Hoe pak je snel je koffer in? Gooi jij 1 uur voor je weg gaat alles snel erin of gaat het er bij jou gestructureerder aan toe? Bij mij gaat het er vooral erg gestructureerd aan toe. In deze blogpost ga ik met jullie delen hoe ik altijd snel en efficiënt mijn koffer in pak.

goed

Allereerst gebruik ik altijd One Note; een Office programma voor takenlijsten en andere lijstjes, waaronder dus ook mijn paklijstjes. Ik heb verschillende standaard lijstjes; stedentrip, één nachtje weg, Azië, Amerika etc.. Wanneer+ ik dus weg ga, pas ik het lijstje een klein beetje aan en kan ik gelijk beginnen met inpakken. Bekijk hier mijn reislijstjes zodat ook jij snel alles kunt inpakken.

Je kunt het online aanvinken en het bestand wordt dan gelijk aangepast, maar je kunt het bestand ook printen en gewoon met pen afvinken. Laten we snel alle onderdelen behandelen!

documenten

Documenten zijn eigenlijk voor elke reis hetzelfde, dit kopje pas ik dus eigenlijk niet vaak aan.  De documenten heb je zo snel bij elkaar gepakt.

Onderweg

In het vliegtuig, de auto of op de boot wil je je wel vermaken. Hiervoor is het kopje ‘Onderweg’. Wat heb je onderweg nodig? Pen en papier; stel dat je ineens een blog idee krijgt of je herinnert je dat je nog iets moet doen voor school kun je dat gelijk opschrijven. Verder moet je ook eten en drinken meenemen, (als je met de boot of auto gaat) maar ook spullen om te kunnen slapen zoals een ooglapje, een kussentje en oordopjes. Om jezelf te vermaken kun je tijdschriften/boeken of een spel kaarten meenemen.

persoonlijke uitrusting Hoe pak je snel je koffer in

Jouw persoonlijke uitrusting moet je natuurlijk afstemmen op jouw bestemming en de duur van jouw reis. Soms is het ook handig om douche slippers mee te nemen voor als je verblijft in een hostel waar je de badkamer moet delen. De hoeveelheid schrijf ik er altijd 2/3 dagen van te voren voor, als ga kijken naar het lijstje.

persoonlijke verzorging  Hoe pak je snel je koffer in

Dit is voor een groot deel afhankelijk van het weer op jouw bestemming, check dat dus altijd goed! Moet je zonnebrand meenemen of juist een paraplu? Verder zijn hier ook persoonlijke dingen zoals lenzen, bril of nachtbeugel mogelijk.

Hoe pak je snel je koffer in

Niet geheel onbelangrijk in de 21ste eeuw, elektronica. Zelf hou ik erg van fotograferen, dus neem ik vaak meerdere camera’s mee. Dit is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde. Zorg dat je van te voren hebt gecheckt of je een andere stekker nodig hebt op jouw bestemming. En vooral opladers van alle elektronica moet je niet vergeten, anders zit je na 1/2 dagen met lege gadgets.

medicijnen Hoe pak je snel je koffer in

Sommige zullen dit misschien overdreven vinden, maar ik ben graag goed voorbereid. Je weet nooit wat er gebeurt. Ooit vloog ik naar Stockholm en toen was er een stukje glas in mijn grote teen gekomen. Zo kon ik mijzelf makkelijk even een pleister omdoen en het bloed verwijderen.

Gaat het jouw lukken met deze paklijstjes om niks meer te vergeten op je volgende tripje? Hoe pak je snel je koffer in? Laat het weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Tips voor handbagage

~ Reislijstjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge