Het is een populaire blogpost onder de travelbloggers: mijn mooiste reisjaar. Ik besloot deze tag over te nemen en had vrij snel bedacht welk jaar het ging worden, 2014. Ik ben in 2014 vrij vaak naar het buitenland geweest voor verschillende doeleinden; vakantie, school, concert of om vrienden te bezoeken. Laten we maar snel beginnen!

Kopenhagen

In het begin van februari stond mijn eerste reisje op de planning van 2014, 5 dagen naar Kopenhagen met een vriendin. Wij besloten alleen met handbagage te reizen en gingen vol enthousiasme op avontuur naar een voor ons nieuwe stad. In de stad aangekomen was ik meteen op mijn plek, er hing een goede sfeer. Kopenhagen heeft een vrij klein stadscentrum waardoor alles goed te voet te bereiken is. Helaas viel voor ons de wel bekende zeemeermin iet wat tegen, hij is wat aan de kleine kant. Maar niet getreurd het was de mooie wandeling naar het standbeeld meer dan waard. Meer beelden van Kopenhagen? Bekijk deze blogpost met een filmpje van Kopenhagen.

Texel

Nog nooit geweest, wat een schande. Daar moest in 2014 iets aan veranderen, eerst ben ik naar Texel geweest voor mijn opleiding. Ik was meteen geïnteresseerd in het eiland en ben daarom in de zomer nogmaals terug geweest. Op Texel waait het altijd, ik vind het heerlijk om met mijn neus in de wind te fietsen. Dat is dan ook hetgeen wat leuk is op Texel, fietsen. Maar voor de dare-devils onder ons, ik heb ook iets van mijn bucketlist af kunnen halen namelijk, skydiven! En wat was dat gaaf, ik ben geen moment bang geweest! Ik heb er alleen maar optimaal van genoten en ik zou het iedereen aanraden. En doe het vooral nu, want van uitstel komt afstel. Verder is Texel een heerlijke plek om tot rust te komen, ik ben in de zomervakantie in mijn eentje gaan kamperen op Texel en wat heb ik genoten. De rust die je dan vind, zul je niet op veel andere plekken vinden!

Schotland

Een land waar een tal aan films is opgenomen, Schotland. Wanneer je door het landschap rijdt heb je ook daadwerkelijk het idee dat je op een filmset rijdt. Achter elke bocht ligt weer een gigantisch mooi uitzicht op de loer. Toen ik afreisde naar Schotland hadden wij het op de opleiding net over de vorming van de Schotse Hooglanden gehad, hierdoor was het voor mij extra speciaal. Verder herinner ik mij het hotel waar wij sliepen als de dag van gisteren, prachtig. Als mensen mij vragen; Wat is het leukste/mooiste hotel waar je ooit hebt geslapen? is mijn antwoord: Old Churches House Hotel. Bekijk het artikel over Schotland in 15 prachtige foto’s!

Antwerpen

Een plek waar ik tevens nog nooit was geweest, schande. Ik reisde af naar Antwerpen voor twee dagen shoppen en relaxen. Vooral dat shoppen is tijdens mijn dagen in Antwerpen erg goed gelukt. Ik herinner mij dat ik in de trein terug ineens drie tassen bij mij had in plaats van één! Verder hebben wij toen een fiets gehuurd en hebben de hele stad doorgefietst. Helaas kwam er al snel een domper op deze reis, wat het achteraf ook weer bijzonder maakte. ’s Middags belde wij vanuit de kamer of er Nederlandse televisiezenders beschikbaar waren, het antwoord was nee. Toen wij ’s avonds na het eten weer op de kamer waren, belde de receptie… Er was een ongeluk gebeurt waar veel Nederlanders bij betrokken waren. Wij mochten gratis de Nederlandse zenders ontvangen, gelijk zetten wij de tv aan en toen zagen wij dat het heftig was. MH17 was neergestort, de rest van de avond hebben wij voor de tv gezeten. Dit afschuwelijke nieuws greep ons en heeft deze reis een onvergetelijk tintje gegeven. Op zoek naar een goed hotel in Antwerpen? Kijk hier dan eens!

Amersfoort

Iedereen komt er wel eens langs met de trein maar wie is er echt wel eens geweest? Ook hier ben ik niet lang geweest maar twee dagen. Het stadscentrum van Amersfoort is prachtig en heeft een gezellige sfeer. Lekker op de terrassen bij Onze Lieve Vrouwentoren en daarna slenteren langs de leuke winkels. ’s Avonds is er genoeg te doen qua uitgaan van karaoke bar tot gigantische discotheken.

IJsland

In 2014 kwam één van mijn grootste dromen uit op het gebied van reizen: IJsland. Ik ga hier niet te veel over uitweiden aangezien ik een hele blogpost aan mijn reis naar IJsland heb geweid, bekijk die hier.

Kortom, IJsland was een droom die uitgekomen is mede daarom is 2014 mijn mooiste reisjaar. Ik zou iedereen aanraden IJsland te bezoeken want het is magisch!

New York

Dit was vooral een ´doe eens gek´ reisje, ongeveer vier weken van te voren besloten wij om een lang weekend naar New York te gaan. En wat was ik moe maar het was echt geweldig! Ik zou graag nog een keer terug willen naar New York. Hoe je een lang weekend New York overleeft? Lees je hier!

London

Zoals jullie één van mijn vorige blogposts hebben kunnen lezen is London mijn favoriete stad en mag dus ook niet ontbreken in mijn mooiste reisjaar. Drie keer maar liefst heb ik deze stad bezocht in 2014, twee keer voor een concert en één keer als cadeau voor een vriendinnetje. Ik vind het heerlijk mensen mee te nemen naar “mijn” stad en hun de sfeer te laten proeven van London. En nog beter natuurlijk hun ook het virus van London mee naar huis te laten nemen. Gelukkig is dat gelukt en is dat virus bij mij nooit weg gegaan. London maakt mij vrolijk, london maakt mij de reiziger wie ik ben.

Manchester

Veel Engeland merk ik nu ik dit kopje schrijf. Samen met een vriendin op stap naar Manchester, lekker shoppen, stappen en naar een concert. De stad zelf viel mij eigenlijk tegen, buiten een gigantisch winkelcentrum was en niet veel te beleven. Maar het uitgaan daarin tegen was geweldig, iedereen is gezellig! Manchester is zeker een aanraden voor een weekendje op stap met vriendinnen of vrienden en al helemaal voor een vrijgezellenfeest (dit kwamen wij veel tegen).

Willingen, Duitsland

De meeste weten ondertussen wel dat ik een heuse wintersport fanaat ben en wintersport mocht ook in mijn mooiste reisjaar natuurlijk niet ontbreken. Deze keer gingen we met de hele vakantie naar Willingen in Duitsland. Met de gezelligheid van de familie hebben wij 2014 afgesloten in Willigen, Duitsland.

Kortom mijn mooiste reisjaar 2014 was misschien niet zo spectaculair als die van andere travelbloggers, maar voor mij was het geweldig. Ik heb veel nieuwe landen en steden bezocht en heb op elke reis wel iets moois daarvoor terug gekregen.

Heb jij genoten van mijn mooiste reisjaar? En heb je een eigen blog of website, neem deze tag dan over! Heb je dat niet, laat jouw mooiste reisjaar achter in de reacties.

Meer tags?

~ Travel tag 2015

– Kofferstash tag

~ Kort maar krachtig tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge