Vanavond werd ik blij verrast op Twitter, ik ben genomineerd door FrenchDutchy voor de Liebster Award.

De Liebster Award is er om beginnende bloggers in het zonnetje te zetten. Als je genomineerd wordt zijn er 13 vragen die je moet beantwoorden, die krijg je van degene die jou nomineert. Vervolgens moet ik 13 nieuwe vragen bedenken die ik weer doorgeef aan twee andere beginnende bloggers. Leuk concept toch? Hier komen de 13 vragen:

Waar gaat jouw blog over en wat is jouw doel?

Mijn blog gaat over Reizen, reistips, reisfoto’s, reisvideo’s en natuurlijk reisblogs. Mijn doel is om mensen aan te steken met het virus van reizen maar daarbij ook wel kennis mee te geven over de gebieden waar ik heen reis.

Wat voor type reiziger ben jij?

Ik zou mezelf denk ik Flashpacker noemen, net iets luxer als backpacker. Ik hou wel van een goed hotel maar all inclusive is niks voor mij.

Welke bestemming zou volgens jou iedere reiziger moeten hebben gezien?

IJSLAND, mooiste land op aarde.

route voor Zuid-IJsland - diamond beach

Welk land staat onderaan je bucketlist?

Op dit moment Syrië, door de oorlog. Ik wil het niet opzoeken, hoewel ik dat dat Syrië een prachtig land is.

Waar ging je eerste reis buiten Europa heen?

Texas, Amerika. Ik was net 8 maanden en ging met mijn ouders kennissen bezoeken in Amerika. We hebben zes weken rond gereden in een mega camper, koel! Wel jammer dat ik er niks meer van herinner.

Ben jij iemand die per se naar een nieuwe bestemming wil of ben jij iemand die ook terugkeert naar eerdere bezochte plekken?

Laat ik het zo zeggen, JA! Maar dat verschilt per stad, Londen zou ik elke week natuurlijk kunnen en zou ik me alsnog niet vervelen. Maar andere steden waar ik wel eens geweest ben, hoeft van mij niet voor een tweede keer.

Warm klimaat of koud klimaat: waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Dit is altijd een lastige keuze, want ik ben een wintersporter in hart en nieren. Ik heb ook altijd gezegd als ik moet kiezen voor wintersport of zomervakantie, zou ik kiezen voor wintersport. Dus eigenlijk kies ik koud klimaat.

Waar wordt je het meest gelukkig van als je op reis bent?

Nieuwe steden/landschappen ontdekken, maar door mijn studie denk ik altijd. Ja maar dit gebergte is in dezelfde tijd gevormd als dat van Schotland en dat vergelijk ik alles met elkaar.

Waar zou je nooit meer heen willen?

Auschwitz, ik ben hier drie jaar geleden geweest. Wel vind ik dat iedereen er een keer geweest moet zijn, het is zo indrukwekkend. Maar ik zou er niet nogmaals naartoe gaan, omdat ik het zo schokkend vond. Dat gevoel is mij zo goed bij gebleven dat ik, dat niet nog een keer hoef mee te maken.

Wat zijn de top 3 landen bovenaan jouw bucketlist?

Dubai (Verenigde Emiraten), elk jaar neem ik mezelf twee reisdoelen voor dit jaar waren dat Indonesië en Dubai. Helaas ben ik niet naar Dubai geweest en ga ik dat ook niet voor december. Dus die staat bovenaan.

Australië, ik denk dat iedereen droomt om ooit “down under” te gaan.

Costa Rica, sinds een kennissen van mij daar geweest zijn en ik een ansichtkaart kreeg, wil ik al naar Costa Rica.

liebster award

Waar zou je in het buitenland willen leven?

Amerika, Florida. Als ik gepensioneerd ben, wil ik heel cliché naar Amerika om mijn oude dagen te besteden. Lekker zonnend langs het zwembad.

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik studeer voor docent Aardrijkskunde, verder speel in voetbal en klarinet (net als Octo). Een druk leventje dus, verder houdt ik me graag bezig met mijn website. En natuurlijk reis ik veel ! Elke vrije dag is een kans om weg te gaan!

Waar gaat je eerstvolgende reis heen?

Ik ga op wintersport naar Hemsdal in Noorwegen. Ik ga daar 10 dagen naartoe om lekker de skiën maar ook om gezellig met mijn familie te zijn. Daarom schrijf ik deze Liebster Award nog voor vertrek!

Hierbij nomineer ik:

Elise van  Inspi-red

Janneke van Experience seeking

Mijn vragen zijn:

 1. Wie is jouw vaste reismaatje en waarom?
 2. Waarom ben jij begonnen met bloggen?
 3. Welke stad kan jij 100x bezoeken en ben je dan nog niet zat?
 4. Welke stad zou je afraden aan vrienden?
 5. Wat bestel jij meestal als je in het buitenland bent qua avondeten?
 6. Zou je liever 10 keer per jaar 6 dagen op reis gaan en gewoon werken tussendoor of zou je liever 2 maanden aan een stuk weg zijn en daarnaast werken?
 7. Als je zou emigreren, waar zou je naartoe gaan?
 8. Waar gaat je volgende reis naartoe?
 9. Wat is het ergste wat je ooit op reis hebt meegemaakt?
 10. Wat doe je het liefst op lange vluchten? Slapen ? Film kijken? Eten? Kletsen?
 11. Wat was eerste reis die je maakte buiten Europa?
 12. Wie wil jij bereiken met jouw blog?
 13. Wie nomineer jij?

Wil jij de Liebster Award ook invullen? Dat mag natuurlijk altijd! Laat even een link achter in de reacties!

Meer tags?

~ De reistop 5

– Kort maar krachtig tag

~ Kofferstash tag

4 gedachten over “Liebster Award nominatie voor de beginnende blogger”

 1. Hihi wat leuk!! Ik ben 4 november ook al genomineerd voor de Liebster Award. Wat super leuk allemaal. Dank je wel ook. Ik ga even nadenken hoe ik het in het vat ga gieten. Misschien een combinatie van beide?
  Leuk om jouw antwoorden te lezen. Ik ga gelijk eens verder op je website rond kijken 🙂

 2. Ik had al eerder een reactie geplaatst maar blijkbaar ging er iets verkeerd, ik was nog niet aan een tweede poging toe gekomen, bij deze 🙂
  IJsland staat hoog op mijn wishlist, het lijkt mij geweldig om daar heen te reizen. Grappig te lezen dat je wintersport liefhebber bent maar als gepensioneerde toch liever voor zonnig Florida kiest. Ach ja, je kunt dan misschien niet zo goed meer tegen de kou en warmte past sowieso beter in het plaatje van de migrerende gepensioneerde naar een zonnig oord. Ook gaaf dat je naar Noorwegen gaat voor wintersport, ben benieuwd naar je verhalen! Concentratiekampen bezoek je een keer en dan wil je niet meer terug, ik heb dezelfde ervaring. Je moet het gezien hebben maar eenmaal gezien is het ook echt klaar. Er zijn vrolijkere dingen in het leven!
  Veel plezier nog met je blog, ik blijf je volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge