Als je gek bent op cultuur en paleizen dan ben je in Wenen aan het juiste adres. De stad ligt in het noordoosten van Oostenrijk aan de rivier de Donau. De stad is uiteraard bekend door de Stephansdom, een zeer bijzondere kathedraal. Andere bekenden gebouwen zijn de Hofburg aan de Helden Platz, Hundertwasserhaus een apart woning complex met verschillende kleuren, slot Belvedère en de Donauturm.

Je hebt natuurlijk verschillende mogelijkheden om in Wenen te komen. Zelf koos ik om met het vliegtuig te gaan i.v.m. korte reistijd. Op het vliegveld in Wenen is het heel relax, de mensen zijn beleefd en behulpzaam. Dus alleen al daarom adviseer ik jullie om een stedentrip te maken naar Wenen. Er rijden speciale bussen vanaf het vliegveld naar het centrum van Wenen. Een enkel kaartje kost € 8,00 euro.

Wenen

Schloss Schönbrunn

Schloss schnöbrunn het bekende paleis in Wenen. In de jaren ’60 werd dit officieel de drukst bezochte bezienswaardigheid van Wenen. In 1996 werden paleis en tuinen tot werelderfgoed verklaard.Schloss Schönbrunn kun je vinden in de wijk Hietzing. Het paleis staat beter bekend als het paleis van Sisi, koningin van Oostenrijk in de 19e eeuw.

De Stephansdom

De Stephansdom is een Rooms-Katholieke kathedraal in het centrum van Wenen. De dom is 107 meter hoog en is daarmee de grootste kathedraal van het land. De kathedraal werd gebouwd in opdracht van de bisschop van Passau. In 1147 was de kerk af maar in de daarop volgende eeuwen werden er nog een aantal gebouwen aangebouwd. Het hoofdgebouw bestaat uit vier torens, waarvan de hoogste maar liefst 136,7 meter hoog is. In het voormalige Oostenrijk-Hongarije bestond er een wet dat geen enkele kerktoren hoger mocht zijn dan de toren van de kathedraal.

Donauturm

De Donauturm is een uitkijktoren die midden in het Donaupark staat. Vanaf de Donauturm heb je een schitterende uitzicht over Wenen en de Donau. Met zijn 252 meter steekt deze toren hoog boven de meeste gebouwen in Oostenrijk uit.. De toren heeft een restaurant en een café. Sinds een paar jaar kun je zelfs van de mast af bungeejumpen. Zou jij dat durven? Ik niet hoor!

Wenen

Hofburg van Wenen

De Hofburg is een ander prachtig paleis in Wenen. De Hofburg was het winterverblijf voor de vorsten,Schloss Schönbrunn was het zomerverblijf. Het gebouw zag er toentertijd uit als een typische middeleeuwse burcht met hoektorens en een grote binnenplaats. Hiervan is niet veel meer terug te vinden, toch is het een prachtig gebouw, zeker de moeite waard om te bezoeken als jij naar Wenen gaat!

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Lorenzo, de gastblogger van dit blogbericht. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Ben jij al eens in Wenen geweest ? Wat vond jij zo leuk aan Wenen? Laat het ons weten in de reacties!

Guy’s Choice van deze week is geschreven door: Lorenzo

Door zijn Spaanse roots weet Lorenzo alles over Spanje en de prachtige eilanden van Spanje. Hij heeft bijna alle plekken in Spanje bezocht maar is zeker niet klaar na Spanje. Amerika staat bovenaan zijn reisbucklist. Lorenzo zal nooit op vakantie gaan zonder zijn fotocamera. Hij is gefascineerd door kerken en kathedralen en maakt daar ook graag foto’s van!

Meer Guy’s Choice?

~ Damien in Europa park

– Teun in India

~ Tom in Sydney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge