Ik schreef al eerder over mijn tripje naar New York City toen vooral over praktische tips. Deze blog zal vooral gaan over tips die je in de stad kunt gebruiken. Natuurlijk is er gigantisch veel te zien en te beleven in de Big Apple. De tips die geef in deze blogs heb ik allemaal zelf ervaren. Laten we snel beginnen met de eerste tip.

New York City
New York City

Top of the Rock

Zoals de meeste van jullie weten is de Empire State Building een toeristische attractie van New York City. Vele toeristen bezoeken dagelijks de 381 meter hoger wolkenkrabber in New York. Je hebt vanaf de Empire State Building een fantastisch uitzicht over de gigantische stad. Toch heb ik niet gekozen voor de Empire State Building.

De stad vind ik prachtig en juist ook met de Empire State Building op de foto. Dus koos ik voor zijn 259 meter hogen buurman, Top of the Rock. De hoge wolkenkrabber van het Rockenfeller centrum is ook te bezoeken. Voor 27 euro kun je helemaal naar de top en heb je een prachtig uitzicht over de stad, kijk maar eens naar de mooie foto’s. Top of the Rock is een stuk rustiger als de Empire State. Mijn eerste tip is dus, ga de Top of the Rock op! ’s Winters vind je hier een prachtige ijsbaan, waar je kunt schaatsen tot je een ons weegt. De ijsbaan behoort tot een van de meest indrukwekkende ijsbanen ter wereld.

tips voor de Verenigde Staten

Staten Island Ferry

Natuurlijk staat New York ook bekend om het Vrijheidsbeeld. Veel verschillende tours en organisatoren kun je naar het Vrijheidsbeeld toe varen. Vaak kosten die tochtjes zo’n 30 euro…. Aardig wat voor die 10 minuten varen, of niet? Daar heb ik een oplossing voor, een kennis die een tijdje in New York City heeft gewoond deelde deze tip met mij. De Staten Island Ferry, deze gratis ferry vaart van Manhattan naar Staten Island en weer terug. Je vaart dan pal langs het Vrijheidsbeeld. Een gratis manier om het Vrijheidsbeeld dus te kunnen bewonderen.

Hop on Hop off bus

New York is een gigantische stad en als je alles te voet wilt bekijken kun je denk ik wel een week ervoor uittrekken. Omdat ik maar vijf dagen in de stad was, moest ik dus zoeken naar een andere oplossing. Hop on Hop off bussen, is het antwoord. Voor 30 euro kun je een meerdere dagen pas kopen, je kunt dan in alle Hop on Hop off bussen stappen. De bussen rijden verschillende routes door New York en elke 10 minuten komt er een bus, je hoeft dus niet vaak te wachten. Ik heb deze bussen gewoon gebruikt als vervoersmiddel. Aan boort van elke bus is een tourguide die van alles over de stad vertelt. Twee in één oplossing dus.

Central Park – New York City

Tijdens mijn reis naar New York moest ik leren voor mijn tentamens. Nou denk ik, daar heeft toch niemand zin in. Ik heb gewoon een hele dag besteed aan het leren in central park. Gewoon lekker zitten op een kleedje en leren. Natuurlijk ook af en toe kijken naar het prachtige uitzicht. Kijk alleen even naar de foto’s… hoe mooi is New York in de herfst. In central park vind je veel mensen die even aan het hectische leven in Manhattan willen ontkomen. Als je de keus hebt, ga dan dus in de herfst naar New York.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat een link waarbij GlobeGirl een kleine bijdrage ontvangt, als jij deze website bezoekt. Dit kost jou geen geld en zorgt ervoor dat GlobeGirl kan blijven ontwikkelen.

Bij mij gaat het kriebelen om nogmaals naar New York te gaan.Ook gelijk enthousiast om New York City te bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Amerika?

~ Lang weekend New York

 – Paradijselijk Clearwater Beach

~ Hoteltip Orlando

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge