Vandaag deel ik waarom iedereen naar West-Kalimantan toe moet gaan. Dit deel van Indonesië wordt op dit moment namelijk niet veel bezocht, maar dat is niet terecht. En vandaag ontdek je waarom jij West-Kalimantan moet bezoeken!

West-Kalimantan

De lokale bevolking 

De lokale bevolking is supervriendelijk en is altijd bereid om te helpen. Voor mij was het ook leuk om in een groep met vrijwel alleen Indonesiërs te reizen. Zo kom je op plekken waar je normaal misschien niet komt, dus meng je je vooral onder de lokale bevolking. Ze kennen de mooiste plekjes en kennen het gebied op hun duimpje. Wat ook grappig is als je in de binnenlanden komt, is dat ze vaak nog niet veel Westerlingen hebben gezien. Ik ben vooral in de binnenlanden veel op de foto geweest met de lokale bevolking, vanwege mijn westerse uiterlijk.

Het heerlijke eten

Toen ik in West-Kalimantan aankwam zei ik meteen: ‘Ik ben geen viseter’. Maar ik kreeg al snel door dat dat hier niet zo werkt. Want in bijna ieder gerecht op het eiland vind je namelijk vis of andere zeedieren. Ik heb viscake, krab, inktvis en nog veel meer zeedieren geprobeerd en keer op keer was het heerlijk. De lokale bevolking geniet ook van al het lekkers, het liefst eten ze drie keer per dag warm.

De prachtige natuur in West-Kalimantan

Van mooie watervallen tot prachtige uitzichten, West-Kalimantan heeft het allemaal. Het eiland is erg gevarieerd omdat het een groot oppervlakte heeft. De mooie stranden vind je vlakbij Tanjung Bajau en de waterval hierboven midden in de jungle in het binnenland. De combinatie van groene natuur en de blauwe zee maakt dat het een prachtig eiland is.

Orang-oetans spotten

Om orang-oetans te spotten

Veel mensen reizen af naar Sumatra om orang-oetans te spotten, maar ook hier kun je deze bedreigde diersoort vinden. Wij hebben veel moeite moeten doen om de dieren te spotten, maar na twee dagen zoeken is het uiteindelijk gelukt! Het is echt een magisch moment om deze prachtige dieren in het wild tegen te komen. Alleen dit is al een reden om West-Kalimantan te bezoeken tijdens jouw reis door Indonesië.

Disclaimer: Ik bezocht West-Kalimantan op uitnodiging van Discover West Kalimantan. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens op West-Kalimantan geweest? Om welke reden zou jij meteen naar West-Kalimantan willen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer West-Kalimantan?

~ Hotel tip Pontianak

– Het mooiste uitzicht over heel Kalimantan

~ Sta op de evenaar in Pontianak

5 gedachten over “Dit is waarom jij West-Kalimantan moet bezoeken!”

  1. Ik moet bekennen dat ik tot voor kort eigenlijk nog nooit van deze plek had gehoord, maar wat mooi is het daar zeg! En zo gaaf dat je daar orang oetans kunt spotten, ik dacht ook dat het alleen op Sumatra kon. Leuk trouwens dat je hier samen met Helena bent geweest, is altijd gezelliger samen met andere reisbloggers die je kent 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge