Florida is één van mijn favorieten bestemmingen en binnen de staat ben ik vooral gek op de the Keys. Deze eilandengroep ten zuiden van Miami heeft mijn hart keer op keer gestolen. De leukste stad van allemaal is zonder twijfel Key West, helemaal in het zuidelijkste puntje van de staat. Vandaag deel ik mijn hotel tip Key West want een goed hotel mag niet ontbreken. Wij verbleven in het Nyah hotel.

Bereikbaarheid

Het hotel ligt midden in het centrum van Key West maar is toch goed bereikbaar vanaf de hoofdweg. Het is wel belangrijk dat je bewust bent van de verschillende eenrichtingswegen in de stad. Verder kun je vanuit het hotel de gratis stadsbus nemen naar verschillende bezienswaardigheden. De bus vertrekt op ongeveer drie minuten lopen van het hotel. Ook moet je goed opletten hoe je parkeert in de straat, wij hadden namelijk bijna een boete. Je moet met de rijrichting mee parkeren, dus aan de rechterkant van de weg. Wil je aan de andere kant parkeren, dan moet jouw neus ook naar de andere kant staan.

De kamer

Wij hadden een privékamer voor vijf personen. Het hotel biedt namelijk ook gedeelde kamers aan. De kamer was enorm groot met verschillende bedden omdat we maar met drie waren, hadden we genoeg keuze uit de bedden. Ieder bed had een eigen lampje, stopcontact en plekje om spulletjes op te bergen. Verder was er een koelkast, televisie en een aantal kluisjes voor belangrijke spullen.

De badkamer

De badkamer was erg praktisch ingedeeld met een kleine wasbak, als je hier met vijf mensen zou verblijven zou dit waarschijnlijk te klein zijn voor alle toilettassen. Voor nu was het perfect en hebben we heerlijk kunnen douchen om al het zand van de mooie stranden af te spoelen. Ook was er zeep en shampoo aanwezig, erg fijn omdat wij hier spontaan overnachtten en dus niet voorbereid waren.

Het hotel

Deze hotel tip Key West voor het Nyah hotel is alleen voor 18+. Het is namelijk een adults only hotel, wat voor mij de eerste keer was dat ik dit bezocht. De sfeer in het hotel was erg fijn, ze zijn erg gericht op duurzaamheid en gebruiken daarom vrijwel geen plastic, erg bijzonder voor Amerikaanse begrippen. Er zijn meerdere zwembaden waar je heerlijk aan kunt relaxen en zelfs een jacuzzi. Het ontbijt was ’s morgens gewoon buiten, gelukkig laten de temperaturen het hier toe. Verder kun je gratis water en koffie halen in de lobby en is het personeel erg vriendelijk.

wat te doen in Key West

De omgeving van deze hotel tip Key West

Je kunt als je wilt vanaf deze hotel tip Key West gewoon de stad in wandelen. De omgeving van het hotel is erg rustig en overal vind je de typische gebouwen van Key West. Een heerlijke omgeving om een wandeling doorheen te maken. Verder vind je hier natuurlijk het meest zuidelijke punt van de VS, dat ligt op 20 minuten lopen vanaf het hotel. Ook andere bezienswaardigheden zoals Mallory Square en de hoofdstraat liggen op loopafstand.

Prijs voor drie personen inclusief ontbijt per nacht: vanaf €109 euro

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Zou jij de hotel tip Key West opvolgen en het hotel boeken? Ben jij wel eens in dit gedeelte van Florida geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~ Wat te doen in Key West?

– Bahia Honda State Park

~ Ultieme route door Florida

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge