Al van kleins af aan had ik al een interesse in Australië. De dieren, de mensen, de cultuur, het sprak me allemaal zo erg aan. Ik moest en zou het land gaan bezoeken. Na heel wat twijfels en meningen van buitenaf had ik toch besloten om begin dit jaar toch de stap te nemen en gewoon naar Australië te gaan. Hoewel de reis ernaartoe erg lang duurde (22 uur exclusief overstaptijd) had ik het er zeker voor over. Mijn reis begon in Sydney en in deze blogpost zal ik mijn ervaringen met jullie delen. Sydney is de grootste stad in Australië. Omdat de stad zo groot is, is de keus erg moeilijk om ergens te gaan beginnen. Toch had ik leuke plannen gemaakt voor de eerste volledige dag in Sydney. En dat deel ik maar al te graag met jullie, Sydney in 1 dag!

Sydney in 1 dag

De eerste dag had ik al helemaal gepland (eerlijk gezegd ook de enige dag van mijn reis haha). Ik had van tevoren natuurlijk al een slaapplaats geregeld bij de Glebe Village Backpackers, in de wijk Glebe, wat dichtbij het centrum ligt. Er hing een goede sfeer en je voelde je meteen thuis, ondanks alle andere mensen met verschillende culturen. Met een goed gevulde maag (gratis ontbijt voor de echte Nederlanders!) kon ik mijn echte eerste dag beginnen.

Op zoek naar een rondreis door Australië? Vind een overzicht van de beste specialisten op Australie.nl

Als je in Sydney veel gebruik gaat maken van het openbaar vervoer, wat ik zeker aanraad, dan moet je een Opal Card kopen. Dit is vergelijkbaar met de OV-chipkaart die wij kennen. Het handige van deze kaart is dat je na 8x reizen, je verder de gehele week gratis kan reizen! Altijd handig, zeker als je maar een beperkt budget hebt en Sydney in 1 dag wilt bekijken.

Sydney in 1 dag

In Glebe zelf heb je ook genoeg te doen. Glebe staat bekend om zijn relaxte en hippie-achtige winkels en markten. Nou had ik het geluk dat er die dag een grote markt was, dus kon ik die gaan bezoeken! De geur die daar hing was echt typerend voor een hippiemarkt, van wierook tot leer en van heerlijke crêpes tot sappige hamburgers. Als je hier toch in de omgeving bent, kom dan even hier langs buurten!

De bus brengt je vanaf de markt (5 minuten lopen vanaf het hostel) in ongeveer 20 minuten naar het centrum van Sydney. Hoewel je daar zelf alles kan gaan ontdekken raad ik je toch aan om daar even mee te wachten. En dat is met een bepaalde reden. Er is namelijk 2x per dag, om 10.30 AM en  2.30 PM, een gratis tour (I’m Free Tours) door de binnenstad van Sydney. Deze tour duurt ongeveer 3 uur en laat je de hoogtepunten van het centrum zien. Van het oude centrum ‘The Rocks’ tot de moderne gebouwen. Als je dit zelf wilt gaat bekijken houd ik je niet tegen, maar dan mis je wel de leuke en interessante verhalen van de tourguides! De tourguids zijn erg enthousiaste locals die je met grote passie over hun stad vertellen.

Na die 3 uur eindig je op de meest bekende en gewilde plek in Sydney en misschien wel in heel Australië; Circular Quay. Misschien komt deze naam je niet bekend voor, dat kan kloppen. Maar wat als ik je vertel dat daar twee architectonische wonderen zijn? Juist ja, de Harbour Bridge en the Opera House bevinden zich daar! Een hele mooie afsluiter van deze geweldige tour. Na deze tour kan je lekker relaxen en rustig rondwandelen in deze haven.

Sydney in 1 dag

‘S avond is er ook genoeg te doen. Je kan er voor kiezen om weer zo’n rondleiding te doen, die je dit keer het ‘enge en gruwelijke’ laat beleven over het verleden van ‘The Rocks’. Maar na een dag lopen heb je er waarschijnlijk niet zoveel zin in. Daarom koos ik ervoor om met een paar mensen uit het hostel wat te gaan drinken. In de omgeving van het Opera House heb je genoeg gelegenheid om wat te drinken. Wel moet je erg oppassen met hoeveel je drinkt, de alcohol daar is nogal erg prijzig, dat had ik namelijk zelf ook gemerkt na deze avond ;(.

Zelf heb ik ervoor gekozen om het niet echt al te laat te maken, maar ik houd je natuurlijk niet tegen als je de gehele nacht door wilt gaan.

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Tom, de gastblogger van dit blogbericht. Lees de disclaimer voor meer informatie.

 Ik hoop jullie hiermee geïnspireerd te hebben om deze activiteiten ook te gaan doen als je in Sydney in 1 dag wilt zien? Natuurlijk zijn er nog genoeg dingen om te doen, maar om hiermee je reis bijvoorbeeld te beginnen, maakt het toch wel een feestje!


Guy’s Choice van deze week is geschreven door: Tom

Vanaf kleins af aan heeft hij al de droom naar Australië te gaan. Begin van 2015 maakte hij zijn droom waar en ging naar Australië. Hij bezocht onder andere Sydney en Melbourne  en vele andere hoogtepunten in Australië. Verder houdt deze kleine avonturier erg van het maken van stedentrips binnen Europa; London, Parijs of Rome het maakt Tom niet uit!

Meer Guy’s Choice?

~ Teun in India

– Frank in Suriname

~ Stefan op Tenerife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge