We hadden een vrije dag en wilde een leuke stad bezoeken. Het werd Zierikzee! We hebben heerlijk door de stad gewandeld en kwamen uiteindelijk, per toeval, bij de Sint Lievensmonstertoren. Deze werd aan de bijbehorende kerk gebouwd, die helaas is afgebrand. De bouw van de toren is nooit afgekomen doordat er steeds meer tegenslagen om de hoek kwamen kijken tijdens de bouw.

Sint Lievensmonstertoren Zierikzee

De Sint Lievensmonstertoren of ook wel de Dikke Toren kun je bezoeken, maar het leukste is natuurlijk om deze toren te beklimmen. Deze toren steekt hoog boven alle andere gebouwen in Zierikzee uit met zijn 62 meter en geeft je daarom een prachtig uitzicht over de gehele omgeving. De buitenkant van de toren is al indrukwekkend, de speciale kalkstenen uit Brussel geven de toren een heel uniek uiterlijk.

Naast het beklimmen van de toren vind je onderin de toren wisselende exposities, van kunst tot aan geschiedenis. Het verschilt iedere keer weer wat voor expositie zich hier bevindt. Toen wij hier waren was er een expositie over de rijke geschiedenis van Zierikzee, erg leuk en mooi opgezet! De exposities zijn gratis te bezoeken, je hoeft pas te betalen als je echt de toren in wilt.

Sint Lievensmonstertoren Zierikzee
Sint Lievensmonstertoren Zierikzee

Dan nu het echte werk, de klim. Na zo’n 280 treden omhoog te hebben gelopen kun je dan eindelijk genieten van het prachtige uitzicht. We hadden geluk met het weer, het was helder en droog! Hierdoor konden we superver kijken en dus genieten van de gehele omgeving. Toch vond ik de binnenstad van Zierikzee het mooist om te zien. De hele stad staat vol met mooie monumentale gebouwen en die kun je vanaf boven heel mooi zien. Maar daar houdt het natuurlijk niet op, je kunt de Zeelandbrug zien en Noord-Beverland kun je aan de overkant zien liggen.

Het leuke aan dit uitzichtpunt is dat je heel de toren rond kunt lopen, dus ook overal van het uitzicht kunt genieten. Meestal kun je maar één kant op kijken en mis je dan het mooie uitzicht aan de andere kant, maar dat is hier niet het geval! Je kunt bovenop de toren een heel rondje lopen.

Praktische informatie:

  • De Sint Lievensmonstertoren beklimmen kost €3 per persoon.
  • Met een Zeelandpas krijg je 50% korting en kun je dus voor €1,50 naar boven.
  • De toren is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 – 17:00
  • Let op, vanwege weersomstandigheden kan de toren gesloten zijn.

Zou jij de Sint Lievensmonstertoren beklimmen? Ben jij wel eens in Zierikzee geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Zeeland?

~ Fan van zeeland

– Drie keer sportieve activiteiten

~ Accommodatie tip Nieuwvliet-Bad

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Beklim de Sint Lievensmonstertoren in Zierikzee”

  1. Een deel van mijn familie komt uit deze regio en ik was er als kind vaak te vinden. Deze toren is zoooo herkenbaar voor mij, maar gek genoeg ben ik nog nooit naar boven geweest. ;p Wie weet maar eens doen als ik weer in Nederland ben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge