Nederlanders doen het vrij veel, op wintersport gaan. De meeste gaan naar Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Maar ik wil jullie kennis laten maken met de andere kant van wintersport, Scandinavië. Ik zal met vijf foto’s laten zien waarom jij volgend jaar kiest voor een wintersport Scandinavië.

wintersport scandinavie

Om half 3 ’s middags begint het al te schemeren, waardoor je zo’n lekker gezellig gevoel krijgt. Dat kerst bijna komt en dat iedereen rond de haard zit. Je kunt natuurlijk wel door skiën want er zijn overal lichtmasten aanwezig.

Wintersport Scandinavië
Wintersport Scandinavië

Voor de niet-wintersporters onder ons zal dit niet veel zeggen maar de pistes zijn RUSTIG! Heerlijk voor beginners dus, je kunt lekker rustig de pistes af gaan. Voordeel is ook dat je niet lang hoeft te wachten bij de liften, wat een luxe!

In Scandinavië zijn er genoeg andere activiteiten naast het skiën/snowboarden te doen. Zoals bijvoorbeeld; sneeuw scooter rijden! Je leert zo de omgeving op een gave manier kennen. Het is natuurlijk ook gewoon super stoer, sneeuwscooter rijden!

Wintersport Scandinavië

Of bijvoorbeeld met husky’s sleën, op wie zijn bucketlist staat dat niet?? Je kunt ook hier heerlijk genieten van de omgeving. Hier hoef je zelfs niks te doen, hoe relax? De husky’s zijn erg enthousiast en snel dus je schiet gewoon vooruit! Het is erg gaaf om door de bomen te racen achter getrainde husky’s.

Op de pistes is er bij elke lift WiFi, je leest het echt goed inderdaad WiFi. Zo kun je het thuisfront laten weten dat je nog geen benen hebt gebroken. Dat klinkt toch fantastisch? Of niet? Gaan jullie op wintersport? Zo ja, waar gaan jullie meestal naartoe? Je kunt meer informatie over de skigebieden in Scandinavië vinden op Skistar.com.

Lijkt wintersport Scandinavië jou ook geweldig? Of kies jij liever voor Oostenrijk of Zwitserland? Laat het maar weten in de reacties!

Meer wintersport?

~ Wintersport Säfsen (Zweden)

~ Wintersport Åre (Zweden)

Meer Scandinavië?

~ Elanden spotten

Eén gedachte over “Waarom wintersport Scandinavië geweldig is?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge