Zoals bekend is zijn er in meerdere landen sociale media die geblokkeerd zijn. Zo kun je in China geen Facebook, WordPress, Twitter of WhatsApp gebruiken. Maar er zijn verschillende mogelijkheden om dit wel weer werkend te krijgen. De makkelijkste oplossing is het verkrijgen van een VPN verbinding. Dit is een verbinding die anoniem is en daardoor het sociale media gebruiken wel mogelijk is. In veel gevallen gaat het niet om volledige blokkering maar kan het zijn dat het op sommige locaties niet mogelijk is. De meeste landen kennen geen volledige blokkade maar problemen om op het platform te komen.

sociale media gebruiken

Communiceren met het thuisfront

Sociale media gebruiken komt op verschillende manieren voor maar de belangrijkste functie is het communiceren met anderen. Zeker wanneer je op reis bent is het erg fijn om in contact te blijven. Je kunt foto’s sturen naar het thuisfront of je kunt een kort verslag doen van de bezienswaardigheden die je bezoekt. De makkelijkste manier om in contact te blijven is WhatsApp vind ik persoonlijk. Helaas is dit ook is deze applicatie in enkele landen een probleem. Met name in China en Arabische landen wordt deze nog al eens geblokkeerd, WhatsApp werkt dan niet. Erg vervelend natuurlijk want dan kom je al snel bij het sms’en wat een hoop geld kost.

sociale media gebruiken

Facebook in het buitenland

Zijn er veel landen waar FB op slot zit? Ja! Vaak wordt er alleen gedacht aan China maar daarnaast zijn er nog veel meer landen waar dit platform wordt geblokkeerd. Denk bijvoorbeeld aan Italië, Thailand, Saudi Arabië en Egypte. Voor veel mensen zijn dit geen landen waarbij je denkt aan een Facebook blokkade. Het is dus een groter probleem dan vaak wordt gedacht. Het kan daarom verstandig zijn om je in te lezen over het maken van een VPN verbinding om zo wel gebruik te kunnen maken van deze services.

telefoon op reis - sociale media gebruiken

VPN verbinding als oplossing voor sociale media gebruiken

Wanneer je op een openbaar netwerk zit dan is jouw eigen IP-adres altijd zichtbaar en kan er dus censuur worden toegepast. De overheid kan enkele adressen blokkeren en zo kun je daar niet op komen. Dit betekent dat als je een anonieme verbinding hebt, een VPN verbinding, dat je deze blokkades kunt omzeilen. Het hebben van een VPN kan via een abonnement. Je betaalt maandelijks een klein bedrag en hierdoor kun je volledig anoniem over het net surfen. Dit betekent dat je op reis gewoon sociale media kunt gebruiken.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens in een land geweest waar sociale media gebruiken niet mogelijk was? Welke oplossing heb jij daarvoor gevonden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer tips voor op reis?

~Een goede telefoon op reis

– Elektronica op reis

~ Is een reisverzekering nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge