Een rondreis Noord-Engeland & Schotland is geweldig, dat kan ik vertellen uit ervaring. Ik ging naar deze mooie omgeving en kwam verliefd terug; op het landschap, de mensen en het eten & drinken. Vandaag deel ik mijn tips & tricks om een geweldige rondreis door Schotland & Engeland met de auto te beleven. Te beginnen bij de boottocht met DFDS naar New Castle.

Neem de boot naar Noord-Engeland & Schotland

Het makkelijkste is natuurlijk om met een auto een rondreis te maken, dus kozen wij voor de DFDS van IJmuiden naar Newcastle. Dankzij deze boot wordt een rondreis in Noord-Engeland en Schotland erg toegankelijk. Het fijne is ook dat je op de boot slaapt, je vertrekt om 17:30 uur in IJmuiden en als je de volgende dag wakker wordt ben je aan de overkant. Verder kun je je goed vermaken op de boot, met een restaurant, een klein casino en een buitendek. Op het buitendek kun je genieten van de prachtige zonsondergang tijdens de avonduren. Natuurlijk is het ook superhandig om tijdens een rondreis een auto bij je te hebben, zo kun je overal makkelijk komen.

Doe een whisky proeverij

Het noorden van Engeland maar vooral Schotland staat bekend om zijn whisky en die mag je dan ook niet missen. Ik ben geen whisky-drinker maar toch vond ik het erg leuk om een proeverij mee te maken. Wij hebben dit gedaan in combinatie met een rondleiding door de distilleerderij van Deanston. In de distilleerderij wordt het meeste werk nog met de hand gedaan en tijdens de tour kwamen we dan ook veel enthousiaste werknemers tegen. En natuurlijk hebben we aan het einde nog een paar flesjes mee naar huis genomen voor vrienden en vriendinnen. Meer informatie over Deanston, de rondleidingen en proeverijen vind je hier.

Zorg voor goede wandelschoenen

Een rondreis Noord-Engeland & Schotland is automatisch verbonden aan wandelen. In deze regio kun je namelijk geweldig wandelen. Langs de prachtige weilanden met de typische schapen en mooie uitzichten. Je kunt hele dagen gaan wandelen maar ook een wandeling van een paar uur maken. Toch zijn wandelschoenen echt nodig, het landschap is namelijk vrijwel nergens vlak en voor goede ondersteuning heb je dus zeker goede schoenen nodig. Ook kan het af en toe drassig zijn dus dan is het helemaal handig om goede schoenen te hebben!

Bezoek de grens tussen Engeland & Schotland

De grens tussen Engeland & Schotland klinkt misschien saai maar dat is het zeker niet! Bij de grens vind je een heuse grensovergang, je wordt niet gecontroleerd natuurlijk maar wel vrolijk binnengehaald door de Schotse inwoners. Vaak vind je namelijk een doedelzakspeler op de grens, om aan te geven dat je nu echt in Schotland bent. Verder vind je bij de meeste grensovergangen informatie over de eeuwenlange gevechten die in dit gebied hebben plaatsgevonden.

Keep left!

Dit klinkt natuurlijk super logisch, maar zorg dat je hier goed op let. Het rijden in Engeland is natuurlijk sowieso anders dan aan onze kant van het water. Wat ik vooral mee wil geven is: zorg dat je blijft opletten. Zeker in het noorden van Engeland is het soms rustig (heerlijk) maar daardoor vergeet je soms dat je links moet blijven rijden.

praktische informatie New Castle

Breng een bezoek aan Newcastle

Bij een rondreis Noord-Engeland en Schotland denk je natuurlijk meteen aan de mooie natuur. Maar er is meer: de stad Newcastle. Je komt met de boot aan in Newcastle en kunt daar gelijk een dagje blijven. In de stad is namelijk meer dan genoeg te zien en te doen. Het makkelijkst is natuurlijk om dit aan het begin of het eind van je rondreis te doen. Deze bruisende stad is zeker de moeite waard en als je er toch bent, waarom niet?

Disclaimer: Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks meer dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij al eens een rondreis Noord-Engeland & Schotland gedaan? Of staat zo’n rondreis op jouw wishlist? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Engeland?

Roman Baths in Bath

Meer Schotland?

~ Schotland in 15 prachtige foto’s

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Rondreis Noord-Engeland & Schotland: mijn tips & tricks”

  1. Deze reis zou ik ook heel graag willen maken, maar dan wel zonder boot 😉 . Schotland lijkt me zo ontzettend mooi. Helaas is het weer niet geweldig, maar dat neem ik dan wel voor lief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge