Ik denk dat New York één van DE steden is die op iedereen zijn bucketlist staat, zo ook op die van mij. Tot een voor kort, ik ben een aantal maanden geleden naar New York geweest voor een (lang) weekend. Ik hoor je denken; je bent gek, dat is kort. Dat klopt maar wel super gaaf! In deze blogpost geef ik jullie tips hoe je een (lang) weekend New York kunt overleven. Hopelijk inspireert dit jullie en doen jullie ook eens gek en gaan jullie gewoon.

weekend New York

Voorbereidingen

Wanneer je maar 3/4 dagen naar zo’n grote stad gaat als New York vereist dat natuurlijk voorbereidingen. Van praktische zaken zoals een visum tot het inlezen welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken.

Praktische voorbereidingen

Eigenlijk bij elke stedentrip heb je standaard voorbereidingen. Je boekt je hotel, je vlucht etc.. Maar als je naar Amerika gaat moet je ook een ESTA aanvragen, dit is een elektronisch visum wat automatisch gekoppeld wordt aan je paspoort. Let op dat je dit op tijd aanvraagt want de goedkeuring kan soms tot twee weken duren. Verder is het belangrijk dat je een wereldstekker meeneemt of een Amerikaanse stekker.

Inlezen voor een weekend New York

Het klinkt misschien gek maar van te voren inlezen is echt een must, zeker wanneer je zo’n gigantische stad in een paar dagen wilt zien. Bespreek met je reisgenoten wat jullie willen zien maar houdt ook ruimte voor spontane ideeën. Verder is het zeker aan te raden van te voren een reisgids te kopen of een citymap te scoren bij je reisbureau. Of als je dat te lastig vind, kun je via de app Google Maps, offline kaarten downloaden.

Een complete gratis reisgids voor New York vind je hier!

Boek excursies van te voren

Tijdens een stedentrip doen we het allemaal wel eens, een excursie. Van een hop on hop off bus tot de Empire State Building begaan. Wanneer je deze tickets op locatie koopt zijn ze vaak 10/20 euro duurder als wanneer je het online boekt. Dit geldt ook voor je pick-up bij de airport.

vlucht vertraagd - allereerste vliegreis-tag

Vlucht

Mijn nummer 1 tip voor tijdens de vluchten; SLAPEN. Maar zorg ook dat je die mogelijkheid hebt. Dus neem zelf een ooglapje, oordopjes en een kussentje mee. Vertel verder aan je reisgenoot of aan de stewardess of je het waardeert om wakker gemaakt te worden voor eten. Zodat je niet gestort wordt wanneer je wilt slapen of dat je wakker wordt als ze net klaar zijn en je het eten gemist hebt! Maar zorg wel dat je genoeg gegeten hebt als je aankomt in New York, de rit in de taxi naar de stad kan door file erg lang duren. Verder zou ik zeker aanraden van te voren een pick-up te regelen wanneer je aankomt op het vliegveld. Dit is goedkoper en soms zijn er geen taxi’s beschikbaar wanneer jij landt.

Als je op reis wilt naar New York kun je gemakkelijk de verschillende opties bekijken via VliegenNaar. Je kunt via de website zelfs een alert aanzetten, zodat je een bericht krijgt als er voordelige tickets beschikbaar zijn. Hierdoor kun je altijd de voordeligste deals vinden voor een stedentrip naar New York. Een goedkoop ticket scoren naar the Big Appel is natuurlijk heel erg fijn.

Bagage voor een weekend

Op stedentrip neem ik vaak alleen mijn handbagage koffertje mee. Maar naar New York heb ik mijn koffer in het ruim gedaan. Zelf moet je hierin een goede keuze maken, nadeel is dat je langer moet wachten. Maar voordeel is dat je verschillende schoenen kan mee nemen en misschien nog belangrijker alles wat je geshopt hebt kan hoe dan ook mee! Vaak op vluchten naar Amerika hoef je ook geen toeslag te betalen voor ruimbagage. It’s up to you!

weekend New York

Vervoer tijdens een weekend New York

Binnen de stad raadt ik aan het meeste via de Hop on Hop off bus te pakken. Het is goedkoper dan een ticket voor metro of om een taxi te nemen. En bij een Hop on Hop off bus krijg je nog uitleg over de plekken waar je langs komt ook! Ideaal voor een weekend New York dus. Mocht je je ’s avonds ook willen verplaatsen, dan kun je het beste voor een taxi kiezen. Je kunt er gewoon één langs de straat tegen houden en vragen of de chauffeur op de meter rijdt.

Hotel

Het zoeken van een hotel is bij iedere stedentrip een moeilijke factor. Zelf boek ik veel via Booking, zo ook voor mijn weekend New York. Ik heb overnacht in het West Side YMCA Hostel, naast Central Park. Het was een ideale locatie omdat we snel in het centrum waren maar toch de mogelijkheid hadden om ’s avonds lekker tot rust te komen in het Central Park. Zorg wel dat je goed uitzoekt in welke wijk jouw hotel/hostel ligt. Je kunt beter iets meer betalen, als in een onprettige wijk overnachten.

Persoonlijk

Allereerst zorg dat je goed kijkt wat voor temperatuur het in New York is, het kan nog wel eens kouder zijn als je vermoedt. Zorg dus voor kleding die past bij de temperatuur in New York. Verder zijn goede loopschoenen erg belangrijk want je zult veel gaan lopen die paar dagen!  Het is ook belangrijk genoeg te eten, dit vergat ik zelf nog al eens. Ik vind alles zo gigantisch mooi, dat ik alleen maar aan het genieten was en vergat te eten. Het vraagt veel van je zo’n hectische reis, dus zorg ook dat je genoeg slaap hebt. Ga lekker vroeg naar je hotel en kruip vroeg onder de dekens zodat je ’s morgens weer fris er tegenaan kunt.

weekend New York

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij voor een lang weekend New York kiezen? Of ga je liever een hele week? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Amerika?

~ Clearwater beach Florida

– Krokodillen spotten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge