Barcelona is een stad die alles heeft: kunst, cultuur, prachtige oude gebouwen, leuke winkels, talloze gezellige terrasjes, de heerlijkste restaurants en zelfs een strand! Met een citytrip naar Barcelona hoef je je dus geen moment te vervelen.

Eigenlijk heb je aan een week in deze prachtige stad niet genoeg. Dat is gelijk een mooi excuus om er nog eens naar terug te gaan, om al die dingen te gaan zien en doen die je de vorige keer gemist hebt. Ga je voor het eerst, dan zijn er een aantal dingen die je zeker gezien en gedaan moet hebben:

citytrip naar Barcelona

Sagrada Familia

Ben je op citytrip naar Barcelona, dan kun je niet om Gaudi heen. De Catalaanse architect heeft met verschillende bijzondere gebouwen een stempel gedrukt op de stad, met de Sagrada Familia als hoogtepunt. Deze kerk is absoluut uniek. Er is niets ter wereld wat erop lijkt. Dat geldt niet alleen voor de buitenkant maar ook voor de adembenemende binnenkant. Er wordt nog volop aan de Sagrada Familia gebouwd. Het is de bedoeling dat de bouw in 2026, precies 100 jaar na de dood van Gaudi, wordt afgerond.

Parc Güell

Na je bezoek aan de Sagrada Familia is het tijd voor het Parc Güell. Dit park is ook een ontwerp van Gaudi. Hij woonde samen met zijn vader in het roze huis in dit park terwijl hij werkte aan de Sagrada Familia.

Lekker uitgebreid lunchen

De Spanjaarden hebben andere eetgewoonten als wij. Zo vallen de maaltijden later dan de gemiddelde Europese etenstijden. Restaurants gaan later open en sluiten ook later. Het is helemaal niet gek in Spanje om rond 22:00 uur nog ergens een hapje te gaan eten. Het is handig om in het lokale ritme mee te gaan. De lunch is voor de Spanjaarden de belangrijkste maaltijd. Doordeweeks bieden veel restaurants een dagmenu, met 2 of 3 gangen en een drankje voor zo’n €15,-. Op sommige plekken zelfs nog minder! Met zo’n stevige lunch heb je ‘s avonds niet zoveel trek meer en heb je aan wat tapasjes genoeg. Ook geen straf!

citytrip naar Barcelona

Het strand van Barcelona

Als je op citytrip naar Barcelona bent ga je uiteraard ook naar het strand. Het is aangenaam vertoeven aan het stadsstrand Barceloneta. Zelfs op een zonnige dag in de winter! Er zitten een hele hoop leuke en lekkere restaurants met fijne terrasjes waar je prima uit de wind van de zon kunt genieten.

Winkelen, winkelen, winkelen!

Hou je van winkelen, dan kun je urenlang je hart ophalen in Barcelona. Alle bekende ketens zijn aanwezig in winkelstraten als Portal de l’Àngel. Denk bijvoorbeeld aan Zara, Mango en Desigual maar ook Stradivarius, Massimo Dutti, Bimba y Lola, Oysho en Intimissimi. Leuker nog zijn de winkeltjes. Die kun je vinden in de wijken El Raval en El Born. De prijzen zijn ook een stuk voordeliger dan in Nederland!

citytrip naar Barcelona

Op zondag naar een museum

Barcelona heeft verschillende mooie musea die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) en het Picasso Museum. Deze musea kun je gratis bezoeken zondagmiddag vanaf 15:00. Op de eerste zondag van de maand mag je hier de hele dag gratis naar binnen.

Weer thuis na een citytrip naar Barcelona

Zo’n citytrip heeft eigenlijk maar één nadeel: relaxen met een boek aan het zwembad zit er niet echt in, omdat je zo druk bent met het beleven van de stad. Natuurlijk kun je meer vakanties plannen, om alsnog aan je trekken te komen. Ben je echter in de gelegenheid om in het voorjaar of het najaar naar Barcelona te gaan, dan kun je de warme zomer ook gewoon in Nederland doorbrengen. Met zo’n leuk opzetzwembad in je tuin, cocktailtje erbij, goed boek… wat wil je nog meer?

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening. Afbeeldingen in dit artikel zijn afkomstig van Pixabay.

Zou jij een leuke citytrip naar Barcelona willen maken? Welke plekken zou jij willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Spanje?

~ Barcelona tips

– Andalusië

~ Tenerife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge