In het zuiden van Duitsland, op zo’n 600 kilometer van Utrecht ligt het plaatsje Rust. Voor mij ging er daar een wereld open. En nu denk je vast: Wat was er dan in Rust? Nou in Rust ligt Europa Park, meertalig uitgeroepen tot beste attractie- en themapark van Europa. Europa Park is naast één van de beste, ook één van de grootste attractieparken van Europa. Europa Park is tegenwoordig veel meer dan een park alleen. Tegenwoordig zijn er vijf hotels, een camping en een woonwagen/camper gebied.

Ik ben naar Europa Park geweest en ik wil graag mijn ervaringen met jullie hierover delen, want jammer genoeg is het niet heel bekend in Nederland. Wij hebben met ons gezin 3 dagen uitgetrokken voor deze korte vakantie. Eén dag heen, één dag park, één dag terug. Gezellig met z’n vieren in de auto naar Zuid-Duitsland is op zich best te doen. Je bent gemiddeld zeven uur onderweg, inclusief een aantal stops. Het voordeel vond ik dat je nog eens iets ziet van een gebied waar je normaal gesproken misschien niet komt, want ik persoonlijk vind het een prachtig gebied waar je doorheen rijdt als je richting het Zwarte Woud gaat.

Het park kan je al zien vanaf zo’n 10 kilometer afstand, want achtbaan Silverstar rijkt overal bovenuit met zijn 73 meter. Wij zelf hebben overnacht in een dorpje verder op, namelijk Ringsheim. Een klein dorpje waar we eigenlijk alleen hebben overnacht in een hotel. Vanaf het hotel reed een Shuttlebusje naar het park, voor niks! ’s Avonds zijn wij vroeg gaan slapen, want het park gaat ’s ochtends al om 9 uur open.

Europa Park
europa park

Dus vroeg uit bed, ontbijten en met de bus naar het park. Je wordt letterlijk voor de poorten gedropt en ondanks dat wij in de zomervakantie zijn geweest, viel het ’s ochtends nog best mee met de drukte. Zodra je het park binnenstapt, waan je je meteen in een andere wereld. Echt alles is tot in de puntjes gethematiseerd. Het is niet echt te vergelijken met een ander atractiepark. Het park bestaat uit verschillende themagebieden met elk een Europees land als thema. Je komt binnen in ‘Duitsland.’

Het ziet er ook gewoon Duits uit, ik kan er niks anders van maken. Vanuit Duitsland kan je naar Italië en van Italië naar Frankrijk, Zwitserland of Griekenland. Nog nooit was je zo snel door Europa heen gereisd. Omdat niemand zin heeft om mijn hele dag te lezen, heb ik een aantal plekken en attracties beschreven die je niet mag missen!

Europa Park

Ten eerste Silverstar. Deze achtbaan was tot twee jaar terug, de hoogste achtbaan van Europa. 73 meter hoog en met 128 kilometer per uur vlieg je haast over deze track, wat een airtime en wat een g-krachten.
Ten tweede IJsland. Eén van de nieuwste themagebieden. Met achtbanen als Blue Fire en Wodan echt een supergaaf themagebied. Blue Fire is een gelanceerde achtbaan die je in 3 seconde van 0 naar 100 brengt en je vier keer over de kop laat gaan. Wodan is de nieuwste achtbaan van het park en is een houten achtbaan van 40 meter hoog. Wodan staat in IJsland, maar is zo lang, dat hij een stuk door het Portugese gedeelte rijdt.

Ten derde Griekenland en Portugal. Hier staan namelijk twee waterachtbanen zoals je ze waarschijnlijk nog nooit hebt gezien. In Griekenland staat namelijk Poseidon. Een achtbaan die je niet één, maar twee keer doorweekt. In Portugal vind je Atlantica, de andere waterachtbaan van het park. Ook super snel en super nat.
En als laatste mag je zeker niet het Scandinavische themagedeelte missen. Je waant je even in Noorwegen en Zweden en door dit themagebied vaart Fjord Rafting. Een waterattractie zoals je ze wel vaker hebt gezien, maar nog net even wat wilder en natter.

Europa Park

Dus mocht je De Efteling of Disney ondertussen wel een beetje zat zijn, neem dan eens een kijkje in Europa Park. Ik raad je wel aan om twee dagen uit te trekken voor het park. Ik had maar één dag en in zo’n korte tijd kan je eigenlijk niet eens het hele park zien. Het is misschien niet om de hoek, maar het is de reis zeker waard. Daarnaast zijn de prijzen niet zo hoog als je zou verwachten. Vaak zijn er leuke aanbiedingen en acties in combinatie met de hotels of reismaatschappijen. Het Zwarte Woud, waar Rust ligt, is ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Damien, de gastblogger van dit blogbericht. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Dus mocht je ooit in de buurt zijn, of nog een leuke trip willen doen? Bezoek dan eens Europa Park! Laat ons in de reacties weten of jij een bezoek gaat brengen aan Europa Park!

Meer pretparken?

~ Universal Studios Florida

~ Disneyland Parijs

7 gedachten over “Guy’s Choice: Europa Park, een dag genieten volgens Damien”

  1. Kijk, weer een leuk artikel! Ik kom al sinds kleins af aan in Europark en dit is en blijft mijn favoriete pretpark. Ik ben er wel minimaal tien keer geweest 🙂 Het leuke is dat ik het park elke keer verder heb zien uitbreiden en dus ook de themalanden die er iedere keer bij kwamen, zoveel mooie herinneringen hier. Je reist er letterlijk door heel Europa en het is er zo gezellig! Zeker een aanrader!

  2. Ik ben er al heel vaak geweest. Het is idd niet om de hoek maar wat een park is het toch! Na al 8 dagen (verspreid over 4x in 3 jaar) ben ik het nog niet zat. Volgend jaar weer terug voor #ProjectV en natuurlijk voor Blue Fire. Dat is mijn favoriete achtbaan! Nog even wachten tot ik zelf mijn rijbewijs heb en dan wil ik een keer in de winter gaan. #Europaparkisthebest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge