Tegenwoordig is iedereen onafscheidelijk met zijn telefoon en dat wordt vaak als negatief gezien. Maar op reis vind ik het erg belangrijk om een goed werkende telefoon te hebben. Een telefoon op reis kan namelijk essentieel zijn! Vandaag vertel ik welke punten ervoor zorgen dat je een goed werkende telefoon hebt die je op reis goed kunt gebruiken.

telefoon op reis

Een telefoon die je nooit in de steek laat

Vaak als een telefoon wat ouder is, beginnen de kuren te komen. Mijn oude telefoon viel geregeld zomaar uit en het duurde dan een aantal uur voordat deze weer aan ging. Nu heb ik sinds een aantal maanden de Samsung Galaxy S9 en ik ben verliefd. De telefoon is superhandig, hij is snel en gebruiksvriendelijk. Ik neem hem altijd mee op reis en hij laat mij nooit in de steek. Je wilt niet in een noodsituatie terecht komen en geen alarmdiensten kunnen bellen omdat jouw telefoon ermee ophoudt.

telefoon op reis

Het abonnement dat bij jouw past

Naast een goede telefoon is een passend abonnement ook belangrijk. Het grootste voordeel van alle abonnementen anno 2018 is dat je in de hele EU gebruik kunt maken van internet, sms’en en bellen voor hetzelfde tarief. Sinds die regel er is, ben ik nog meer gaan genieten van een telefoon op reis. Een Sim Only abonnement past goed bij iedere reiziger. Je kunt zelf bepalen hoeveel internet, sms’jes en belminuten je wilt hebben en kunt dit ook makkelijk aanpassen. Ik vind het ideaal want je betaalt ook een stuk minder in vergelijking met abonnementen waar een telefoon bij zit.

Telefoon op reis: Bereid je voor met offline kaarten

In landen waar je geen gebruik kunt maken van het EU netwerk is het verstandig om van te voren offline kaarten te downloaden. Vaak kost het gebruiken van GPS tientallen euro’s per week en je kunt het net zo goed met een telefoon doen. Navigeren kun je goed doen met de app Maps.me waarin je offline kaarten kunt downloaden. Zo kun je op reis de beste route kiezen en hoef je geen ouderwetse kaarten mee te nemen op reis. Overigens is het verstandig om de kaarten op een Wi-Fi netwerk te downloaden, dan kost het geen mb’s. Dit zorgt er anders voor dat je snel door je bundel van je Sim Only abonnement heen bent. Mijn tips voor handige navigatie en file apps vind je hier.

Zorg dat je het netnummer in een land weet

Je hebt misschien pech en staat langs de weg, je wilt dan wel op de hoogte zijn van alle goede nummers. Ik zoek daarom altijd van te voren handige nummers op voor de bestemming waar ik heen ga en zet deze in mijn telefoon. Verder heb ik ook alle alarmnummers van verzekeringen en de ANWB en dergelijke in mijn telefoon staan. Zo kun je echt optimaal gebruik maken van een telefoon op reis! Hierdoor kun je altijd meteen bellen of contact zoeken wanneer er iets nodig is. Ieder land heeft een eigen netnummer, zoals Nederland +31 heeft, zoek dit nummer ook van te voren op, zodat je altijd een hotel kan bellen wanneer je de weg kwijt bent.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat vind jij het belangrijkst van een telefoon op reis? Welke onderdelen gebruik jij het meest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Navigatie en file apps

– Auto huren in Portugal

~ Elektronica mee op reis

2 gedachten over “Een goed werkende telefoon op reis is een must!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge