Iedereen kent het wel, je bent op reis en er gaat iets mis. Dat is niet leuk. Soms gebeurt er iets waar je niks aan kunt doen, maar soms is het ook een klein beetje je eigen schuld. Vandaag deel ik mijn pech op reis momenten, want ook ik heb die.

Een wintersport zonder sneeuw

Het kan natuurlijk altijd gebeuren, maar je hoopt altijd lekker te kunnen skiën. Gelukkig heb ik het nog nooit meegemaakt dat ik echt NIET kon skiën, maar wel weinig. We gingen op wintersport naar Willingen, nu moet ik zeggen dat er natuurlijk geen sneeuwzekerheid is in dit deel van Duitsland, maar ik vond het toch wel balen. Er was namelijk maar één piste open en als iedereen daarheen gaat, ben je het al snel zat. En tot overmaat van ramp begon het de laatste dagen ook nog eens te regenen. Grrrrr.

Te weinig kerosine dus een tussenlanding

Op de terugvlucht van Ghana naar huis hadden we een tussenstop op Lissabon, geen probleem moet je denken. Dat was het ook niet, maar er was wel een ander probleem: er was te weinig kerosine aan boord. Er zat niks anders op dan een tussenlanding te maken op Casablanca om te tanken. Toch wel een beetje pech, want hierdoor hadden we natuurlijk vertraging.

pech op reis

Vlucht geannuleerd vanuit Stockholm

Als je aan pech op reis denkt, dan kom je waarschijnlijk vrij snel uit bij een geannuleerde vlucht. Ook ik heb het helaas een keer meegemaakt, we hadden een leuk weekendje Stockholm achter de rug en wilden terug naar huis. Toen we op de luchthaven aankwamen, zagen we tot onze verbazing dat er “cancelled” achter onze vlucht stond. Helaas… De vlucht was geannuleerd en de eerst volgende vlucht (met genoeg plek voor 3) ging pas 3 dagen later! :O Na veel gedoe zijn we via Kopenhagen en Brussel weer thuis gekomen.

Gelukkig kregen we wel een vergoeding! Want wist je dat je recht hebt op een vergoeding als je vlucht meer dan drie uur vertraagd is, geannuleerd is of overboekt is? Via Claim & GO kun je makkelijk je geld terugvragen en krijg je binnen één week je vergoeding! En je kunt nog tot twee jaar je geld terug claimen, dus heb je een tijdje terug nog een geannuleerde, overboekte of vertraagde vlucht gehad? Check meteen of jij ook recht hebt op een vergoeding. Zo kun je pech op reis omzetten in iets moois 😉

Datum vergeten te boeken in Ierland

In de herfstvakantie ging ik samen met een vriendin naar Ierland. We begonnen met een aantal dagen in Dublin en gingen daarna met de bus naar Belfast en vlogen vanaf daar weer terug. We gingen van 21 oktober tot 26 oktober. Ik boekte een hotel van 21 oktober tot 23 oktober in Dublin en van 24 oktober tot 26 oktober in Belfast. Klinkt logisch toch? Maar nee! Want van 23 oktober op 24 oktober slaap je dan op straat! Gelukkig kwam ik er een aantal weken van te voren achter en konden we nog een nacht bijboeken in het hotel in Dublin. Dit is dus pech op reis die ik zelf veroorzaakt heb, oeps!

Verkeerde luchthaven London Southend

Een vriendin bezoeken die in London stage loopt; klinkt als een leuk idee en dat was het ook zeker. Ik boekte de vluchten voor een prikje en was erg trots op mezelf. Tot ik er één dag voor vertrek achterkwam dat ik London Southend had geboekt i.p.v. Stansted. En Southend is amper te bereiken met het openbaar vervoer en taxi’s zijn rond de £150, HELP! Gelukkig hebben we uiteindelijk voor de helft een uBer kunnen regelen. Southend is echt geen succes, het ligt erg afgelegen.

Renovatie Tour Pey Berland

Toen wij een weekendje in Bordeaux waren, wilde ik super graag op de Tour Pey Berland. Ik had geweldige foto’s gezien van het uitzicht vanaf boven over heel Bordeaux. Helaas waren ze bezig met renovatiewerkzaamheden en konden we de toren niet op, dit noem ik nou nog eens pech op reis! Heb jij wel eens gehad dat er renovatiewerkzaamheden waren?

Vergeten ID-kaart naar Portugal

Iedereen die mij kent, die kent dit verhaal waarschijnlijk. We gingen naar Portugal voor een heerlijke zonvakantie met de hele familie en een vriendin van mij. Eenmaal aangekomen op Schiphol, bleek dat ik mijn ID-kaart was vergeten! Ik had die dag ervoor mijn bonnetjes uit mijn portemonnee gehaald om ruimte te maken en later bleek dat mijn ID-kaart daar tussen zat. Gelukkig heeft onze lieve buurman mijn paspoort naar Schiphol gebracht en was ik nog net op tijd voor onze vlucht. Een tip, controleer altijd meerdere keren of je jouw legitimatie hebt 😉

Koffer gescheurd in Indonesië

Ook een vervelende, als ik er aan terugdenk. Mijn rits was losgescheurd van mijn koffer, er was dus constant dreiging dat al mijn kleding uit mijn koffer zou vallen. Het was een hele klus om steeds mijn koffer weer dicht te krijgen en voorzichtig mee te nemen naar de volgende plek. Gelukkig heb ik het nog gered tot de luchthaven en heb ik hem uiteindelijk op de luchthaven laten inpakken en zo heeft de koffer gelukkig de vlucht naar Nederland nog overleeft.

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks meer dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij wel eens pech op reis gehad? Wat is er toen gebeurd? Laat het ons weten in de reacties!

Meer lezen?

~ Mijn reistop 5

– Allereerste vliegreis

~ Mijn koffers

16 gedachten over “Pech op reis, mijn acht pechverhalen! [ID vergeten en meer]”

 1. Ik heb ook zo’n verhaal van een vergeten paspoort…maar hij is misschien nog wel iets erger dan jouw verhaal…Het is de avond voor vertrek naar Noorwegen, het is een uur of 10. De auto is ingepakt en alles dat verder nog mee moet, ligt klaar. Ik kijk nog even in onze paspoorten, dat had ik nog niet gedaan tijdens het pakken van onze spullen. Tot mijn schrik ontdek ik dat mijn paspoort verlopen is! Nu is Noorwegen een enorm relaxed land, waar je over het algemeen weinig grenscontrole hebt. Maarrrrr…er was net die week door de Noorse veiligheidsdienst naar buiten gebracht dat er terreurdreiging was in het land en dat inreizende personen een scherpe controle konden verwachten. Nééé! We zijn toch op reis gegaan en onderweg heb ik gebeld met de Nederlandse ambassade in Denemarken. Het was zondag dus niemand aanwezig, maar ik werd keurig teruggebeld, dus dat was top. Uiteindelijk hebben we besloten om het er toch op te wagen, de andere optie was enorm omrijden naar Kopenhagen om een nooddocument op te halen bij de ambassade. Maandagochtend stonden we met de kriebels in onze buik in de wachtrij voor de boot. En ja hoor, daar kwam de gevreesde controle, gelukkig niet door een douanier, maar door iemand van de maatschappij waarmee we voeren. Mijn paspoort onderop in het rijtje van vier, onze gezichten op ”wij weten van niets” en net toen hij de paspoorten bekeek, toverde mijn man de boardingpassen tevoorschijn en duwde deze bij de vriendelijke meneer onder zijn neus. Alles werd bekeken, er werd geknikt en we kregen alles weer terug. Pffff, de eerste horde was genomen. Na tien uur varen wachtte de volgende horde: de aankomst in Noorwegen. Gelukkig de enige controle die we daar kregen waren de strakke, starende blikken van twee zeer stoere politiemannen die de gehele colonne van arriverende auto’s scanden. Kennelijk zagen wij en ons autootje er onschuldig genoeg uit, dus we mochten doorrijden. Zover de verscherpte grenscontrole van de Noren…stelt dus niet zo veel voor. Na een paar dagen brachten we nog een bezoekje aan de Nederlands ambassade in Olso. In overleg met de vriendelijke dame aldaar besloten we vanwege de opgeheven terreurgdreiging èn de behoorlijke kosten voor een noodpaspoort, geen actie te ondernemen. Een paar maanden later stond er een wintersportvakantie naar Duitsland op de planning. Dit keer zorgde ik er maar voor dat mijn paspoort ruim op tijd vernieuwd was…Dit overkomt me nooit meer (denk ik ;-))

 2. Leuk artikel! Ik controleer altijd 100x of ik mijn paspoort of legitimatie bij me heb, dat vergeten zou ook echt iets voor mij zijn. Net zoals dat van in Dublin. Toen wij naar Italië gingen heb ik 100x gecontroleerd of ik nu voor elke dag een hotel had. Mijn domme actie toen we naar Den Haag gingen was ook heel stom. Wij moesten er om half 12 zijn, in mijn hoofd was half twaalf 12:30, dus waren wij een uur te laat :p

 3. Oh heel herkenbaar haha. Mijn koffer is al eens kapot gegaan in het vliegtuig, had een verkeerde datum geboekt voor de terugvlucht en ben altijd m’n paspoort vlak voor de reis kwijt.

 4. Inderdaad, gebeurt iedereen wel eens.
  Ben ooit de tickets en paspoorten van het hele gezin vergeten. Lag allemaal keurig klaar op tafel!
  Degene die ons bracht is teruggereden en heeft ze gehaald. Zo toch op tijd met de vlucht mee en een heerlijke vakantie gehad.
  Zonnige tuingroet, Mariëtte

 5. Oeh, die tussenlanding vanwege te weinig kerosine lijkt me toch wel spannend!
  En ja, zeker ook weleens pech gehad. Gate net gesloten 1 minuut voor onze aankomst, dus aansluiting gemist. Door slecht weer & vertraging ook aansluitende vlucht gemist en Oud & Nieuw in Frankfurt moeten vieren. Zonder bagage, in t-shirtje in de sneeuw. Haha, ja, kan nog wel even doorgaan zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge