Een reisverzekering. Is dat nou echt nodig? JA! Ik weet het wel zeker. Als mensen mij die vraag stellen, dan is er maar één antwoord mogelijk: JA! Vandaag zal ik vertellen waarom ik zelf een doorlopende reisverzekering heb en waarom ik nooit op vakantie zou gaan zonder reisverzekering.

reisverzekering

Waarom is een reisverzekering handig?

Helaas overkomt het iedereen wel eens, je hebt pech of er gebeurt iets. Zonder een verzekering moet je dat allemaal zelf betalen en ik kan je vertellen dat dit soms hoge bedragen zijn.

Met een reisverzekering ben je verzekerd van hulp en worden onverwachte kosten op reis gedekt. Denk bijvoorbeeld aan een ongeluk of ziekte. Helaas heb ik dit zelf een keer meegemaakt en toen was ik meer dan blij met een verzekering. Ik was op vakantie in Zweeds Lapland en ging sneeuwscooter rijden. Op een gegeven moment had ik de scooter niet meer onder controle. De scooter reed tegen een boom aan en de kosten waren voor mij. Heel jammer, maar op zo’n moment ben je blij dat je een verzekeraar kunt bellen die je verder helpt. Want wees nou eerlijk, ik heb er geen verstand van, jij wel?

Elektronica op reis - aanschaffen van elektronica

Wat dekt een reisverzekering?

Allereerst verschilt dat per aanbieder, maar er zijn natuurlijk een paar standaard situaties die een verzekeraar dekt. Denk hierbij aan mijn kapotte sneeuwscooter of de onkosten die maakt wanneer je partner in het ziekenhuis komt te liggen. Je moet dan langer blijven en dan is het natuurlijk fijn als je dat niet allemaal zelf hoeft te betalen.

Maar ook de kosten van een ambulance of gipsvlucht kan je via een verzekering (deels) terugkrijgen. Het is dus vooral belangrijk dat als je een risico loopt dat je van te voren al een verzekering afsluit. Bijvoorbeeld voor een wintersportvakantie of een surfvakantie. Let wel op, want bij zo’n risico-vakantie moet je dat extra “aanzetten”. Dit kan bij iedere verzekeraar. Je geeft dan aan dat je op wintersport bent en betaalt dan iets meer dan normaal, maar je krijgt ook meer dekking.

Natuurlijk is voor een reisblogger zoals ik, maar ook voor iedereen die gewoon houdt van foto’s maken, het belangrijk dat spullen worden verzekerd. Want we sjouwen allemaal een camera, telefoon, laptop en van alles mee en dat is natuurlijk van grote waarde. Een reisverzekering is al helemaal aan te raden als je veel waardevolle spullen meeneemt op reis.

vlucht vertraagd - reisverzekering

Welke reisverzekering past bij jou?

Je hebt natuurlijk verschillende soorten verzekeringen, de belangrijkste keuze is doorlopende of kortlopende reisverzekering. Ga je meerdere keren per jaar op reis, dan kun je makkelijk een doorlopende reisverzekering nemen. Hierbij ben je altijd verzekerd, ook als je ineens spontaan ergens heen wilt. Als je meerdere keren per jaar weggaat, dan is dit in verhouding tot een kortlopende verzekering goedkoper. Verder zijn bij een doorlopende verzekering dagjes naar het buitenland ook verzekerd. Stel je gaat een dagje naar Antwerpen en er gebeurt iets, dan is het natuurlijk super om een doorlopende verzekering te hebben. Een tip is een reisverzekering van Centraal Beheer, voor €2 euro per maand kun je hier al een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Een kortlopende verzekering sluit je af voor één vakantie of reis, je moet dus voor elke reis een nieuwe verzekering afsluiten. Dit is handig wanneer je niet vaak weg gaat of wanneer je bijvoorbeeld gaat wintersporten en geen doorlopende verzekering hebt. Als je een aantal keer per jaar op reis gaat, is dit een goede verzekering. Het vergelijken van reisverzekeringen kun je gemakkelijk doen via reisverzekering vergelijkingswebsite Geld.nl

Mijn tips

  • Zorg dat je nooit zonder reisverzekering naar het buitenland gaat.
  • Zorg dat je het nummer van de verzekeraar bij de hand hebt.
  • Als je buiten Europa gaat, zorg dat je de Werelddekking aanzet.
  • Zorg dat als je gaat wintersporten, je de Wintersport dekking aanzet.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij een reisverzekering? Heb jij een doorlopende verzekering of kies jij ervoor om kortlopende verzekeringen af te sluiten? Laat het weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Tips voor autoverhuur in het buitenland

– Hoe pak je snel je koffer in?

9 gedachten over “Een reisverzekering is dat nou nodig? JA!”

  1. Als eerste goed artikel want het is voor mij zelfs een van de belangrijkste onderdelen van het reizen. Zelf heb ik een doorlopende reisverzekering zodat ik zeker weet dat als ik op reis ga binnen of buitenland dat ik verzekerd ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge