Volgens mij heeft iedereen wel de wens om een drone te testen. Zeker sinds de laatste jaren veel video’s en foto’s worden gemaakt vanaf een mooie hoogte door een drone. Vandaag test ik de WLtoys Q222K, want is dit een betaalbare  en goede drone voor op reis?! Dat ga ik jou vandaag vertellen!

Goede drone voor op reis

De WLtoys Q222K

De drone valt onder de mini-drones en is ook nog eens een lichtgewicht drone. Het voordeel daarvan, voor ons reizigers, je kunt hem makkelijk meenemen op reis. Hij neemt niet veel ruimte in beslag en ook qua gewicht hoef je niet te vrezen. De drone heeft een bereik van 100 meter en een vliegtijd van 8-10 minuten. De drone kost €99,99 inclusief de camera, klinkt als een betaalbare en goede drone voor op reis toch?

De kwaliteit van de drone

De drone is van goede kwaliteit. Tijdens het oefenen, wat best lastig is, heeft de drone meerdere keren een boom geraakt of een muur. De drone is buiten een paar krasjes daar niet door beschadigd en vangt de klappen steeds goed op. Natuurlijk is het niet de bedoeling om de drone kapot te maken, maar tijdens het oefenen dacht ik een altijd keer, ‘Oei deze val zal de drone niet overleefd hebben’ en steeds pakten we de drone op en konden we gewoon verder vliegen. Over de kwaliteit van de drone ben ik meer dan tevreden.

De kwaliteit van de camera

Dan de camera, een camera die heel makkelijk vast te maken is aan de drone. De camera kan inHD filmen, helaas vond ik de beelden niet heel mooi. Het is leuk om een beeld te krijgen van een omgeving door middel van de drone. Maar zelf zou ik de beelden niet graag gebruiken voor een reisvideo. Wil je meer kwaliteit van de camera? Misschien vind je een andere drone die bij jou past! Voor de prijs van de drone vind ik de camera oké, je kunt een goed beeld krijgen van een plek en de sfeer op een plek.

Gebruiksgemak van de drone voor op reis

Het vliegen in het begin was echt een ramp. Ik vond het erg lastig om de drone te besturen en daarom heeft uiteindelijk mijn broer het grootste gedeelte bestuurt. Je kunt de drone besturen met de afstandsbediening of met jouw smartphone. Het besturen met de smartphone is het makkelijkst omdat je dan gelijk de beelden van de camera kunt zien. Verder vliegt de drone zoals de omschrijving zegt 8-10 minuten. Ik zou zelf wel een extra accu bij bestellen als ik hem mee neem op reis, dat ga ik dan ook zeker doen.

Regels met betrekking tot drones

Voordat je met een drone gaat vliegen op reis is het belangrijk om de regels in het land te checken. In sommige landen is het namelijk verboden om te vliegen met een drone. Zorg dus dat je eerst goed controleert of het vliegen met een drone mag op jouw bestemming. In Nederland is het bijvoorbeeld verboden om in de buurt van vliegvelden te vliegen. Ook mag je in het donker niet vliegen in verband met de veiligheid.

Totale beoordeling: 
Snelheid levering 
Gebruiksgemak 
Kwaliteit drone
Kwaliteit camera 
Prijs

Disclaimer: Dit product heb ik ontvangen om te reviewen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Heb jij wel eens gevlogen met een drone? Wat is volgens jou een goede drone voor op reis? Laat het weten in de reacties!

Meer reviews?

~ Skyline muurstickers

– Zonnebrand voor op reis

~ Telefoonhoesje voor op reis

32 gedachten over “Review: Drone WLtoys Q222K; een goede drone voor op reis?”

  1. Mooie prijs voor de drone. Wij zijn ook aan het kijken om er een aan te schaffen. Formaat is dan belangrijk, want hij moet uiteraard mee op reis. Wel lastig om uit te zoeken welke je nu het beste kunt nemen, zonder meteen de jackpot te hoeven betalen. 🙂

  2. Soms lijkt een drone mij echt leuk, soms alleen maar onhandig. Onhandig door alle regels en het meenemen, ook al worden ze steeds kleiner. Ik vind ze ook best prijzig, dus dit zou dan een goede optie kunnen zijn. De beeldkwaliteit vind ik ook niet echt mooi, zoals je zelf al zegt. handige review!

  3. Heb een jaar geleden ook een drone aangeschaft, maar dan voor zo’n 1200 euro (oeps). Eigenlijk spijt van deze aankoop. Wat je al schrijft; je mag niet overal vliegen met dat ding. Ik zat eraan te denken om de drone mee te nemen naar Amerika, maar het is goed dat ik dat niet heb gedaan. Je mag namelijk in geen enkel National Park vliegen. Ook in Nederland mag je op heel veel plekken niet vliegen. In Noord-Brabant is namelijk een heel groot gedeelte no-fly zone. Ik vraag me daarom echt af wanneer ik zo’n ding op reis echt kan gebruiken zonder problemen en gesleep. Drone hebben is leuk, maar de regeltjes zijn zeer streng.

  4. Het lijkt me te gek om beelden te maken met een eigen drone maar het zou op sommige plaatsen echt verboden moeten worden. Ik heb me zo geïrriteerd tijdens sunsets op mooie plekjes die vervolgens verpest werden door tientallen drones boven de zee. Haat-liefde relatie….

  5. Tof dat je het een kon testen! Dit was een hele ervaring waarschijnlijk. Ik zou het eerlijk gezegd niet uitgeven! Momenteel ben ik nig niet zo bezig met video! Wie weet later wel!

  6. Een drone staat onwijs hoog op mijn lijstje maar ik wil er alleen maar een die ook echt goede kwaliteit foto’s en video’s maakt. En de gene die ik wil is dan gelijk weer 1200 euro. Nog even door sparen!

  7. Leuk speeltje, maar wel weer extra bagage. Aan de ene kant lijkt een drone mij erg gaaf, maar een goede is meteen wel erg duur. Deze is wel betaalbaar, maar ik wil dan wel goed beeld hebben 😉 Voorlopig blijf ik toch maar bij mijn spiegelreflex. Het lijkt mij ook erg moeilijk om een drone te besturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge