Tijdens onze laatste reis door Florida hebben we ook besloten om naar de Bahama’s te gaan. Na wat onderzoek was de goedkoopste en makkelijkste optie om met de boot naar de Bahama’s vanuit Fort Lauderdale te gaan. Ons appartement was in Fort Lauderdale dus dat kwam goed uit. We moesten wel vroeg op en kwamen pas laat in de avond weer thuis maar het was het zeker waard.

Bahama's vanuit Fort Lauderdale

De boottocht naar de Bahama’s

De boottocht naar de Bahama’s vanuit Fort Lauderdale wordt uitgevoerd door Baleària Caribbean. Vanuit Fort Lauderdale is het zo’n drie en half uur varen naar Freeport op Grand Bahama. De laatste jaren heb ik steeds meer last van zeeziekte dus ik vreesde al voor de boottocht, en inderdaad de zee was vrij heftig. Gelukkig is er voldoende te doen aan boord en is er ook een buitendek. Voor mij helpt het om buiten te zitten, dan word ik minder zeeziek. Binnen kun je gewoon wat te eten en drinken kopen tegen een redelijke prijs. Verder spelen er ook films en is er voldoende plek om wat slaap te pakken.

Bahama's vanuit Fort Lauderdale
Bahama's vanuit Fort Lauderdale

De kosten van een dagtrip naar de Bahama’s

Je denkt natuurlijk ‘maar wat moet dit allemaal kosten?’. Wij hebben ook onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een dagtrip naar de Bahama’s en de boot was de voordeligste optie. Ook de boot was natuurlijk niet goedkoop want we waren ongeveer €100 per persoon kwijt. Het vliegtuig was €200 en georganiseerde dagtochten waren ook rond de €200/250 per persoon. De boottocht naar de Bahama’s hebben we zelf geboekt via Direct Ferries. En dat zou ik zeker aanraden.

Snorkelen op de Bahama's - Bamaha's vanuit Fort Lauderdale

Wat doe je op de Bahama’s?

Eenmaal aangekomen op de Bahama’s wil je natuurlijk wel een activiteit gaan doen. Wij kozen ervoor om te gaan snorkelen omdat er prachtig koraal en zeedieren te zien zijn rond de Bahama’s. Aangezien je maar een dag hebt, is het verstandig om van te voren al een plek en transfer te regelen. Wij gingen naar Paradise Cove, daar lees je hier meer over. Toen de boot aankwam, stond er meteen een meneer met een bordje klaar om ons op te halen. Ideaal want de boot komt rond 11:30 aan en vertrekt rond 18:30 weer. Je hebt dus niet oneindig veel tijd om het eiland te verkennen. Ik vond het echt een heerlijke plek om te snorkelen.

Snorkelen op de Bahama's - Bahama's vanuit Fort Lauderdale

Is het het geld waard?

Een vraag die nu bij iedereen in het hoofd speelt is ‘Is het het geld waard?’. Een moeilijke vraag vind ik, omdat voor iedereen €100 wat anders is. Maar persoonlijk vond ik het mijn geld meer dan waard. Het was echt een gave ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Op deze manier heb ik een beeld gekregen van de Bahama’s waardoor ik er graag nog eens naartoe zou gaan maar dan langer dan één dag. Doordat wij zelf de dag volledig hebben geregeld, was het ook naar mijn zin en dat is ideaal. Als je met een georganiseerde tour meegaat, dan kan het zijn dat je dingen doet die je niet wilt. Daarnaast is het veel goedkoper om het zelf te regelen, het is iets meer werk maar in mijn ogen zeker de moeite waard!

Praktische informatie Bahama’s vanuit Ford Lauderdale:

  • De Baleària Caribbean vertrekt vanaf: 1800 SE 18th St, Fort Lauderdale, FL 33316, Verenigde Staten.
  • Je moet altijd minimaal 30 minuten voor vertrek aanwezig zijn bij de terminal.
  • De prijzen zijn afhankelijk van het aanbod en de periode waarin je vertrekt. Hoe verder van te voren je boekt, hoe goedkoper de tickets zijn.

Zou jij naar de Bahama’s vanuit Fort Lauderdale willen gaan? Wat zou jij op de Bahama’s willen doen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Bahama’s? 

~ Snorkelen bij Paradise Cove

Meer Florida?

~ De beste route door Florida

~ Krokodillen spotten bij Orlando

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Een dagtrip naar de Bahama’s vanuit Fort Lauderdale”

  1. Leuk dat je hier over geschreven heb! Wij dachten er ook aan om dit te doen maar vonden het toch wel prijzig voor een middagje.. maar zo te zien dus wel de moeite waard? En was het duur op de Bahama’s zelf?
    Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge