Tijdens onze reis door West Kalimantan, hebben we meerdere keren geslapen in dit hotel. Het hotel is een perfecte uitvalsbasis om West Kalimantan te ontdekken, waarom? Dat vertel ik vandaag in de Hotel tip Pontianak!

Bereikbaarheid

Vanaf de luchthaven van Pontianak ben je binnen 20 minuten bij het Harris hotel. Er rijdt geen bus maar er zijn genoeg taxi’s of privéchauffeurs die je vanaf de luchthaven naar het hotel kunnen brengen. De luchthaven van Pontianak is klein, dus als je geland bent, heb je snel je spullen en kun je naar het hotel gaan. Het hotel ligt aan een drukke weg, maar er is altijd iemand die je kan helpen met oversteken.

Hotel tip Pontianak

De kamer

Verschillende kamers heb ik gezien en mogen ervaren, allemaal even fijn. Maar de mooiste? Deze gave kamer aan de buitenkant van het hotel. ’s Avonds kijk je over de hele stad, die mooi verlicht is en ’s ochtends kijk je naar de zon die opkomt. In één woord: geweldig! De kamers zijn ruim, modern ingericht en schoon. Je beschikt over een koelkast (lekker voor koud water), een televisie, een telefoon en de mogelijkheid om koffie en thee te zetten. Verder krijg je slippertjes van het hotel en kun je vanaf de kamer roomservice bestellen. Ook de roomservice heb ik getest, erg aan te raden, lekker en snel op de kamer.

De badkamer

In de badkamer vind je een douche, wc en een wastafel. Simpel en eenvoudig, maar zeker genoeg voor tijdens jouw reis door West Kalimantan. Er is wel wat luxe aanwezig, namelijk een tandenborstel, tandpasta, shampoo, douchegel en zeep. Mocht je iets vergeten zijn, dat is dus geen probleem. Het is een verademing om na een dag zweten lekker te douchen en weer fris in bed te duiken.

Hotel tip Pontianak
Hotel tip Pontianak

Het hotel

Het hotel heeft gigantisch veel te bieden. Een prachtige skybar met live muziek, een mooi restaurant, een balzaal, een vergaderzaal, een spa en een rooftop zwembad. Wat kun je je nog meer wensen tijdens een vakantie in Indonesië? Ook is het ontbijt in het hotel goed, het is niet heel erg gericht op Westerlingen maar een toast en een eitje kun je er wel vinden. Naast al deze luxe heeft het hotel, vind ik, als grootste pluspunt, het enthousiaste personeel. Als er iets is hoef je maar half te vragen en ze helpen je al. Zo bracht de jongen van de roomservice zakdoeken mee omdat ik zo verkouden was.

De omgeving van deze hotel tip Pontianak

In de omgeving van het hotel is genoeg te doen. Zo vind je op zo’n 5 minuten lopen de dagelijkse markt Pasar Flamboyan, erg leuk om even te bezoeken. Als je de andere kant op loopt kom je in het “koffie district” van Pontianak, waar de hele koffie cultuur plaatsvind. In de straat van het Harris Hotel vind je ook genoeg pinautomaten om te pinnen. En natuurlijk genoeg Indonesische supermarktjes om lekkere producten in te slaan voor het thuisfront.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt is €40 euro

Disclaimer: Ik verbleef in het Harris Hotel op uitnodiging van Discover West Kalimantan. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij in dit hotel willen verblijven? Heb jij een andere hotel tip Pontianak voor ons? Laat het ons weten in de reacties!

Meer West Kalimantan?

~ Staan op de evenaar [Bucketlist item]

– Mooiste uitzichtpunt van West Kalimantan

~ Wat te doen in Pontianak 5 tips

12 gedachten over “Hotel tip Pontianak: Harris Hotel [West Kalimantan]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge