Helaas is Hammam Sultan permanent gesloten

De vakantie zijn wij goed begonnen met een bezoekje aan Hammam Sultan in Dordrecht. Even helemaal ontspannen en tot rust komen aan het begin van de vakantie is natuurlijk geen straf. Aangekomen in Dordrecht bleek de Hammam midden in een woonwijk te liggen dus was het er gezellig druk. Binnen merk je hier echter helemaal niks van, want het is binnen zo rustig dat je alles even vergeet.

Hammam Sultan Dordrecht

We werden hartelijk ontvangen door de medewerkers en de eigenaar van Hammam Sultan en kregen in de lounge een heerlijk kopje verse muntthee en een glas water. Ook kregen we zelfgemaakte amandelkoekjes, heerlijk! In de lounge kom je geen andere klanten tegen, want de hammam werkt met privé afspraken. Je maakt dus een afspraak en dan is de hammam voor jou en je vriend, moeder, broer, zus of oma. Helemaal relaxed toch?

Hammam Sultan Dordrecht
Hammam Sultan Dordrecht

Na de heerlijke thee & koekjes was het tijd om de hammam in te gaan, we begonnen in de stoomcabine. We moesten 20 minuten in de stoomcabine om zo te zorgen dat onze poriën goed open gingen staan. In de hammam vind je nergens klokken, want je komt hier om te ontspannen. Dus werden we door de vriendelijke dames na 20 minuten weer opgehaald. De stoomcabine was erg warm, maar met een glaasje water was het goed uit te houden.

Hammam Sultan Dordrecht

Toen stonden onze poriën goed open en kon de scrubmassage beginnen. Door het scrubben na de stoomcabine worden alle dode huidcellen verwijderd. De massage is dan ook vooral naderhand lekker, af en toe is het namelijk best pijnlijk. Gelukkig merk je er na 5 minuten al niks meer van. Vooral bij mij hingen de dode huidcellen na de massage overal. Hierna gingen we even douchen om alle cellen eraf te wassen. In Hammam Sultan kun je ook gebruik maken van douchegel, scrub en shampoo onder de douches, dus dat kun je zelf lekker thuis laten.

Hammam Sultan Dordrecht

Honderden dode huidcellen minder en een lekkere douche verder was het tijd voor de opgieting. We mochten plaatsnemen midden in de hammam en werden overgoten met heerlijk warm water. Na de opgieting was het tijd voor het echte werk, de traditionele zeepmassage. Wil je meer weten over Hamman Sultan en alle arrangementen?

Hammam Sultan Dordrecht

De traditionele zeepmassage is een massage waarbij de dames je inzepen met grote schuimzakken. De zeep word ingewreven en het voelt heerlijk. In het begin is het een gek gevoel om zo met al dat zeep op je te liggen, maar al snel word het normaal. Omdat je samen bent in de hammam kun je ook gewoon heerlijk kletsen tijdens de verschillende massages. Toch hebben wij dat niet veel gedaan omdat het gewoon lekker is om ervan te genieten.

Na deze massage was het nog niet klaar, want we kregen nog een arganolie massage, mijn persoonlijke favoriet. We verlieten het warme gedeelte van de hammam en gingen naar de massagekamer. Hier werd ons hele lichaam ingesmeerd met arganolie en dat werd heerlijk ingemasseerd. Arganolie wordt gewonnen uit de pitten van een arganboom die je alleen in Marokko vind. De olie bevat veel vitamine E, wat erg goed is voor de huid.

Helaas was het toen alweer tijd om naar huis te gaan, maar wel met een heerlijk zachte huid. Mijn hele lichaam voelde ontspannen en glad aan. Door de arganolie kreeg ik echt een zachte babyhuid.

Overal in Hammam Sultan hoor je overigens rustgevende muziek, wat de sfeer compleet maakt. Een hammam is van origine een Oosters badhuis waar mensen uit de buurt gingen douchen of baden. Toen iedereen een eigen douche thuis kreeg verdween het concept een beetje en werd het vooral een plek om tot rust te komen. Niet meer een normale douche, maar heerlijke massages en stoomcabines. Je kunt van alles in de hammam doen. Ook kun je het pakket uitbreiden met een gezichtsmassage of een haarmassage.

Disclaimer: Wij bezochten Hammam Sultan op uitnodiging. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens bij een hammam geweest? Of zelfs wel eens bij Hammam Sultan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer te doen in Nederland?

~ Fietsen in de omgeving van Gorinchem

~ Sportieve activiteiten in Zeeland

12 gedachten over “Ontspan bij Hammam Sultan in Dordrecht”

 1. Zit er uit als een fijne plek!

  Mijn laatste bezoek aan een haman is alweer een tijdje geleden – dat was in Slovenië. Ik heb nog even gekeken in Sri Lanka vorige week, maar met de warmte buiten had ik niet zo veel zin…

 2. Dit ziet er idd uit als een hele fijne ontspannende middag. Zelf in het vere verleden twee keer een Hamman gehad. Misschien toch binnenkort maar weer is gaan doen 😉

 3. Hallo,

  Ik wil graag een bezoekje doen bij hammam Sultan, alleen heb ik geen nummer of dergelijke.
  Heb je misschien ook toevallig hun goede telefoonnummer, die het wel doet.

  groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge