Voor de kust van Marokko, op ongeveer iets meer dan vier uur vliegen, liggen de Canarische eilanden. Deze kleine archipel van Spanje bestaat uit 7 kleine eilanden en zijn stuk voor stuk, toeristische attracties. De meest toeristische van allemaal; Tenerife. De Canarische eilanden maken eigenlijk allemaal deel uit van een grote slapende vulkaan, waarvan de top zich bevind op Tenerife op 3718 meter hoogte. Hiermee is de berg dus ook de hoogste in Spanje.

Vanuit de voet op de bodem gerekend is de vulkaan, genaamd de Teide, ongeveer 7000 meter hoog. Door deze hoogte is de Teide dus de 3e vulkaan ter wereld qua hoogte. Alleen de vulkaan zelf is dus al een reden om dit eiland te bezoeken. Voor de rest is Tenerife een heel veelzijdig eiland. In het zuiden van het eiland is het heel droog en lijkt het landschap op een rotsachtige woestijn. In het noorden heeft het eiland juist een Tropische aanblik, met veel regen en veel vegetatie.

Als je besluit naar Tenerife te gaan, zijn er een paar plekken en attracties die je niet mag missen. Allereerst de keuze om met excursies mee te gaan, of zelf een auto te huren. Ik ben met een maatje voor de tweede optie gegaan. Beide opties hebben natuurlijk voor en nadelen. Als je kiest voor excursies, kan je natuurlijk niet zelf kiezen hoe je rijdt en waar je naartoe gaat. Ook ben je verplicht in een groep te reizen. De één vindt dat juist leuk, de ander weer niet. Ook kunnen zulke excursies duur zijn.

Auto huren

Het voordeel is dat je niet zelf hoeft te rijden en dus volledig kan genieten van het uitzicht, wat je op elke plek op Tenerife wel hebt. De auto is natuurlijk een prima keuze, omdat je zelf kan kiezen waar je naartoe wilt en wanneer. Je kunt in één dag het hele eiland rond en bezichtigen wat je wilt bezichtigen. Het grote nadeel is het parkeren. Als je in een toeristische plaats verblijft, kun je wel een half uur rondjes blijven rijden tot je een parkeerplek hebt gevonden. Als je de auto een week gebruikt, kun je in totaal dus al drie uur bezig zijn met het vinden van parkeerplekken.

De benzine is natuurlijk wel weer goedkoop. De voordelen van de auto wegen wat mij betreft wel meer dan de nadelen. Als je dus goedkoop een auto kan huren, moet je dit gewoon doen. Let wel op; Je moet 21 zijn om een auto te mogen huren.

Teide

Zoals ik al eerder zei, is Tenerife een eiland met veel bezienswaardigheden en attracties. Alleen de smalle haarspeldweggetjes richting de top van de Teide zijn al een attractie. De Teide moet ook gewoon de nummer 1 zijn op ieder zijn lijstje die Tenerife bezoekt. Als je eenmaal op ongeveer 2300 meter bent gekomen, kun je kiezen om met de Teleferico (kabelbaan) tot 3500 meter te gaan. Als je met de auto gaat moet je wel vroeg komen, want parkeerplekken zijn daar schaars. De Teleferico is wel duur. Je betaalt ongeveer 35 euro en moet dan ook nog een tijdje wachten in verband met de drukte, maar dat is het volledig waard. Bovenop de berg heb je namelijk een fenomenaal uitzicht over het eiland.

Aan de ene kant zie je dorre droogte van het zuidelijke deel van het eiland en aan de andere kant zie je het wolkendek boven het regenachtige noordelijke deel van het eiland. Ook kun je bij helder weer, 4 van de overige 6 Canarische eilanden zien: La Gomera, El Hierro, La Palma en Gran Canaria.

Tenerife

Andere plekken/bezienswaardigheden die je moet hebben gezien zijn; ‘Los Roques’, ‘El Drago Millenario’ en ‘Los Gigantes’. Los Roques is een verbazingwekkend mooie rots, die vanwege de erosie is uitgesleten tot een eveneens vreemd uitziende rots. Deze rots bevind zich op zo’n drie minuten rijden van de Teleferico. El Drago Millenario is te vinden in het noorden van het eiland in het plaatsje Icod de los Vinos. De plaatsnaam zegt het al. Het dorp staat bekend om zijn vele ‘vinos’ (wijn).

El Drago Millenario is een eeuwenoude drakenboom, waar veel mensen op af komen. Er zijn er trouwens twee van. Een lange dunne en een korte dikke. De tweede trekt de meeste mensen. De bomen staan op ongeveer 5 minuten lopen van elkaar af. Op nog geen 3 minuten lopen van de bomen bevind zich ook een parkeergarage, dus parkeren moet ook geen probleem zijn. Het plaatsje zelf is ook de moeite waard om verder te bezichtigen. Los Gigantes is populair vanwege de klifkusten. Deze kliffen zien er van afstandje heel indrukwekkend uit. Voor de rest zijn de hoofdstad ‘Santa Cruz’ en het havenstadje ‘Puerto de la Cruz’ het ook waard om langs te gaan.

Siam Park

Naast natuurfenomenen kun je op Tenerife in de toeristische badplaatsen goed winkelen en goedkoop eten. Het eiland heeft een paar jaar terug ook een waterpark. Op nog geen 15 minuten van ons appartement (Andorra), te midden van alle bedrijvigheid in Playa de las Americas, ligt het ‘Siam Park’. Het waterpark staat bekend om zijn Aziatische thema en de daarbij horende duizelingwekkende gethematiseerde superglijbanen. De bekendste glijbaan is de ‘Tower of Power’, waar je eerste een tempel moet beklimmen, om daarna in 8 seconden weer beneden te zijn.

Tijdens deze korte steile afdaling raas je door een buis door een aquarium heen. In dit aquarium zitten allemaal verschillende soorten (roof)vissen. Het ‘Siam park’ is volgens verschillende Travelsites verkozen tot één van de beste waterparken ter wereld en een kaartje voor dit waterpark is dus niet goedkoop. Een combinatieticket met het eveneens bekende ‘Loro Parque’ (dierentuin) in het noorden van het eiland is een goede oplossing.

Kortom – Tenerife is te gek

Tenerife is een grote toeristische trekpleister, die steeds populairder wordt. De mensen komen er voor zon, zee en strand, maar ook voor de natuurschoon die op bijna elke plek op Tenerife te bewonderen is.

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Stefan, de gastblogger van dit blogbericht.Lees de disclaimer voor meer informatie.

Ben jij door Stefan’s verhaal over Tenerife geïnspireerd om naar Tenerife te gaan? Laat het weten in de reacties!

Guy’s choice van deze week is geschreven door: Stefan

Na zijn reis naar Bodrum werd Stefan besmet met het reizigersvirus en volgde er nog meer reizen. Een echte Spanje liefhebber, zowel het vasteland als de verschillende eilanden. Je kunt hem dus altijd wakker maken voor een reis naar Spanje; Madrid, Lanzarote of Tenerife het maakt hem niet uit! Hij gaat nooit weg zonder zijn Eastpark en zijn All Stars aan zijn voeten. Hij hoeft de menukaart niet eens te lezen want hij bestelt vrijwel altijd spaghetti!

Meer Guy’s Choice?

~ Dylan in Kroatië

– Guus gaat met Srprs.me naar…

~ Florian’s liefde voor boomhutten

Eén gedachte over “Stefan’s ervaring met Tenerife: natuur en strand [Guy’s Choice]”

  1. Leuke blog zeg!
    Mijn vriendin en ik zijn in maart op Tenerife geweest en we hebben daar veel meegemaakt. Ik ben echt verliefd op het eiland voornamelijk door het landschap. We zijn ook naar de Siam Park geweest. Ik vind attractieparken hartstikke leuk maar de dierentuin van Loro Parque vond ik zelfs nog leuker om te zien. Dus als je daar nog een keer naartoe gaat zeker doen! Echt een aanrader!

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Gd8K0n2wxpc&w=560&h=315%5D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge