Click here for the English version

Vaak ben ik het internet aan het afstruinen opzoek naar bijzondere plekken in een stad. En soms pak ik zelfs mijn papieren reisgidsen erbij. Toch krijg ik vaak de beste tips van de local op de bestemming zelf. Ontdek de stad met een local is daarom één van mijn beste tips om een stad goed te leren kennen.

ontdek de stad met een local
Deze foto komt van: Shuttestock

Neem bijvoorbeeld Barcelona; Als ik aan Barcelona denk, denk ik aan de Ramblas, de Sagrada Família en Park Güell. Ik wil juist de minder bekende plekken van Barcelona ontdekken. Ik wil de plekken zien die alleen de lokale bevolking kent. De beste manier lijkt me dus om met een lokale Barcelonees op pad te gaan. Op het nieuwe platform Hi,hi Guide bieden locals zichzelf aan om jou het beste van hun stad te laten zien.

Hoe gaat dit in z’n werk?

Op de website van Hihiguide zie je per stad een overzicht van alle locals. Na een korte beschikbaarheidscheck, zie je alle beschikbare lokale gidsen die je kunt boeken. Het leuke aan Hi,hi Guide vind ik dat je zelf kunt kiezen wie jou gaat rondleiden. Elke local heeft een eigen profiel waarop beschreven wordt wie deze persoon is, welke interesses hij/zij heeft en wat zijn/haar specialiteiten betreft de tour zijn. Jij kiest dus zelf jouw favoriete local! Elke local bepaalt zijn eigen uurtarief dus je kunt zelf kiezen hoeveel je gaat besteden.

Nadat je jouw keuze hebt gemaakt en de betaling hebt voltooid, ontvang je de contactgegevens zodat je samen kunt bespreken wat je allemaal wilt gaan ontdekken; verborgen cafeetjes, fotogenieke locaties, indrukwekkende architectuur, te gekke streetart of een combinatie van verschillende soorten plekken. Na de tour kun je een reactie achterlaten, zodat andere mensen nog beter hun favoriete local kunnen kiezen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Gastblog geschreven door: Tom

Zou jij op pad willen met een local? Ontdek de stad met een Local is namelijk echt een aanrader. Laat het ons weten in de reacties.

Meer reistips?

~ Avondbestedingen op een stedentrip

– Tips bij het huren van een auto

~ Goede koffer voor op reis

10 gedachten over “Ontdek de stad met een Local! [Reistip]”

  1. Oooh wat leuk dit. Zag het gisteren nog voorbij komen en klinkt echt super leuk. Denk dat ik dat dit jaar ook ga doen. Want juist de locals weten vaak die leuke plekjes die niet in de boekjes staan.

  2. Leuk concept wat ik nog niet kende. Als we een stad bezoeken maken we vaak een stadswandeling. De ene keer met een gids (Free Walking Tour) en een andere keer gaan we zelf op pad. Tijdens onze rondreis Portugal heb ik contact gelegd met een zakelijke relatie van mij voor tips. Zo kom je op plekken die voor velen onbekend zijn en blijven.

  3. Kende al verschillende platformen waarbij locals je mee op pad nemen, maar deze kende ik nog niet. Er zitten interessante steden tussen. Ik ga Hihiguide even bookmarken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge