Als je op reis gaat naar China dan is het belangrijk dat je een visum voor China aanvraagt. Voor veel mensen is het verwarrend wat er allemaal moet gebeuren voor het aanvragen van het visum. Maar als je dit artikel gelezen hebt dan is het eenvoudig en kan je meteen het reisdocument zonder enige problemen aanvragen. Let wel op dat je aan alle voorwaarden voldoet en voldoende tijd neemt om het aanvraagformulier in te vullen.

praktische informatie china

Aanvraagprocedure

Je kunt een visum voor China eenvoudig aanvragen. Om het proces te kunnen beginnen moet je het volgende bij de hand hebben een kopie van het paspoort en vlucht- en hotelreserveringen. Je mag namelijk pas een visum aanvragen wanneer je kunt bewijzen dat je binnen de visumperiode het land weer verlaat.

Met deze informatie kun je het aanvraagproces beginnen met het aanvraagformulier. Via de website kun je het formulier openen en de aanvraag beginnen. Je vult alles op het formulier in en controleert dit, wanneer alles klopt kun je de aanvraag indienen. Zorg ervoor dat je alles goed controleert want wanneer de aanvraag verstuurt is, kun je het niet meer aanpassen. Mocht het zo zijn dat de gegevens niet overeen komen tussen het visum en het paspoort, dan mag je niet naar China reizen. Vervolgens krijg je tien dagen voor de vertrekdatum een Track & Trace code van het visum, samen met een kopie van het visum. Het officiële document komt binnen drie dagen per post binnen. Dit officiële document dien je mee te nemen naar de grens van China.

visum voor China

De voorwaarden

Er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden verbonden aan het aanvragen van het visum voor China. Je moet er daarom wel voor zorgen dat je aan de voorwaarden voldoet voordat je het aanvraagproces begint. De voorwaarden zijn: minimaal twee personen, minimaal twee weken voor vertrek, eenmalige entree en maximaal 21 dagen in China. Als je niet aan deze voorwaarden voldoet dan kun je niet een gewoon visum voor China aanvragen. Je zult dan een andere procedure moeten doorgaan. De meeste mensen die een mooie rondreis willen maken door China kunnen gelukkig wel aan deze voorwaarden voldoen. Verder is het belangrijk om te weten dat ook alle kinderen een eigen paspoort en visum nodig hebben. Zorg er dus bij het plannen van jouw vakantie voor dat je niet meer dan 21 dagen in China bent.

Vluchten en hotels boeken voor het aanvragen

Zoals je misschien al begrijpt is het dus de bedoeling dat je eerst een vlucht en een hotel boekt voordat je het visum kunt aanvragen. Je moet namelijk bewijs kunnen tonen dat je het land echt binnen 21 dagen gaat verlaten. Het voelt misschien gek om eerst alles te boeken voordat je het reisdocument aanvraagt maar dat is nou eenmaal hoe het gaat bij China. Je kunt niet zomaar op de bonnefooi naar het land reizen.

Let op de cijfers en letters in het paspoortnummer

Bij het aanvragen van een visum moet je altijd jouw paspoortnummer invullen. Dit is een combinatie van letters en cijfers maar vaak ontstaat er verwarring over. De letter O en het cijfer 0 lijken namelijk erg op elkaar. Het is belangrijk om te weten dat de letter O niet voorkomt in een Nederlands paspoortnummer, het gaat dus altijd om het cijfer 0. Verder moet je ook goed opletten bij het invullen van de andere letters en cijfers, het paspoortnummer is namelijk erg belangrijk voor het aanvraagformulier.

Heb jij wel eens een visum voor China aangevraagd? Heb jij nog andere tips? Laat het ons weten in de reacties!

Meer China?

~ Alles wat je moet weten over China 

Meer Azië?

~ Route voor een rondreis door Thailand

~  Route door Nepal

10 gedachten over “Een visum voor China aanvragen: tips & tricks”

  1. Ik heb überhaupt nog nooit een visum aangevraagd maar toevallig zag ik laatst een reisprogramma over China waardoor dit land in ieder geval wat hoger is komen te staan op mijn lijstje!

  2. Wat een fijn artikel! Ik kan mij namelijk goed voorstellen dat het voor mensen die nog nooit een visa aan hebben hoeven te vragen, best overweldigend kan zijn 🙂 Ik heb het zelf al een aantal keer voor Australië moeten doen en dat is ook een lange vragenlijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge