Om een beeld te krijgen van een fenomeen is een beschrijving vaak voldoende. Dit is niet het geval bij India. India valt niet uit te leggen, je moet het ervaren. Van de landen die ik bezocht heb tijdens mijn reis door Azië, zou ik het liefst nog een keer naar India gaan. Maar tegelijkertijd heb ik alleen in India gedacht; ‘ 7 maanden reizen is genoeg, daarna lekker naar huis’. In deze blog vertel ik over mijn avonturen in India.

Mensen vragen mij wel eens wat het leukste land is dat ik bezocht hebt. Hierop antwoord ik altijd dat het de vraag is wat de definitie van leuk is. India was zeker niet het leukste land, maar wel het meest interessant. Dingen zijn er anders, echt anders. Ik ga een poging wagen een kleine indruk te geven van de schitterende ervaringen die ik er heb opgedaan. Mijn reis door India begon in Goa.

Goa

Nadat ik in Thailand rustig heb kunnen wennen aan het backpackers leven heb ik de moed gevonden om de landen Cambodja, Vietnam en Laos te bezoeken, achteraf een hele goede opstap voor het backpacken in India. Het bezoek begon in Goa. Goa was niet zo druk, chaotisch en vies als dat de verhalen over India deden geloven. Er waren schitterende (palmboom)stranden, veel feestjes en het zat er vol met hippies, echte hippies. De meeste mensen die je ontmoette waren blank, hadden dreadlocks, droegen wijde kleding en rookten sigaretten met geestverruimende middelen. Ook zal ik nooit het beeld vergeten waarop ik een stel zonder beschermende kleding op een motor zag zitten met hun kind op het stuur, allen zonder helm. Na twee weken ontspannen in Goa was het tijd om het echte India te ervaren. De volgende stad was Mumbai.

Mumbai -avonturen in India

Twee dagen voordat wij de bus naar Mumbai pakten, was er op deze route een bus het ravijn in gereden. De buschauffeur bleek beschonken achter het stuur te hebben gezeten. Wij kwamen gelukkig wel heelhuids aan na 18 uur in de bus gezeten te hebben. Mumbai was een stuk drukker maar ook een stuk moderner. Er stonden veel mooie en belangrijke gebouwen. Ook was goed te zien dat ooit de Engelsen hier te macht gehad hebben. Zo reden er rode dubbeldekkers door de stad.

Juipur

Na Mumbai was Juipur aan de beurt. Deze stad ligt in de deelstaat Rajastan, grenzende aan Pakistan. Deze stad was een stuk minder modern dan Mumbai, ook voelde het er erg Arabisch aan. Dit kwam met name door de bebouwing en de kleding van de mannen. Het schil met Mumbai was enorm, en voor m’n gevoel was ik in een ander land terecht gekomen. In deze stad hebben wij het Holy-Festival mogen meemaken. In Nederland zijn de laatste jaren zulke feesten ook georganiseerd maar voor de echte ervaring moet je toch in India zijn. Wat een schitterend feest! Eén van de hoogtepunten van mijn avonturen in India.

Jodphur

Na een kamelen toch in Jaselmer ben ik naar Jodphur vertrokken. Deze stad had ook deze arabische sfeer maar minder chaotisch waardoor ik er meer van heb kunnen genieten. Al doet de foto van de straatjes hieronder anders vermoeden. Iedere morgen ging ik op het dakterrras van het guest house zitten en hoorde Arabische muziek door de straten omhoog komen. Schitterend!

New Delhi – avonturen in India

Na deze Arabisch getinte regio was het tijd voor de hoofdstad New Delhi. New Delhi was moderner dan de steden in Rajastan en had dus ook veel weg van Mumbai. Echter stonden hier minder mooie gebouwen. Net als in Mumbai werden ik meerdere malen aangesproken om te figuren in een film. Na een paar weken in India te zijn geweest durfde ik het aan om een keer op het aanbod in te gaan. Voor een vergoeding van omgerekend 10 euro heb ik een dag lang als publiek tijdens een atletiek wedstrijd gefigureerd in een Bollywood film.

Agra

Na New Delhi was het dan tijd voor een van de hoogtepunten van onze reis, gelegen bij de plaats Agra. Ik heb het natuurlijk over de Taj Mahal. Wat een ontzettend indrukwekkend bouwwerk is dat! Dit Marmeren Mausoleum is gebouwd door de vijfde heerser van het Mogolrijk, en dient als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal. Grappig om te vertellen is dat ik bij iedere foto die ik van mezelf liet maken, er telkens Indiërs naar mij toe kwamen om met mij op de foto te mogen. Zo veranderde een fotootje van mezelf steeds tot een hele fotosessie.

Varanasi

Mijn reis door India zat er bijna op. Natuurlijk mocht ik India niet verlaten zonder de stad Varanasi bezocht te hebben. Deze stad ligt aan de heilige rivier de Ganges. Dagelijks wassen honderdduizenden Hindoes zich in deze rivier. Ook worden er lijken verbrand. Dit gebeurt op een opmerkelijk feestelijke manier. Dit is een stad die je MOET ervaren en niet in woorden uit te leggen valt. Verruit de meest indrukwekkende stad waar ik ooit geweest ben en dus een logisch einde van mijn avonturen in India.

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Teun, de gastblogger van dit blogbericht. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Kun je helemaal indenken hoe het is om avonturen in India te beleven zoals Teun? Laat het ons weten in de reacties!


Guy’s choice van deze week is geschreven door: Teun

Teun is in 2012 op wereldreis geweest en heeft daar veel mooie landen en culturen mogen zien. Hij ging samen met zijn vriendin backpacken en hebben vooral Azië ontdekt. Na zijn wereldreis is Teun niet gestopt met reizen maar hij maakt nog vaak reisjes binnen Europa en soms daarbuiten. Hij vind het erg leuk om te vertellen over zijn reizen!

Meer Guy’s Choice?

~ Orang-oetans in Sumatra

– Ricardo in Noorwegen

~ Lorenzo in Wenen

Eén gedachte over “Teun’s avonturen in India: op reis door dit unieke land”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge