Key West is één van mijn favorieten plekken in Florida. Helemaal in het zuidelijkste puntje van de staat vind je een eilandengroep met Key West als eindpunt. Je kunt hier een aantal dagen verblijven en genieten van de mooie cultuur en natuur. Wat te doen in Key West? Hieronder vind je mijn tips op een rijtje!

wat te doen in Key West

Genieten van  het klimaat

Het weer in Key West is vaak heerlijk en daar moet je dan ook zeker van genieten. De laatste keer waren we in Key West begin mei en hebben we heerlijk genoten van het weer. De temperatuur is gemiddeld 30 graden en ik kan daar erg blij van worden. Je kunt op verschillende manieren genieten van het klimaat. ’s Morgens vroeg bij het zwembad liggen in je hemdje en een korte broek vind ik heerlijk. Maar je moet er wel rekening mee houden dat het op het heetst van de dag, extreem heet is. Je hebt daarom vrijwel altijd een petje of hoed mee omdat je dan in ieder geval jouw gezicht goed kunt beschermen tegen de zon.

wat te doen in Key West

Meest zuidelijke punt van Amerika

In de stad vind je het meest zuidelijke puntje van de Verenigde Staten. Het is een grote pilaar die op het zuidelijkste puntje staat. Je kunt er langs gaan en met de pilaar op de foto gaan. Let wel op dat het tijdens de weekenden en vakanties erg druk kan zijn. Er is zelfs een webcam waarop je kunt zien hoe druk het is. Vanaf hier is het nog maar 90 miles naar Cuba en dat is erg bijzonder. Er staat soms wel een rij maar het is wel leuk om een foto met de pilaar te hebben.

wat te doen in Key West
wat te doen in Key West

Lopen over Duval Street

Duval street is de hoofdstraat in de mooie stad. Wat te doen in Key West? Gewoon rondstruinen door deze straat, je vindt hier de leukste tentjes en lekkerste restaurants. Door de grote invloeden van Cuba vind je hier ook overal sigaren en Cubaanse drank. Mocht je nog een aantal leuke kledingstukken willen scoren, dan kun je hier ook terecht. Daarnaast kan je hier ’s avonds heerlijk eten en genieten van de gezelligheid op straat. Er is altijd wel muziek, dat helpt zeker mee aan de gezellige sfeer.

snorkelen in de golf van mexico

Ga snorkelen in Key West

Doordat het op een eiland ligt kun je hier ook goed snorkelen. Vanuit Key West worden er verschillende snorkeltochten georganiseerd in de Golf van Mexico. Je vindt hier prachtige onderwaterdieren maar ook het koraal dat je zult tegenkomen is prachtig. Vanuit de haven ga je met een boot op pad en midden op zee ga je snorkelen, er zijn ook wel plekken waar je vanaf het strand kunt snorkelen maar met een boot heb je vaak toegang tot een groter koraalrif.

Kom tot rust op het strand

Naast het snorkelen zijn hier ook een aantal prachtige stranden. Je hebt het stadstrand waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van het lekkere klimaat. Maar je kunt ook een klein bootje huren en zelf op pad gaan. Voor de kust liggen namelijk een aantal onbewoonde eilanden die je met een boot kunt bezoeken. Je kunt daar heerlijk zonnen en genieten van de stranden van Key West.

Wat te doen in Key West? Neem de gratis stadsbus

Wat te doen in Key West? De bus nemen! De tip om bij al deze bezienswaardigheden te komen is de gratis stadsbus. The Duval Bus Loop is geheel gratis en rijdt door het centrum van de stad. Vanuit ons hotel konden we zo gemakkelijk naar de binnenstad of naar de haven komen. Je hoeft niet te betalen en kunt gewoon gaan zitten. Zorg dat je wel goed onthoudt bij welke halte je eruit moet, alleen de cijfers worden namelijk omgeroepen. De bus rijdt iedere 15 minuten overdag en ’s avonds iedere 30 minuten.

Wat te doen in Key West? Welk activiteit lijkt jou het leukst? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~  Bahia Honda State Park

– Boottocht Everglades

~ Vijf mooiste stranden van Florida

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Wat te doen in Key West? De vijf leukste tips!”

  1. Foto drie geeft wel aan wat ik het leukste vind. Lekker door het stadje lopen en genieten van de mooie huisjes en het bijna wilde westen gevoel oppikken. Die sigaar met een lekker biertje trekt me ook wel haha. Ben al paar keer in Amerika geweest, maar dit gedeelte nog niet. Misschien komt het nog een keer! bedankt voor je verhaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge