Natuurlijk ben je op reis om tot rust te komen, maar zelf vind ik het ook altijd fijn om toch bereikbaar te zijn en elektronica mee te nemen. Vandaag deel ik vijf keer elektronica die ik altijd meeneem op reis! Van mijn iPhone tot mijn oortjes, deze vijf dingen kan ik niet missen op reis.

Elektronica op reis

Mijn iPhone

Het meest voor de hand liggende is toch wel mijn nieuwe iPhone, maar het is echt zo. Ik neem mijn iPhone altijd overal mee naartoe en kan hem zeker niet missen op reis. Even een foto op Instagram plaatsen of een tweet op Twitter zetten. Tegenwoordig is het helemaal makkelijk want ik heb via T-mobile nu ook bellen, sms’en en internetten in de hele EU. Dus tijdens veel van mijn reizen kan ik gewoon lekker blijven bellen, sms’en en internetten. Verder gebruik ik mijn iPhone voor het navigeren en voor het bekijken van hotels. Kortom: mijn iPhone is echt onmisbaar op reis!

Elektronica op reis

Een bluetooth speaker

Muziek op reis is altijd goed, het is heerlijk om te genieten van de lokale muziek maar soms is het ook lekker om op mijn hotelkamer eventjes een muziekje te luisteren. Hiervoor gebruik ik een bluetooth speaker, waar ik dus via mijn telefoon muziek op kan afspelen. Een tip hierbij is wel: zorg dat de batterijen zijn opgeladen of dat je een oplader meeneemt. Dit is namelijk iets wat je nogal snel vergeet. Ook moet je rekening houden met andere reizigers, dus ga niet midden in een bus naar muziek zitten luisteren maar gebruik dan oortjes of een koptelefoon.

Mijn laptop

Veel mensen nemen geen laptop mee op reis, maar ik wel! Ik ben gek op mijn kleine laptopje van Asus. Mijn laptopje neem ik vooral mee voor het maken van backups, de foto’s die ik maak wil ik namelijk niet kwijtraken. Soms is het ook handig om mailtjes te beantwoorden of om een blog online te zetten of aan te passen. Er zijn ook reizen waarbij ik hem meeneem maar er alleen maar op Netflix of YouTube mee ga. Het is dus ook fijn voor de ontspanning op reis. Even een serie kijken of een aflevering terug kijken, even tot rust komen in de hotelkamer.

Oortjes / koptelefoon

Tijdens lange busritten of vluchten kan ik niet zonder mijn oortjes. Deze laat ik dan ook nooit thuis en als ik ze vergeet, dan baal ik als een stekker. Sommige mensen vinden een koptelefoon fijner, maar persoonlijk krijg ik dan sneller hoofdpijn en bij oortjes heb ik dat niet. Het is heerlijk om muziek te luisteren of een leuke serie te kijken op je telefoon of laptop. En natuurlijk is het in sommige situaties niet netjes om dat op de luidspreker te zetten, dus oortjes zijn echt een must op reis! Ik schreef eerder over de must haves voor op een stedentrip, lees die tips hier!

Mijn camera

Misschien wel mijn favoriete elektronica op reis. Deze camera heb ik nu een aantal maanden en ik ben er gek op. Mijn Canon EOS M10, een systeemcamera die alles heeft wat ik wil. Via de WiFi op de camera heb ik alles supersnel op mijn telefoon en kan ik foto’s en filmpjes op alle sociale media plaatsen. De foto’s zijn echt prachtig en hij is makkelijk en compact om mee te nemen. Ik neem ook altijd extra accu’s mee om te zorgen dat ik nooit een fotomoment kan missen. Welke camera gebruik jij op reis?

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke elektronica neem jij altijd mee op reis? Heb jij nog toevoegingen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Vijf must haves op stedentrip

– Hoe vind je het perfecte hotel?

~ Hoe pak je snel je koffer in?

14 gedachten over “Vijf keer elektronica die ik altijd meeneem op reis!”

  1. Ik neem precies hetzelfde mee, laptop vind ik vooral handig om alle fotos op te zetten. Zo weet ik zeker dat ik genoeg fotos kan maken zonder dat ik steeds opnieuw een geheugenkaartje erin moet doen. Elke avond even de fotos op de laptop zetten en de volgende dag het kaartje weer vullen 🙂

  2. Wat toevallig. Alle elektronica die je benoemt gaan zeker mee op vakantie! Alleen mijn laptop hangt af van de soort vakanties. Met een stedentrip van drie dagen blijft die lekker thuis. Ook wel eens lekker!

  3. Speaker, laptop en oortjes gaan bij mij op de 1e vakantie niet mee. Dan gaan we kamperen, en dan vind ik het niet zo fijn om mijn laptop in de tent te laten als ik er zelf niet ben. Voor de rest gaat bij mij ook alles mee.

  4. Haha het is altijd weer een feest als ik bij de douane mijn handbagage uit moet pakken: laptop, camera’s, statieven, sd-kaarten, extra batterijen, opladers, telefoon, power banks… Hoewel het soms wel chill zou zijn om met minder elektrische spullen rond te sjouwen ben ik niet anders gewend ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge