Tijdens onze vakantie in Florida besloten we om een dagje naar de Bahama’s te gaan. Dit paradijselijke land ligt op maar 3,5 uur varen en is daarom een geweldige plek om een dagje naartoe te gaan. Er zijn verschillende verbindingen maar wij kozen voor de boot van Fort Lauderdale naar Freeport. Freeport ligt op het eiland Grand Bahama. Voordat we daar aankwamen had ik onderzoek gedaan naar een goede plek om te snorkelen, ik kwam uit bij Paradise Cove. We besloten dit te boeken en werden opgehaald met een busje bij de boot. Wil je meer weten over mijn ervaring met snorkelen op de Bahama’s, lees dan verder!

Snorkelen op de Bahama's
Snorkelen op de Bahama's

Het strand en de baai 

Paradise Cove is een rustige plek op het eiland Grand Bahama. Op dit deel van het eiland vind je geen resorts of drukke toeristische stranden. Wij waren opgehaald vanaf de boot en kwamen aan bij Paradise Cove. Het strand was hagelwit en de zee had tientallen verschillende tinten turquoise. Dit is echt wat je je voorstelt bij snorkelen op de Bahama’s. We kregen uitleg over het koraal, wat je logischerwijs niet mag aanraken of meenemen en we kregen onze snorkelspullen.

Snorkelen op de Bahama's
Snorkelen op de Bahama's

Het strand alleen al was heerlijk, er waren ongeveer 10/15 andere mensen en dat zorgde ervoor dat iedereen lekker een eigen rustige plek had. Nadat we ons hadden omgekleed gingen we meteen het water in. De bodem liep rustig af, dus je kon langzaam steeds dieper gaan. Hoewel je vrijwel overal nog zou kunnen staan, maar dat is met het koraal natuurlijk niet de bedoeling.

Snorkelen op de Bahama's
Snorkelen op de Bahama's

We hebben totaal ruim een uur achtereen in het water gelegen en genoten van de onderwaterwereld bij Paradise Cove. Het begon voornamelijk met zeegras en later kwam er steeds meer koraal. Ook zagen we veel prachtige zeedieren…

Snorkelen op de Bahama's
Snorkelen op de Bahama's
Snorkelen op de Bahama's

De dieren die we tegenkwamen

Na ongeveer drie minuten in het water zag ik de eerste zeeschildpad al. Ik begon te juichen en riep snel Sam en Amy om te komen kijken. Helaas vond de schildpad het waarschijnlijk te druk en besloot weg te zwemmen, jammer. Verder hebben ze bij Deadman’s Reef, de naam van het rif bij Paradise Cove, een aantal potten geplaatst. Dit is om het koraal te beschermen en meer zeedieren een plek te bieden om te kunnen leven. In de potten zagen we de mooiste vissen zwemmen. Paars, blauw, groen, geel, wit en nog veel meer kleuren. Allerlei prachtige vissen schoten voorbij.

Snorkelen op de Bahama's
Snorkelen op de Bahama's

Maar het mooiste vond ik de zeeschildpadden. Totaal hebben we er een stuk over 10-12 gezien en keer op keer was ik even stil. De rust die zeeschildpadden uitstralen is heerlijk. De mooie vlekken op hun hoofd en het gigantische schild maken het prachtige dieren. Persoonlijk vond ik het een hoogtepunt om een zeeschildpad van zo dichtbij te zien en mee te maken.

Een minder fijne ontmoeting was die met een gigantische pijlstaartrog. Ineens ligt er een paar meter onder je een pijlstaartrog die zo groot is dat je ervan schrikt. Gelukkig zwom de rog snel de andere kant op en besloten wij ook weer verder te gaan. De onderwaterwereld van Paradise Cove is prachtig maar soms ook een beetje spannend.

Meer dan snorkelen bij Paradise Cove

Naast het snorkelen en het strand heb je bij Paradise Cove ook een restaurant, souvenirwinkeltje en twee villa’s. We hadden van te voren lunch geboekt dus we kregen een heerlijke burger, chips en wat te drinken. Daarnaast kun je bij het restaurant ook Sand’s kopen, typisch bier van de Bahama’s dat op Grand Bahama wordt gebrouwen. In het souvenirwinkeltje kun je magneten, T-shirts en andere souvenirs kopen. Ik heb een geweldige tijd gehad bij Paradise Cove en de volgende keer zou ik graag in de villa’s verblijven. De twee villa’s staan op het strand en vanuit daar kun je dus prachtig snorkelen op de Bahama’s, paradijselijk toch?

Praktische informatie over snorkelen op de Bahama’s:

  • Het snorkelen + transfer vanaf de boot + lunch was €35 euro per persoon.
  • Paradise Cove, Deadman’s Reef Bahama’s is het adres van Paradise Cove.
  • Je kunt naast snorkelen ook kayaken, volleyballen, vissen, paddle boarden en naar de zonsondergang kijken.

Ben jij wel eens gaan snorkelen op de Bahama’s? Waar heb jij gesnorkeld? Laat het ons weten in de reacties!

Meer snorkelen? 

~ Snorkelen in de Golf van Mexico

~ Koraal op Koh Phi Phi? 

Bewaren op Pinterest?

17 gedachten over “Snorkelen op de Bahama’s bij Paradise Cove”

  1. Snorkelen lijkt me geweldig en ik heb het vaak geprobeerd. Maar iedere keer heb ik binnen een minuut al het gevoel dat ik stik ! en ja..dan stop ik weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge