wordt elektrisch gekoppeld aan jouw identiteit en paspoort.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat is jouw ultieme route door Florida? Ben jij wel eens in Florida geweest? Laat het weten in de reacties!

Meer Florida?

~ Skyline van Orlando

– Krokodillen spotten in Florida

7 thoughts on “De beste route door Florida, de sunshine state!”

  1. Gaaf vooruitzicht. Wij woonden dichtbij Florida en zaten er regelmatig. Als je tijd hebt kan ik je Sanibel Island en snorkelen met manatees adviseren. Voor de laatste moet je even goed navragen of ze er nog zijn. Wij waren er in april en dat is officieel de laatste maand dat het zo goed kan, maar goed elk jaar is anders! (De nummer 1 van deze top 5)
    https://www.myfootprints.nl/destinations/vijf-gave-plekken-om-met-dieren-te-snorkelen/
    ivonne onlangs geplaatst…Het Harsloërpad; wandelen in het buitengebied van WageningenMy Profile

  2. Ik was ooit in Orlando maar dat is al heel lang geleden. Het leukste aan Florida lijkt me de art deco van Miami en een bezoek aan de Everglades om crocs te zien! De beesten dan, niet de schoenen 😉

  3. Hoi! Je schrijft super leuk! Mijn vriend gaat voor een zomer competitie 3 maanden naar floria (west lake) bij het meer. Als keeper. Ik ga hem opzoeken ergens in mei en als he tgoed is gaat hij in januari 2019 tekenen bij Orlando City, heel spannend allemaal dus ik ben mega benieuwd naar Amerika!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge