Toen ik een jaar of 15 was kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera en sinds die tijd ben ik weinig op reis geweest zonder mijn grote vriend. Ik kan er niet mee leven om foto’s te maken met mijn iPhone als ik weet dat ik thuis zo’n pracht camera heb liggen. Ik fotografeer daarom niet veel met mijn telefoon maar vooral met mijn camera! Nadat ik mijn spiegelreflex camera heb aangeschaft heb ik gelijk een één daagse cursus gevolgd bij Canon om alle in’s en out’s van mijn camera te ontdekken. Helaas merk ik dat ik niet vaak genoeg de tijd neem om echt alle instellingen zelf in te stellen. Vaak is het een prachtig hert wat je ziet langs lopen of een vogeltje die langs vliegt, die je graag op de foto wilt zetten. Ik vind het soms nog steeds lastig om soms mooie foto’s te maken. Jenny van IkReis.net bedacht de reisfotografie tag en de tag kwam al snel via Stéphanie van Frenchy Dutchy bij mij terecht. In de reisfotografie tag beantwoord je vijf vragen met vijf uitgelichte foto’s. Lees en kijk snel mee naar de vragen en foto’s.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

Dit is mijn laatst gemaakte foto. Deze heb ik gemaakt op de piste in Hemsedal, Noorwegen. Afgelopen kerstvakantie heb ik daar met veel plezier mijn wintersport doorgebracht. Je ziet hoe prachtig het gebied is. Ik heb die vakantie maar 15 foto’s gemaakt dit is echt heel weinig voor mijn doen maar dit komt omdat ik het zonde vind om mijn dure camera mee te nemen op wintersport. Tijdens wintersport heb ik dus altijd een kleine compact camera mee.

Antwerpen Zoo

Wat is de meest populaire foto op jouw Instagram?

In de dierentuin van Antwerpen, in het oceaan gedeelte maakte ik een aantal maanden geleden deze foto en hij werd massaal geliked op Instagram. Voor We Are Travellers ging ik op pad naar Antwerpen en omdat ik een dierentuinfanaat ben bezocht ik natuurlijk de dierentuin. Ik zou ook iedereen aanraden om dierentuinen te bezoeken op reis, het is zo magisch. Vrijwel op elke reis die ik maak (als het mogelijk is natuurlijk) bezoek ik een dierentuin. Ik vind het super interessant om te bekijken hoe dierentuinen in het buitenland worden opgezet en welke dieren er rond lopen.

wandelen op Tiengemeten

Wat fotografeer je het liefst?

Het is misschien een afwijkende antwoord maar ik fotografeer het liefst mensen. Het liefst mensen in een mooie omgeving. De meeste travelbloggers zeggen natuur maar ik houd meer van het maken van portretten. Het mooiste is wanneer je van iemands gezicht kunt aflezen dat hij/zij het prachtig vind. Vriendinnen waarmee ik een stedentrip maak zijn dan ook vaak de sjaak en moeten veel poseren.

reisfotografie tag

Op welke foto ben je het meest trots? – Reisfotografie tag

Deze foto maakte ik in de zomer van 2014 in IJsland. We waren onderweg naar het ijsbergenmeer en reden over een hobbelige grindweg en we stopten even voor een fotomomentje. Ik zag dit plantje met op de achtergrond deze prachtige gletsjer. Ik twijfelde geen seconden en ging op de grond liggen om deze twee mooi in perspectief te krijgen. Zo heb ik denk ik 5 minuten op de grond gelegen om dit plaatje te schieten.

Welke foto vertelt jou een bijzonder verhaal?

Deze helaas wazige foto is genomen in Indonesië. Tijdens onze reis in Indonesië zijn wij op bezoek geweest bij een weeshuis. Een Nederlandse mevrouw begon een weeshuis tientallen jaren geleden en sindsdien hebben de weeskinderen een goede plek om te leven. We werden ontvangen met een mooie zelfgemaakte batch en de kinderen waren meteen helemaal enthousiast. De weeskindjes hebben ons een rondleiding gegeven door de plantages om het weeshuis en hebben een Indonesische dans opgevoerd. Deze foto vertelt een bijzonder verhaal omdat het prachtig is om zo ontvangen te worden en die kinderen zo enthousiast te zien.

Ik heb deze tag met plezier geschreven en met plezier al mijn foto´s doorgespit.Als je deze tag ook doet vergeet dan niet Jenny van te vermelden. Ik tag de volgende blogs/personen om de reisfotografie tag ook te doen!

~ Co van OpreismetCo

Vond jij de reisfotografie tag leuk om te lezen? Wat is de laatste foto die jij hebt gemaakt? Laat het ons weten in de reacties!

Meer tags?

~ Travel tag 2015

– Kofferstash tag

~ Blogger’s dilemma tag

4 gedachten over “De reisfotografie tag, alles over mijn hobby fotografie!”

  1. Het zijn mooie foto’s geworden. Enneh, ook ik fotografeer het liefst mensen.

    Nog plannen voor de voorjaarsvakantie? (Of heb je die deze week al?)

  2. Leuk je foto’s te zien met bijhorende verhalen. Ik fotografeer ook het liefst natuur ( lekker origineel haha ) Ik ben daarom helemaal enthousiast over je IJsland foto en natuurlijk ook over die van Noorwegen want ik ben een echte wintersport fan! Mooi dat je een weeshuis hebt bezocht, inderdaad een bijzonder verhaal achter deze foto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge