Een aantal weken geleden ging ik op persreis naar Zeeland en mocht ik deze prachtige omgeving ontdekken. Ik vind het heerlijk om sportief bezig te zijn, ook op reis, en dat kwam goed van pas. We hebben namelijk veel verschillende leuke dingen gedaan, maar we zijn vooral actief bezig geweest. In deze blog deel ik drie sportieve activiteiten in Zeeland.

Sportieve activiteiten Zeeland

Suppen in Zeeland

Zoals ik al schreef vind ik sportieve activiteiten op reis altijd erg leuk maar helaas was ik nog nooit gaan suppen. Gelukkig kwam hier verandering in en gingen we tijdens onze tijd in Zeeland ook suppen. Het was ook een sociaal experiment want we gingen niet zomaar suppen maar met zijn allen op een super sup! Wij gingen met zijn zessen en de instructeur van Moio Beach de zee op en hoopten dat het goed ging. Natuurlijk kregen we eerst een uitleg en nadat alles helder was en iedereen moed had verzameld gingen we het water in. Enkele leuke beelden van het suppen vind je in deze video gemaakt door VVV Zeeland.

We moesten eerst op onze knieën zitten en toen het eenmaal goed ging mochten we ook staan. Helaas was ik de eerste die viel en die dus een nat pak had. Gelukkig was ik al snel niet meer de enige en lagen we allemaal in het water. Het ging steeds beter en we raakten op elkaar ingespeeld. Ik vond suppen echt geweldig, maar er zijn natuurlijk nog meer sportieve activiteiten in Zeeland!

Sportieve activiteiten in Zeeland

Fietsen door het Zeeuwse landschap

Er werd ons van te voren gezegd, fietsen in Zeeland is een uitdaging. En dat bleek ook zo te zijn, de wind was namelijk erg aanwezig en we moesten dus aardig ons best doen. Ik mag niet klagen want ik mocht (gelukkig) op een E-bike. In Zeeland kun je heerlijk fietsen aan de hand van de knooppunten, ook wij gingen een knooppuntenroute doen. Meer weten over de knooppuntenroutes in Zeeland? De route die wij hebben gefietst is de kinderroute van 14,5 kilometer, een mooie route langs verschillende plekjes in Zeeland.

Zo zie je vooral de mooie stranden, maar we zijn ook door pittoreske dorpjes gekomen waaronder Groede. In Groede kwamen we deze leuke theeschenkerij tegen, leuk toch? Tijdens de route kwamen we in aanraking met de mooie natuur van Zeeland. Je kunt natuurlijk zelf voor een route kiezen die jij leuk vindt, van 14,5 kilometer tot hele dagtochten.

Sportieve activitetien in Zeeland

Wandelen door ’t Zwin

Ook kun je geweldige wandelen in Zeeland. Zo maakten wij een wandeling met een gids door ’t Zwin; een prachtig natuurlijk gebied op de grens van Nederland en België. Natuurlijk moest ik even samen met de enige Belg in het gezelschap op de foto bij de grenspaal. ’t Zwin is een slufter, een strandvlakte achter de duinen die in open verbinding met de zee staat. Hierdoor vind je er veel speciale plant- en diersoorten. Je kunt hier echt uren wandelen, maar zorg dat je wel een kaart bij je hebt of natuurlijk een gids. Ook moet je goed opletten met eb & vloed want je kunt zo in een gebied terechtkomen dat onderloopt tijdens vloed.

Ik vond het echt superinteressant en mooi om te zien. Een slufter vind je bijna nergens anders in Nederland, dus het is echt bijzonder om mee te maken. Je kunt hier supergoed wandelen en door het strand is het ook een echte workout.

Disclaimer: Ik bezocht Zeeland op uitnodiging van VVV Zeeland en Landal Nederland. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welk van de sportieve activiteiten in Zeeland vind jij het leukst? Ben jij wel eens gaan suppen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Zeeland?

~ Fan van Zeeland

– Beklim de toren van Zierikzee

~ Camping Schouwenduin

15 gedachten over “Drie keer sportieve activiteiten in Zeeland”

  1. Zeeland is gewoon ontzettend mooi ? er is zoveel te doen, vooral veel watersport. Leuk dat je ook gesupt hebt (is dat een goed woord haha).

    Tip Ik denk wel dat het goed is om je artikel aan te passen en van Zeeland Zeeuws Vlaanderen te maken. Je hebt het namelijk alleen over dit gebied/eiland en niet over heel Zeeland.

  2. Leuk! Ik vind suppen in het begin altijd lastiger dan het eruit ziet. Op zee lijkt het me helemaal moeilijk. Afgelopen week deed ik het in Oostenrijk maar ben gelukkig blijven staan 🙂

  3. Suppen nog niet gedaan maar lijkt mij zeker een toffe activiteit. Zelf vind ik vliegeren altijd wel leuk. En natuurlijk de leuke dorpjes bezoeken in Zeeland.

  4. Hi! Seems like a wiónderful trip! :)))) Great! Thank you for sharing your impressions, I’m sitting here in my living-room in my alpaka socken and I’m waiting for summer :O :D….So thank you and have a nice weekend! 😉 Pia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge