Heb je voor de zomervakantie nou nog geen idee? Dan zal ik vertellen waarom jij voor de Algarve Portugal moet kiezen! Portugal is een veel gekozen bestemming voor zomervakanties of voor het overwinteren.

zomer is nooit voorbij

Het prachtige strand

Als het vliegtuig begint met dalen kun je de prachtige stranden van de Algarve al zien. Wanneer je op het strand staat zie je de prachtige blauwe zee met het mooie strand. Op de stranden van de Algarve kun je heerlijk zonnen en tot rust komen. Helaas is het water niet er warm aangezien het de Atlantische Oceaan is waar je in zwemt. Gelukkig kunnen de temperaturen in de Algarve Portugal ´s zomers hoog oplopen dus dan kan het erg verfrissend zijn! De Algarve is een prachtige regio voor een fly & drive vakantie, kijk op Fly Drive XL voor alle fly & drive vakanties naar de Algarve.

Algarve Portugal

Algarve van boven

Je kunt de Algarve niet alleen vanuit het vliegtuig prachtig bekijken maar ook op een stoerdere manier namelijk: Parasailing! Parasailen houdt in dat je aan een parachute hangt achter een boot. Je gaat zo’n 300 – 400 meter de lucht in en zo kun je de Algarve prachtig bekijken. Zelf gingen wij ook parasailen, erg gaaf echt een aanrader! De tip is alleen: smeer je goed in! Je hangt daar hoog en kwetsbaar en helaas was ik daarna ook een kreeftje, dus smeer je goed in!

Algarve Portugal

Boottocht langs de kliffen van de Algarve in Portugal

In mijn reistop 5 vertelde ik al dat ik Algarve Portugal de plek met de mooiste kustlijnen vond. De prachten zijn natuurlijk prachtig maar het mooiste van de kust zijn toch wel de kliffen. Je merkt pas hoe indrukwekkend die kliffen zijn wanneer je er met een klein bootje lang/door vaart. Wij gingen varen langs de kliffen en het was zo adembenemend, ik zou het iedereen aanraden!

Bezoek de stad Lagos

Ben je in de Algarve dan moet je zeker een dagtripje maken naar Lagos! Lagos is een stad langs de kust vol smalle straatjes en leuke boetiekjes. Verder kun je er wandelingen maken over de rotsen langs de kusten. Meer kan ik er niet over vertellen, je moet het vooral zelf ervaren!

Algarve Portugal

Zoomarine

Ik heb een gekke gewoonte, tijdens bijna elke reis die ik maak bezoek ik een dierentuin. Ik vind het altijd super interessant om te zien hoe een dierentuin er in het buitenland uit ziet. Zo ook in de Algarve Portugal, de dierentuin die we bezochten was Zoomarine. Eigenlijk meer te vergelijken met het Dolfinarium. Zoomarine heeft alleen ook krokodillen, vogels en een zwembad waar je heerlijk kunt genieten. Vanuit Albufeira, grote stad in de Algarve, kun je voor 10 euro een bus nemen die je binnen 20 minuten bij Zoomarine afzet. Ik als dierentuin fanaat zou aanraden een bezoekje te brengen aan Zoomarine.

Wil jij gelijk naar de Algarve Portugal toe? Of wat zijn jouw bevindingen van de Algarve? Laat het ons weten in de reacties!

Meer zonvakanties?

~ Genieten op Kreta

Rond touren op Kos

~ Bruin bakken op Tenerife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge