De laatste jaren wordt het steeds populairder om een drone op reis mee te nemen. Het is natuurlijk super gaaf om zulke mooie beelden te maken met een drone. Maar het is niet zo makkelijk als het meenemen van een camera. En het vliegen van een drone gaat ook gepaard met verschillende regels. Vandaag deel ik mijn tips als het gaat om een drone op reis.

Goede drone voor op reis -drone op reis

Neem de drone op een veilige manier mee

Een drone meenemen op reis is natuurlijk niet makkelijk. Je wilt niet dat de drone kapot gaat onderweg of dat er iets anders mee gebeurt. Het makkelijkste is als je op reis gaat met de auto, dan kan kun je een drone namelijk gewoon in de originele verpakking of in een andere zachte verpakking. Wanneer je in het vliegtuig gaat met een drone, moet je hem eigenlijk altijd in de handbagage meenemen. De temperatuur in het ruim kan namelijk te ver dalen voor een drone. Verder is het aan te raden om een tas met schuim te hebben die de drone beschermd.

Goede drone voor op reis - drone op reis

Denk aan de temperatuur van de omgeving

Het meenemen van een drone is gaaf maar het gaat niet altijd goed. De batterijen van een drone kunnen namelijk ontploffen als ze te warm of te koud worden. Als je naar een hele warme of koude bestemming gaat is het handig om van te voren goed na te denken over de mogelijkheden die je hebt om hem op temperatuur te houden. Verder kun je ook een safe bag kopen om daar de batterijen in te bewaren. Zo blijven de batterijen altijd op een gemiddelde temperatuur en kan er niet veel mis gaan.

Goede drone voor op reis - drone op reis

Bekijk de regels per land

Als je op reis gaat met een drone is het verstandig om van te voren goed de regels door te lezen. Ieder land heeft een andere regelgeving als het gaat om drones. Zo zijn drones in Australië compleet verboden en zal je bij de grens als problemen kunnen verwachten. Verder heb je in veel landen dat drones tot een bepaald gewicht wel toegestaan zijn. In Turkije mag een drone 500 gram wegen en in Oostenrijk maar 250 gram. Daarnaast zijn er ook regels met betrekking tot de vlieghoogte. In veel landen is het verboden om in de stad te vliegen of bij historische gebouwen. Maar soms wordt er ook een maximum hoogte ingesteld variërend van 30 tot 150 meter. Voor alles over de regels voor het vliegen met drones vind je hier.

Hier moet je zelf op letten tijdens een drone op reis

Er zijn nog een aantal dingen waar je tijdens het vliegen zelf op moet letten. Zeker als je een lichtgewicht drone hebt dan kan het zijn dat de wind de drone meeneemt. Als er teveel wind is, moet je niet gaan vliegen met de drone. Je kunt de controle over de drone op die manier namelijk verliezen. Verder kunnen de meeste drones niet vliegen als het regent of sneeuwt. Sommige drones hebben ook de mogelijkheid dat als je batterij leeg is dat ze landen op de plaats waar ze zijn opgestegen. Als je batterij leeg is en terugkeert naar een plek waar je misschien niet meer bij kunt komen dan baal je. Houd dus altijd in de gaten of je nog voldoende batterij heeft en laat hem zo nodig tijdig terugkomen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. 

Gebruik jij een drone op reis? Wat zijn nog extra tips die jij wilt toevoegen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Camera’s op reis

– Elektronica op reis

~ Drone WLToys

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Een drone op reis: dit is alles moet je weten!”

  1. Hier staat een drone al heel lang op mijn lijstje. Bizar duur zijn ze alleen haha maar ben aan het sparen. Wel goed artikel want veel mensen weten bij aankoop niet alle regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge