Een paradijs op aarde: Bahia Honda State Park. Dit jaar bezocht ik het park voor de tweede keer. En dat was geen toeval, want dat wilde ik graag. Toen ik weer naar Florida en The Keys ging, mocht dit niet ontbreken. Het park is namelijk prachtig, wacht maar tot je de foto’s ziet straks.

Bahia Honda State Park

The Keys – Florida

Een prachtige eilandengroep helemaal in het zuidelijkste puntje van Florida: The Keys. Je vindt daar in mijn ogen echt de mooiste plekjes van heel Florida waaronder bijvoorbeeld Key West, de grootste stad op de eilanden. Maar de eilanden staan vooral bekend om de idyllische stranden en mooie blauwe zee. De eilanden liggen helemaal in het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten en dat betekent dat hier de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico bij elkaar komen. Het is een prachtige rit vanuit Miami naar the Keys, maar het is wel zo’n 5 tot 6 uur rijden (enkele reis). Daarom moet je onderweg natuurlijk wel iets te doen hebben: Bahia Honda State Park!

Bahia Honda State Park
Bahia Honda State Park

Bahia Honda State Park

Het park bevindt zich op Big Pine Key, een van de kleinste eilandjes van the Keys. Als je op highway 1 rijdt zie je het park vanzelf aangegeven staan en moet je eigenlijk eventjes stoppen. Je kunt het park inrijden met de auto en vervolgens parkeren en verder lopen. Voorheen kon je aan de oceaankant en de baaikant op het strand liggen maar door orkaan Irma was dit momenteel niet meer mogelijk. Toen ik hier in 2010 was, hebben we aan de oceaankant gelegen en genoten van de zee. Afgelopen mei hebben we aan de baaikant genoten van het park. Je mag het park alleen bezoeken als je een klein bedrag betaalt voor het onderhoud van het reservaat.

Bahia Honda State Park

We hebben dus aan de baaikant heerlijk op het strand gelegen en gezwommen. Het water is echt superhelder en kunt hier makkelijk mooie vissen zien. Een belangrijk punt waaraan je Bahia Honda State Park herkent is de brug, later meer over deze brug. Aan de oceaankant heb je ook koraal in het water, helaas aan de baaikant niet. Maar de vrijwilligers van het reservaat zijn bezig om de oceaankant weer te herstellen en open te stellen voor bezoekers. Het is wel aan te raden om voldoende water mee te nemen en zonbescherming. Op het park kun je namelijk niet echt iets kopen en in de volle zon is het erg warm in Florida. Een parasol is geen overbodige luxe!

Bahia Honda State Park

Het gat in de brug….

Toen ik op Instagram aankondigde dat ik een artikel over Bahia Honda State Park ging schrijven, kwamen er veel reacties. Veel mensen waren benieuwd naar de brug en waarom er een gat in de brug zit. Dit heeft te maken met een heftige orkaan in 1935. Tot 1935 was er alleen een treinverbinding van Miami naar Key West, er was geen snelweg aanwezig. De treinrails werden grotendeels verwoest door de orkaan en de treinmaatschappij was failliet. Toen werden de rails en bruggen overgedragen aan de overheid, die besloten er een snelweg van te maken. De meeste bruggen werden hergebruikt en daar ligt momenteel de snelweg op. Maar de brug bij Bahia Honda State Park lag teveel uit de route van de nieuwe snelweg en werd bewaard. Dit omdat de brug prachtig is en nog bijna volledig is. Er is een gat in de brug gemaakt om het vaarverkeer makkelijk de brug te laten passeren.

Het is leuk om ook eventjes de brug op te gaan, je kunt vanaf het strand binnen 10 minuutjes helemaal naar boven op de brug lopen.

Praktische informatie:

  • Het adres: 36850 Overseas Highway (MM 37)  Big Pine Key, FL 33043
  • Alle verdere informatie vind je op de website van het park.
  • Het park is geopend van 8:00 tot zonsondergang.
  • Naast zwemmen zijn er meer activiteiten bij Bahia Honda maar door de orkaan Irma waren die activiteiten nog niet beschikbaar toen wij een bezoek brachten aan het park.
  • Je kunt ook overnachten in een tent op het park maar daarvoor moet je eerst toestemming hebben en natuurlijk ook betalen.
  • De entreekosten zijn $8.00 per voertuig met maximaal 8 personen in de auto.

Zou jij naar het Bahia Honda State Park willen? Welke kant lijkt jou het mooist? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Florida?

~ Skyline Orlando

– Paradijselijk Clearwater Beach

~ The Keys

Bewaren op Pinterest?

7 gedachten over “Must see: Bahia Honda State Park op the Keys”

  1. Prachtig zeg en wat een goede tip. Ik was zeven jaar geleden op de Keys, tijdens onze 7 maanden reizen door Amerika en Canada en het viel mij erg tegen. Ik denk dat ik deze tip toen al had moeten hebben en was dan waarschijnlijk een stuk positiever geweest over de keys 🙂

  2. Very informative post, I am searching for a Blog Commenting Sites list, fortunately, I saw your post. Your post is helpful in creating quality backlinks for my list. thanks for sharing…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge