Het is waarschijnlijk raar, ik schrijf over een boot! Ik ben al meerdere keren met de boot naar Zweden gevaren, de Stena Line. Deze winter besloten wij het eens over een andere boeg te gooien en namen wij de Color Line Magic van Kiel naar Oslo. Deze boot was zo indrukwekkend dat ik er wel over moest schrijven!

Color Line Magic

De kamer is al heel anders dan de kamers op de Stena Line. De bedden kun je overdag opklappen en die functioneren dan als een bank. De bovenbedden komen uit het plafond dus je hebt overdag alle ruimte. In de hut heb je 2,4 of 5 bedden en een kleine maar praktische badkamer. Onze hut zat helemaal achter aan de boot en wij hadden een buitenhut, dit houdt in dat je een raam hebt die uitkijkt op zee.

Nadat je jouw spullen in de kamer hebt gelegd, ga je een rondje lopen. En wat je dan tegenkomt is bizar. Op deck 7 heb je een hele promenade, een soort boulevard waar je van alles hebt. Je kunt er eten in een pizzaria of shoppen bij de tax free shop. Heb je genoeg geld mee? Dan kun je dineren in het luxe restaurant met een vijf gangen menu.

Wat ik zelf het leukst vond aan de overtocht, de show! Magic Show Lounge is een theater dat op de boot zit, elke overtocht geven ze twee shows. Eén show om 19:00 en één om 21:00. De show duurt ongeveer een uur en zorgt dat je geen seconden verveelt bent. Ze zingen en dansen op bekende hits en voeren stoere trucs uit. Tijdens de show kun je genieten van een lekker drankje en onderuit zitten in jouw stoel. Of natuurlijk zoals ik lekker hard mee zingen en klappen!

Color Line Magic

Natuurlijk kun je ook gewoon lekker een spelletje spelen met jouw partner of familie. Een goede plek hiervoor is het observatie deck 15, je hebt hier een prachtig uitzicht en kunt rustig kaarten of yahtzeeën. Vooral tijdens het wegvaren in Noorwegen heb je hier een adembenemend uitzicht over het prachtige fjord waar Oslo in ligt.

Zou jij nu ook met de Color Line Magic mee willen? Ik zou graag nog eens varen met deze boot. Laat het ons weten in de reacties!

Meer Scandinavië?

~ Ricardo in Noorwegen

–  Elanden spotten

~ Leraren op weg in Noorwegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge